mail άνδρες Γερμανοί ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – Διεθνή – Ένα τηλεγράφημα που έγραψε ιστορία

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Διεθνή – Ένα τηλεγράφημα που έγραψε ιστορία ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Το σχέδιο ήταν απλό κι εξίσου παράτολμο. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη αεροπορική πείθεση στην ιστορία του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εννιά χιλιάδες αλεξιπτωτιστές -Βρετανοί και Σύμμαχοι- θα έπεφταν από τον ουρανό και θα καταλάμβαναν οκτώ γέφυρες κι άλλα στρατηγικά σημεία στην κατεχόμενη Ολλανδία.

Αλλά η μάχη του Άρνεμ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ που μεταφέρθηκε το 1977 στον κινηματογράφο, αποδείχθηκε υπερβολική για τις βρετανικές δυνάμεις που κατατροπώθηκαν από τον εχθρό. Τώρα, παρακολουθηση μηνυματων κινητου έρχεται στη δημοσιότητα ένα τηλεγράφημα του υποπτεράρχου Roy Urquhart που βρισκόταν στην πρώτη του μετώπου προς τον αντιπτέραρχο Frederick Browning, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση με το οποίο καλούσε ενισχύσεις προκειμένουν οι άνδρες του να αντεπεξέλθουν στο τολμηρό σχέδιο!

Το τηλεγράφημα έχει ημερομηνία 24 Σεπ Τεμβρίου 1944 και ώρα 9.14 μ.μ και λίγα αντίγραφα είχαν δημιουργηθεί. Μόλις έλαβε αυτό το μήνυμα ο αντιπτέραρχος αποφάσισε να αποσύρει τους 1.900 Βρετανούς αλεξιπτωτιστές που είχαν παραμείνει στο Αρνεμ. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά και υπό το φως της νύχτας κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις όχθες του Ρήνου κάτω από τη μύτη των Γερμανών. Ηταν ο αντιπτέραρχος Browning – σύζυγος της συγγραφέως Daphne du Maurier – αυτός που διατύπωσε τη φράση "A bridge too far" όταν προσπάθησε να εκφράσει τον λόγο για την αποτυχία της επιχείρησης.  

Τα συμμαχικά στρατεύματα έπεσαν με αλεξίπτωτο μέσα στην κατεχόμενη Ολλανδία για να περάσουν στη συνέχεια στη Γερμανία. Το σχέδιο ήταν οι αλεξιπτωτιστές να καταλάβουν και να διατηρήσουν υπό την κατοχή τους πολύτιμες γέφυρες ώστε να τις εκμεταλλευτούν για τον σκοπό τους πριν τις καταστρέψουν ολοκληρωτικά, παρακολουθηση κινητου παιδιου ενώ μία σειρά τεθωρακισμένων οχημάτων και ενισχύσεων θα έσπαγαν τις γραμμές τω ΓερμανίαΓερμανίας. 

 

Ο υποπτέραρχος Urquhart και οι άνδρες του διατήρησαν ένα προγεφύρωμα στον Ρήνο ποταμό για εννιά ημέρες και πολέμησαν ώσπου τελείωσαν τα πυρομαχικά τους. Το τηλεγράφημα εστάλη στον αντιπτέραρχο Browning ως μεσάζοντα για τον στρατάρχη Bernard Monty Montgomery – τον εμπνευστή της επιχείρησης υπό το κωδικό όνομα "Market Garden". 

Στο μήνυμα ο Urquhart προειδοποιούσε ότι οι άνδρες του που είχαν απομείνει απειλούνταν με αποδεκατισμό εκτός κι αν ενισχύσεις κατέφθαναν αμέσως. "Όλες οι δυνάμεις μας έχουν εξαντληθεί. Έλλειψη φαγητού, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ νερού, πυρομαχικών και όπλων με υψηλό ποσοστό απωλειών αξιωματικών" σημείωνε στο τηλεγράφημα ο αξιωματικός της αεροπορίας.

Ακόμη και μία σε δυναμική επίθεση από τον εχθρό μπορεί να επιφέρει πλήρη διάλυση. Αν συμβεί αυτό θα αναγκαστούμε όλοι να επιτεθούμε υπερασπιζόμενοι το προγεφύρωμά μας παρά να παραδοθούμε. Έχουμε δώσει τον καλύτερο εαυτό μας και το ίδιο θα κάνουμε όσο μπορούμε. Για να μην πληγεί το ηθικό των Συμμάχων περισσότερο απ όσο έχει πληγεί. ΔΕΝ προορίζεται για γενική κοινοποίηση" ολοκληρώνει το μήνυμά του ο υποπτέραρχος, παρακολουθηση κινητου παιδιου δηλώνοντας την εξάντληση και την απέλπιδα προσπάθεια που κατέβαλαν οι άνδρες στο μέτωπο.

Από τους 9.000 Βρετανούς που προορίζονταν μόνο να κρατήσουν τη γέφυρα του Άρνεμ εναντίον των Γερμανών για τρεις μόνο μέρες προτού υποδεχθούν τις ενισχύσεις, παρακολουθηση κινητου iphone 1.174 σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης και 6.000 πιάστηκαν αιχμάλωτοι.

Το τηλεγράφημα παραδόθηκε από τον Monty στον υπασπιστή του ίλαρχο Noel Chavasse, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ο οποίος φύλαξε σημαντικά και ιστορικά ντοκουμέντα του πολέμου στο προσωπικό του αρχείο. Ο πατέρας του Chavasse, επίσης ίλαρχος Noel Godfrey Chavasse, είναι ένας από τους τρεις ανθρώπους που έχουν τιμηθεί δύο φορές με τον Σταυρό της Βικτόρια.

Η κόρη του Chavasse έδωσε το τηλεγράφημα αυτό σε δημοπρασία που αναμένεται να γίνει στις 6 Νοεμβρίου με αρχική τιμή τις 400 λίρες.

Ο εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών τόνισε "δεν είναι το πιο πολύτιμο έγγραφο αλλά έχει σημαντική ιστορική αξία. Περιγράφει τη ζοφερή κι απέλπιδα κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι Βρετανοί. Αυτή ήταν μία από τις τελευταίες μεταδόσεις από το Άρνεμ και έμοιαζε με τελείγραφο ελάτε νας μας σώσετε αλλιώς τελειώσαμε. Οι άνδρες κράτησαν όσο πιο πολύ μπορούσαν και μετά έλαβαν την απόφαση να αποσυρθούν μέσα  στη νύχτα και με απόλυτη διακριτικότητα. Μόνο όταν ξύπνησαν οι Γερμανοί ανακάλυψαν ότι οι Βρετανοί είχαν φύγει αφήνοντας πίσω μόνο τους τραυματίες τους. Το μήνυμα εστάλη από τον Urquhart στον Browning, που είχε το γενικό πρόσταγμα της βρετανικής αεροπορικής δύναμης και είχε το στρατηγείο του κοντά στην Ολλανδία. Δεν πρέπει να υπήρχ<a href="http://www.dailymail.co.uk/news/article-2479038/All-ranks-exhausted-D%20ESPESPerate-telegram-spelled-end-foiled-A-Bridge-Too-Far-battle-9-000-British-airmen-launched-bid-break-Germany.html”>DAILY MAIL

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, παρακολουθηση κινητου απο αποσταση ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!

Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνοΗ Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, σύμφωνα με το BBC.

Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, τα μεταδίδει η καρδιά»).

Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.

Στη συνέχεια, όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.

Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».

Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».

Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272307&catID=4

ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply