καύσιμα καύσιμα καύσιμα ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Μένουν από καύσιμα τα απορριμματοφόρα της Αθήνας

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Χωρίς καύσιμα κινδυνεύουν να μείνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού……

Μένουν από καύσιμα τα απορριμματοφόρα της Αθήνας ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Παράνομο κρίθηκε από το ΣτΕ το βενζινάδικο στο αμαξοστάσιο

Χωρίς καύσιμα κινδυνεύουν να μείνουν τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει ως παράνομη τη λειτουργία βενζινάδικου στο αμαξοστάσιο της Ιεράς Οδού.

Οι εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό αντιμετώπισαν γενικότερα πρόβλημα, καθώς ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως πράσινο, στο πλαίσιο της γενικότερης σύγχυσης που επικρατεί με την περιοχή του Ελαιώνα, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Αυστηρότερες, κατασκευη ηλιακου συλλεκτη μάλιστα, είναι οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία βενζινάδικου στην περιοχή. Μόλις πρόσφατα εξασφαλίστηκε κονδύλι πυρ Ασφάλειας για το βενζινάδικο. Ο δήμος προσπάθησε να πάρει το πιστοποιητικό ενώ είχε καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση αναστολής της απόφασης που έκρινε παράνομο το βενζινάδικο.

Ωστόσο το ΣτΕ προχώρησε σε απόφαση απόρριψης της αίτησης αναστολής.

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ FISIKON: Το νέο οικονομικό και φιλικό στο περιβάλλον φυσικό αέριο

Σήμερα, η τεχνολογία FISIKON – η κίνηση οχημάτων με φυσικό αέριο – είναι σύγχρονη, εξελιγμένη, απολύτως ασφαλής και μας προσφέρει τις ίδιες ακριβώς δυνατότητες που προσφέρουν τα συμβατικά καύσιμα με τα οποία είμαστε ήδη εξοικειωμένοι.

Στις μέρες μας, περισσότερα από 12 εκατομμύρια οχήματα κινούνται με φυσικό αέριο σε όλον τον κόσμο. Ειδικότερα από το 2000 και μετέπειτα, παρατηρείται εντυπωσιακή ετήσια αύξηση στον αριθμό τους, κάτι που βεβαίως εξηγείται για πολλούς λόγους.

Η αφθονία των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, η πρακτικότητά του και βέβαια η ασύγκριτη φιλικότητά του προς το περιβάλλον οδηγούν όλο και περισσότερες κυβερνήσεις και φορείς, επιχειρήσεις, επαγγελματίες αλλά και καθημερινούς ανθρώπους να στραφούν προς την πηγή ενέργειας με τα πολλά πλεονεκτήματα.

Ενδεικτικά, εκτός από αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, το CNG χρησιμοποιείται επίσης σε: στόλους σχολικών λεωφορείων, μέσα μαζικής μεταφοράς, στόλους οχημάτων απαραίτητων για τη λειτουργία μεγάλων αεροδρομίων, με γάλα αλλά και μεσαίου μεγέθους φορτηγά, απορριμματοφόρα, οχήματα εταιριών μεταφοράς εμπορευμάτων και αλληλογραφίας κλπ. Η χρήση του εξαπλώνεται όχι μόνο αριθμητικά αλλά και με την εξεύρεση νέων εφαρμογών.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι το CNG ήδη κινεί τρένα, πλοία, επαγγελματικές και γεωργικές μηχανές, αεροσκάφη, ενώ πρόσφατα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατασκευάστηκε και η πρώτη μηχανή τύπου chopper που κινείται με φυσικό αέριο!

Όπως είναι φανερό, ο τομέας της κίνησης οχημάτων με φυσικό αέριο, FISIKON, παρουσιάζει εξαιρετικές προοπτικές και ευκαιρίες – ειδικά στη χώρα μας, που η διάδοση του φυσικού αερίου βρίσκεται στα πρώτα στάδιά και αναμένεται να δημιουργήσει ένα νέο τομέα στην αγορά του αυτοκινήτου. Στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, η ΔΕΠΑ διαθέ ΤΕΙ δύο πρατήρια φυσικού αερίου στην περιοχή της Αττικής, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-ανοξείδωτοι στα οποία ανεφοδιάζονται λεωφορεία ΟΣΥ (πρώην ΕΘΕΛ), απορριμματοφόρα δήμων, ταξί και ΙΧ που κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα.

Στην προσπάθεια της να ανοίξει την αγορά αεριοκίνησης στην Ελλάδα, η ΔΕΠΑ, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ, προχωρά στη δημιουργία τριών ακόμη σταθμών ανεφοδιασμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου – ενός στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αθήνα – ώστε ο ανεφοδιασμός των οχημάτων φυσικού αερίου να είναι ακόμα πιο εύκολος και να προσεγγίσει όσο το δυνατόν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η ανάπτυξη δικτύου ανεφοδιασμού με 8 πρατήρια έως τα τέλη του έτους, ενώ το 2014 έχει προγραμματιστεί η υλοποίηση ακόμα 4 με 6 πρατηρίων. Πολύ σύντομα η βασική υποδομή για την τροφοδότηση φυσικού αερίου κίνησης αναμένεται να εμπλουτιστεί με ένα νέο σταθμό ανεφοδιασμού οχημάτων με CNG στη Θεσσαλονίκη, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, ηλιακοι θερμοσιφωνες stiebel eltron καθώς και με άλλους δύο σταθμούς στην Κηφισιά και τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ακόμα, προωθείται η χρήση φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων σε συνεργασία με δήμους και άλλους φορείς της Ελλάδας, ενώ στις δράσεις του FISIKON περιλαμβάνεται και η συνεργασία με εταιρίες που διαθέτουν στόλους επαγγελματικών οχημάτων, μικρού και μεγάλου μεγέθους, με στόχο την υιοθέτηση του φυσικού αερίου κίνησης και από αυτές. Ήδη εδώ και μερικούς μήνες κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα ταξί FISIKON.

Πρόσφατα στη Βραζιλία, ένας ανεξάρτητος φορέας οδηγών ταξί πραγματοποίησε ένα ιδιότυπο «ράλυ» για να τεστάρει την οικονομία και την απόδοση διαφορετικών τύπων καυσίμου. Τρία οχήματα ίδιων χαρακτηριστικών, με τον ίδιο αριθμό χιλιομέτρων στα κοντέρ τους, κάλυψαν με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες κίνησης και οδήγησης 380 χιλιόμετρα. Οι ειδικοί που ήταν παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια του «αγώνα» ήταν κατηγορηματικοί. Το φυσικό αέριο ήταν 45% πιο οικονομικό από την βενζίνη!

Το φυσικό αέριο στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ήδη κατά κόρον από ΙΧ και οχήματα δημόσιας και επαγγελματικής χρήσης. Στην Ελλάδα, αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τον περιορισμό της εξάρτησης από το πετρέλαιο, την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση και βέβαια την ανάπτυξη.

photo1

Η αμερικανική εταιρία Aviat Aircrafts κατασκεύασε το πρώτο αεροπλάνο καύσης φυσικού αερίου (μοντέλο Husky), κάνοντας την αρχή για οικονομική και περιβαλλοντικά φιλική αεροπλοΐα

photo2

Ένα από τα πρατήρια φυσικού αερίου βρίσκεται στην Ανθούσα, καλύπτοντας την τροφοδοσία ΔΧ και ΙΧ που κυκλοφορούν εντός της Αττικής

photo3

Οι οδηγοί των πρώτων ταξί φυσικού αερίου έχουν ήδη αντιληφθεί τα οφέλη του FISIKON στην καθημερινότητα τους

photo4

Σε «ράλυ» στη Βραζιλίας, με αγωνιζόμενους ταξί χρήσης διαφορετικών καυσίμων, το φυσικό αέριο βγήκε… νικητής, προκύπτοντας 45% πιο οικονομικό από τη βενζίνη!

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η Αλ Κάιντα ετοίμαζε επίθεση αλά Ναϊρόμπι στο Λονδίνο

Στο στόχο των τρομοκρατών ήταν σχολεία, ξενοδοχεία ακόμη και εκκλησίες – Αποκαλύψεις-σοκ από έγγραφο που βρέθηκε σε USB νεκρού στελέχους της οργάνωσης στην ανατολική Αφρική 

Παρόμοια επίθεση με αυτή που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι, στην οποία πέθαναν 72 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 200, προετοίμαζε η Αλ Κάιντα, καυστηρεσ πελλετ τιμεσ με στόχο το Λονδίνο.

Τα σχέδια της τρομοκρατικής οργάνωσης ήρθαν στο φως από έγγραφο που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική, Fazul Abdullah Mohammed, ηλιακοί θερμοσίφωνες compact ο οποίος σκοτώθηκε από τον σομαλικό στρατό το 2011 στην επαρχία  Μογκαντίσου.

Το επίμαχο κείμενο βρισκόταν σε «φλασάκι» USB που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Fazul, το οποίο είχε γαζωθεί από τις σφαίρες του στρατού.

Το έγγραφο δημοσιεύθηκε σήμερα από την καναδική Εφημερίδα « Toronto Star». Με τίτλο «Διεθνείς Δραστηριότητες» το άρθρο αποκαλύπ ΤΕΙ μια σειρά από σχεδιαζόμενες τρομοκρτικές επιθέσεις τύπου Ναΐρόμπι, αλλά και μέλη που είχε καταρτίσει στην Αλ Κάιντα ο ίδιος ο Fazul.

Το σημαντικότερο χτύπημα ήταν αυτό που προετοίμαζε η οργάνωση ήταν στο Λονδίνο, καθώς -όπως αναφέρεται στο κείμενο- «ένα χτύπημα στο Λονδίνο θα είχε χαμηλό λειτουργικό κόστος και θα ήταν ένα πλήγμα για την εβραϊκή κοινότητα, χρησιμοποιώντας την τακτική των α Δελφών μας στη Βομβάη» (αναφερόμενος στην επίθεση με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδα, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 166 ανθρώπων, το Νοέμβριο του 2008).

Μάλιστα ο συντάκτης του εγγράφου καλεί τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης να κάνουν έφοδο στις περιοχές Golders Green και Stam Ford Hill, ηλιακη ενεργεια εργασια όπου «ζουν χιλιάδες Εβραίοι», ενώ στο στόχαστρό του είναι και το διάσημο ιδιωτικό σχολείο Eaton, τα πολυτελή ξενοδοχεία The Ritz και Dorchester, Ferroli αλλά και επιχειρήσεις.

Εγχειρίδιο εκπαίδευσης για επίδοξους τρομοκράτες 

Στο έγγραφο, το οποίο φέρει τον τίτλο «Γενική Σύνοψη της αποστολής», πελλετ τιμες αναφέρεται επίσης ο τρόπος με τον οποίο εκπαιδεύονται τα μέλη της οργάνωσης.

«Κάθε υποψήφιος θα πρέπει να οδηγείται στο μαρτύριο, κατά προτίμηση στη Σομαλία, για δύο μήνες», ενώ στη συνέχεια του εγχειριδίου εκπαίδευσης προστίθεται: «Επίσης, καλό θα ήταν ο εθελοντής να μιλά καλά αγγλικά. Επίσης θα πρέπει να αντέχουν στην πίεση για να δούμε εάν θα αντισταθούν σε μια τέτοια κατάσταση. Θα δοκιμαστεί για να δούμε εάν είναι αρκετά έξυπνος για να πραγματοποιήσει αποστολές».

Μάλιστα περιγράφεται και το καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης κάθε υποψηφίου. Μία ώρα κάθε πρωί άθληση, σκοποβολή, μάχη σώμα με σώμα και χρήση όπλου, περιλαμβάνεται στο «μενού».

Ήθελε αιματοκύλισμα

Τα σχέ3δια για το «χτύπημα» στο Λονδίνο περιελάμβανε οδηγίες, οι οποίος βασίζονταν στο μακελειό του εμπορικού κέντρου στην Κένυα.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα εξής: «Πρέπει να χτυπήσουμε το ξενοδοχείο (στη Βρετανία) όταν είναι γεμάτο. Να μεταφέρουμε καύσιμα για τους αδελφούς, ώστε να βάλουν φωτιά στους τρεις πρώτους ορόφους». 

Η συνέχεια ανατριχιάζει: «Αυτοί που θα επιτεθούν να πηγαίνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο, αρχής γενομένης με τα εστιατόρια και να ρίχνουν μολότοφ στους άπιστους. Άλλη επιλογή είναι να ενεργοποιήσει το συναγερμό πυρκαγιάς και όταν οι άνθρωποι συναθροίζονται, γαζώστε τους από σφαίρες και κάψτε τους».

Το κείμενο τελειώνει με τα εξής λόγια: «Αν ο Θεός μας θέλει να καλύψουμε όλα αυτά τα σημεία των έξι έως οκτώ εβδομάδων εντατικής εκπαίδευσης και καταφέρουμε το τελικό στάδιο, τότε θα είμαστε έτοιμοι για διεξαγωγή αποστολής».

ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/581272/menoun-apo-kausima-ta-aporrimmatofora-tis-athinas/
ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ…

Leave a Reply