δρόμους κυκλοφορία Φιλιππίνες κατασκευή eshop Βολος Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πτώματα στους δρόμους στην Τακλομπάν

κατασκευή eshop Βολος Χιλιάδες Φιλιππινέζοι προσπαθούν μάταια να εγκαταλείψουν την πόλη Τακλομπάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, που έχει καταστραφεί……

Λεηλασίες, πυροβολισμοί και πτώματα στους δρόμους στην Τακλομπάν κατασκευή eshop Βολος Στους 2.275 μέχρι στιγμής οι νεκροί

Χιλιάδες Φιλιππινέζοι προσπαθούν μάταια να εγκαταλείψουν την πόλη Τακλομπάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, που έχει καταστραφεί από τον τυφώνα Χαγιάν, όπου πτώματα εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να κείτονται στους δρόμους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι ολοένα και πιο τεταμένη εξαιτίας της εξαιρετικά αργής διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι αρχές των Φιλιππίνων αναγκάστηκαν σήμερα να αναβάλουν έναν ομαδικό ενταφιασμό στην Τακλομπάν εξαιτίας πυροβολισμών. «Ολοκληρώσαμε το σκάψιμο για τον ομαδικό τάφο. Φορτώσαμε το φορτηγό με τις σορούς όμως (…) σημειώθηκαν πυροβολισμοί» και η Αστυνομία ζήτησε από την αυτοκινητοπομπή να κάνει αναστροφή, εξήγησε ο δήμαρχος της πόλης Άλφρεντ Ρομουάλντες.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες όταν κατάρρευσε ένας τοίχος μιας αποθήκης ρυζιού την οποία πλήθος ανθρώπων λεηλατούσε στην Αλανγκαλάνγκ, 17 χιλιόμετρα από την Τακλομπάν.

Κάποιοι από το πλήθος κατάφεραν να φύγουν με 33.000 σακιά ρυζιού που ζύγιζαν 50 κιλά το καθένα.

Αποθήκες με τρόφιμα και ποτά, αλλά και φάρμακα λεηλατήθηκαν επίσης στην πόλη Πάλο της επαρχίας Λέιτε.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Τακλομπάν Τέκσον Τζον Λιμ, το 90% της πόλης, όπου ζουν 220.000 άνθρωποι, έχει καταστραφεί, και μόλις το 20% των κατοίκων λαμβάνουν βοήθεια. Τώρα οι επιζώντες λεηλατούν τα σπίτια, καθώς οι αποθήκες είναι πλέον άδειες, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οι λεηλασίες δεν είναι έγκλημα, κατασκευη eshop είναι επιβίωση», σημείωσε ο Λιμ.

Πέντε ημέρες μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαγιάν, του πιο ισχυρού που έχει καταγραφεί στον κόσμο, οι κάτοικοι της Τακλομπάν έχουν χάσει την ελπίδα τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από την πόλη. Περπατούν επί ώρες για να φτάσουν στο αεροδρόμιο και στη συνέχεια περιμένουν για μέρες χωρίς φαγητό ή νερό.

Κάποιοι από αυτούς ποδοπατήθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της πόλης στην προσπάθειά τους να βρουν μια θέση σε ένα από τα λίγα αεροπλάνα που αναχωρούν από την πληγείσα περιοχή. Πολλοί μάλιστα διαμαρτύρονται ότι δίνεται προτεραιότητα στις οικογένειες των στρατιωτικών να επιβιβαστούν στα C-130 που αναχωρούν από το αεροδρόμιο.

Αυτό που ενισχύει την αποφασιστικότητα των κατοίκων να φύγουν από την Τακλομπάν είναι και οι καταγγελίες και οι φήμες για λεηλασίες και βιασμούς στην πόλη.

«Είναι οι εγκληματίες που απέδρασαν από τη φυλακή. Βιάζουν γυναίκες», κατήγγειλε η Βιολέτα Ντούζαρ, 57 ετών, που περιμένει στο αεροδρόμιο της πόλης από την Κυριακή μαζί με οκτώ μέλη της οικογένειάς της μεταξύ αυτών και παιδιά.

Ο Λιμ πάντως διαβεβαιώνει ότι «λιγότεροι από δέκα» κρατούμενοι απέδρασαν από τη φυλακή όταν πέρασε ο τυφώνας.

Εξάλλου και η καταμέτρηση των νεκρών παραμένει δύσκολη.

Ο ΟΗΕ, που έκανε χθες Τρίτη έκκληση για τη συγκέντρωση 301 εκ. δολαρίων σε δωρεές (225 εκ. ευρώ), ανέφερε ότι υπάρχουν περίπου 10.000 νεκροί μόνο στην πόλη Τακλομπάν, όμως ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός είναι «ιδιαίτερα αυξημένος», σημειώνοντας ότι οι νεκροί εκτιμώνται στους «2.000 με 2.500».

Ο τελευταίος πρόχειρος απολογισμός της κυβέρνησης κάνει λόγο για 2.275 νεκρούς και 80 αγνοούμενους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ρενέ Αλμέντρας παραδέχθηκε ότι οι αρχές δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν τον αυξημένο αριθμό των θυμάτων.

«Ο λόγος για τον οποίο η περισυλλογή των σορών έχει σταματήσει είναι ότι υπάρχει έλλειψη σε σάκους», δήλωσε σήμερα. «Όμως πλέον έχουμε 4.000. Φροντίζουμε να έχουμε περισσότερους απ’ όσους χρειαζόμαστε».

Συνολικά, ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 11 εκατομμύρια κάτοικοι, δηλαδή περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της χώρας έχει πληγεί από τον τυφώνα, εκ των οποίων 673.000 έχουν εκτοπιστεί. Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει προσωρινά ή οριστικά τη δουλειά τους.

Σήμερα εξακολουθούν να γίνονται νέες ανακοινώσεις για την παροχή βοήθειας οικονομικής ή υλικής από πολλές χώρες και οργανισμούς.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Washington και άλλα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού απέπλευσαν χθες Τρίτη από το Χονγκ Κονγκ με κατεύθυνση τις Φιλιππίνες μεταφέροντας 7.000 ναύτες. Εξάλλου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα στείλουν δύο ακόμη πλοία που διαθέτουν συστήματα αφαλάτωσης.

Καθώς οι αρχές της χώρας δεν έχουν κατορθώσει μέχρι στιγμής να εξασφαλίσουν κάποια ροή βοήθειας σε τρόφιμα, κατασκευη eshop φάρμακα, πόσιμο νερό και πρόχειρα καταλύματα, σε ορισμένες περιοχές οι επιζώντες πήραν τα όπλα για να λεηλατήσουν ό,τι έχει μείνει ακόμη όρθιο. Η κυβέρνηση επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πόλη Τακλομπάν και ανέπτυξε θωρακισμένα οχήματα και εκατοντάδες στρατιώτες για την αποκατάσταση της τάξης.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν καταφέρει να φτάσουν σε μέχρι τώρα αποκομμένες περιοχές, όπως την πόλη Γκουιουάν, όπου ζουν 40.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 αγνοούνται.

Ο τυφώνας Χαγιάν ισοπέδωσε επίσης την πόλη Μπάσεϊ, στην επαρχία Σαμάρ, κατασκευη eshop όπου εκτιμάται πως 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Το συνολικό κόστος από την καταστροφή είναι δύσκολο να εκτιμηθεί. Αρχικές εκτιμήσεις ποικίλου, με μια έκθεση από γερμανικό ινστιτούτο να κάνει λόγο για 8 με 19 δισεκατομμύρια δολάρια (5,9 με 14 δισ. ευρώ).

κατασκευή eshop Βολος κατασκευή κατασκευη eshop Βολος Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», κατασκευη eshop ο πρωθυπουργός, κατασκευη eshop Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, κατασκευη eshop σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: κατασκευη eshop «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

κατασκευή eshop Βολος

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/607982/leilasies-purovolismoi-kai-ptomata-stous-dromous-stin-takloban/

κατασκευή eshop Βολος…

Leave a Reply