ανάπτυξη υπουργός υπουργός ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις βουλευτίνες με τη μαντίλα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η «βούληση του λαού επικράτησε», αναφερόμενος στις γυναίκες……

Αντιδράσεις στην Τουρκία για τις βουλευτίνες με τη μαντίλα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ «Η βούληση του λαού επικράτησε» δήλωσε ο Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η «βούληση του λαού επικράτησε», αναφερόμενος στις γυναίκες βουλευτές του κυβερνώντος τουρκικού ισλαμοσυντηρητικού κόμματος που συμμετείχαν για πρώτη φορά χθες σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου, φορώντας την ισλαμική μαντίλα.

«Η βούληση του λαού επικράτησε στο κοινοβούλιο», κατασκευη eshop υπογράμμισε ο Ερντογάν, αρχηγός του ισλαμιστικών καταβολών κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), του οποίου είναι μέλη οι τέσσερις πρώτες «καλυμμένες» γυναίκες βουλευτές της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Λέγοντας πως στο χώρο του κοινοβουλίου επικράτησε «ιστορική ατμόσφαιρα» όταν μπήκαν οι γυναίκες βουλευτές που ήταν καλυμμένες με το χιτζάμπ, κατασκευη eshop ο Ερντογάν εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τους δημοσιογράφους για την «ωριμότητα» που επέδειξε το σύνολο των βουλευτών οι οποίοι, αντίθετα απ’ ό,τι είχαν κάνει σε μια προηγούμενη τέτοια απόπειρα, δεν διαμαρτυρήθηκαν για την εμφάνισή των γυναικών συναδέλφων τους.

Από το 1999, καμιά γυναίκα βουλευτής δεν ήταν καλυμμένη μέσα στο χώρο του κοινοβουλίου. Την εποχή εκείνη η Μερβέ Καβακτσί, βουλευτής εκλεγμένη με ένα φιλοϊσλαμιστικό ψηφοδέλτιο, είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την αίθουσα υπό τις αποδοκιμασίες των βουλευτών χωρίς να μπορέσει να ορκιστεί και να ασκήσει τα νομοθετικά καθήκοντά της.

Σύμφωνα εξάλλου με σημερινά δημοσιεύματα των εφημερίδων, ο Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται ότι θέλει να «εξισλαμίσει» την τουρκική κοινωνία, επεδίωξε να καθησυχάσει όλες τις γυναίκες στην Τουρκία.

«Οι καλυμμένες και οι μη καλυμμένες γυναίκες είναι όλες πλήρη μέλη αυτής της (Τουρκικής) Δημοκρατίας», τόνισε.

Οι τέσσερις «πρωτοπόρες» του AKP, βουλευτές από το 2011, άρχισαν να καλύπτουν το κεφάλι τους πολύ πρόσφατα.

Αποφάσισαν να το πράξουν «για θρησκευτικούς λόγους» αφού προσκύνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μέκκα.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μαντίλα φορούν σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών στην Τουρκία.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, κατασκευη eshop «Τηλέμαχος», κατασκευη eshop ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, κατασκευη eshop Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, κατασκευη eshop είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, κατασκευη eshop όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κατασκευη eshop κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, κατασκευη eshop προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, κατασκευη eshop αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/603048/adidraseis-stin-tourkia-gia-tis-vouleutines-me-ti-madila/

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply