ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Ξεκίνησε η συζήτηση επί του προϋπολογισμού ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Στη σκιά των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, και με «αγκάθια» όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οι ομαδικές απολύσεις κ.α. να παραμένουν άλυτα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ξεκίνησε χθες η συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2014, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που αναμένεται να ψηφιστεί τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Η συζήτηση ξεκίνησε παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους, αλλά με αιχμές από πολλές πλευρές.
Χαρακτηριστική ήταν η «πρόσκληση» του εισηγητή της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να επανεξετάσει τον ενιαίο φόρο ακινήτων, υπό το πρίσμα της φορολογικής Δικαιοσύνης, ενώ επανεξέταση ζήτησε και για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. «Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το λάβει υπόψιν του το υπουργείο. Πρέπει να ξαναδεί τον φόρο ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ώστε να γίνει πιο δίκαιος», ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ είπε, τονίζοντας την ανάγκη φορολογικής Δικαιοσύνης. «Απαιτείται επανεξέταση στις αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα, καθώς οι υπάρχουσες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», είπε, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να πληρώνει κανείς το ίδιο για ένα ακίνητο στα Γιάννενα και την Πίνδο και για ένα ακίνητο στο βόρεια προάστια της Αθήνας… Ο ίδιος πάντως, επεσήμανε τη θετική μεταστροφή του κλίματος, που προέβλεψε ότι θα ενταθεί με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα την 1η Ιανουαρίου 2014, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ έκανε λόγο για εδραίωση της οικονομικής σταθερότητας. «Σχεδιάζουμε νέο πρότυπο, αναπτυξιακό», είπε, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 είναι καλύτερα από αυτά που είχαν προβλεφθεί.
Επικριτικός εμφανίστηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμφισβητώντας τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση. «Έχουμε έναν προϋπολογισμό στον αέρα, που δεν έχει συμφωνηθεί με την τρόικα», είπε, προβλέποντας πολλές αναθεωρήσεις των στοιχείων του και λήψη νέων μέτρων. Ο ίδιος αναφέρθηκε στα «συσσωρευμένα προβλήματα» από τους λάθος πολλαπλασιαστές, τη μη επίδραση των μειωμένων επιτοκίων στον Νότο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τη διόγκωση της ύφεσης και την μη παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες, ενώ κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης και κυρίως του ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να «σκάβουν» προς τη λάθος κατεύθυνση με αυτή την κυβέρνηση. Αίσθηση προκάλεσε η… συμφωνία του με τον Γιάννη Στουρνάρα ότι τα στατιστικά δείχνουν πως δεν υπάρχει υπερφορολόγηση στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας όμως ότι ο μέσος Έλληνας υπερφορολογείται. Έτσι, υποστήριξε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει την φορολογία όλου του πλούτου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κινητού και ακίνητου, με μεγάλο αφορολόγητο όριο. Όσο για το πρωτογενές πλεόνασμα, υποστήριξε ότι δεν είναι ικανή συνθήκη αντιμετώπισης της κρίσης. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι είναι υπέρ της μείωσης μισθών και συντάξεων, παραδεχόμενος όμως για κάποιους βουλευτές της συμπολίτευσης πως πιστεύουν ότι δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτό το λάθος. «Δεν πιστεύω πως όλοι είστε κυνικοί. Μπήκαν κάποιοι στο τρυπάκι, χωρίς να ξέρουν την πραγματικότητα. Όταν είμαστε στον πάτο του λάκκου, μην σκάβετε στον ίδιο λάκκο», είπε. Σας καλώ να μην συνεχίσετε να σκάβετε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Φίλιππος Σαχινίδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα μέτρα και πως η οικονομία δεν αντέχει άλλες περικοπές εισοδημάτων και αυξήσεις φορολογικών βαρών. Παρατηρώντας ότι η δημοσιονομική προσαρμογή έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου κυρίως των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, πρό ΤΕΙνε την προώθηση με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος παρεμβάσεων που θα τους ανακουφίσουν. Ειδικότερα, και με βάση τις σημερινές δυνατότητες, μίλησε για προώθηση για ψήφιση από τη Βουλή της χορήγησης του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους λόγω αναπηρίας, χωρίς ηλικιακό όριο, της επαναφοράς του βασικού πλαισίου για την απονομή της σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων και της ασφαλιστικής κάλλυψης για υγειονομική περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων μακροχρόνια ανέργων και των επαγγελματιών που έχουν διακόψει την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ζήτησε ευρύτερες συναινέσεις στην κατεύθυνση της εξόδου από την κρίση, σημειώνοντας όμως με νόημα ότι αυτό «δεν γίνεται όταν συγχέουμε την κριτική με την μνησικακία». Πρόσθεσε τέλος ότι ο λαός θέλει λύσεις και «όχι συνθήματα από τα ντουλάπια του ανυποψίαστου και μοιραίου παρελθόντος». «Κινδυνεύουμε να έχουμε μία Δημοκρατία χωρίς δημοκράτες», είπε.
«Πρόκειται για προϋπολογισμό της τρόικα που ενδιαφέρεται για το πώς θα πληρωθούν οι δανειστές», είπε ο Νότης Μαριάς, ξεκαθαρίζοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψηφίζουν τον προϋπολογισμό. Σημείωσε πως τα προωθούμενα μέτρα φέρνουν λεηλασία στα εισοδήματα και αντιανάπτυξη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς και πως συνεχίζουν την πολιτική που έχει επιφέρει «κοινωνικό νεκροταφείο». Ο ίδιος υποστήριξε ότι σε όλα αυτά τα χρόνια έχει επέλθει συνολική ονομαστική μείωση του χρέους δέκα δις ευρώ. «Μπράβο σας», είπε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σημειώνοντας πως από το 1992 ως το 2013 η Ελλάδα έχει πληρώσει 563 δισ. ευρώ σε τοκοχρεολύσια και χρωστάει ακόμα 321 διασ. ενώ έχει πάρει δάνειο 214 δις ευρώ.
«Η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση», είπε<a href="http://www.dimokrati%20KiaKiaristera.gr/”>ΔΗΜΑΡ η Ασημίνα Ξηροτύρη, υποστηρίζοντας πως ακόμα και αν οι εκτιμήσεις για πλεόνασμα επιβεβαιωθούν, θα πρέπει να ξέρουμε ότι προέρχεται από περικοπή των δημοσίων επενδύσεων και θα είναι ενάντια στην ανάπτυξη. «Πρέπει να τονίζουμε τη βιωσιμότητα των πλεονασμάτων, με πολιτικές που ξεπερνούν τις δεσμεύσεις έναντι της τρόικας και δίνουν λύσεις στα πραγματικά προβλήματα», είπε.
Για προϋπολογισμό που στοχεύει στην ανάπτυξη του καπιταλιστικού περιβάλλοντος εις βάρος των εργαζομένων μίλησε από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι συμφωνεί με την κυβέρνηση ακόμα και στο μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ έχουν ίδιες προτεραιότητες, όπως την ενέργεια, τον τουρισμό, τη ναυτιλία. «Γιατί να έχουν αυτοί οι τομείς προτεραιότητα και όχι η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη;», ρώτησε, απαντώντας μόνος «γιατί οι εφοπλιστές δεν θέλουν να ναυπηγήσουν καράβια στην Ελλάδα».
Για « προϋπολογισμό υπό αίρεση» μίλησε ο Ηλίας Παναγιώταρος από την Χρυσή Αυγή, αφού «η μαμά τρόικα δεν έχει δώσει έγκριση», ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση Πελεγρίνη χωρίς να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για έναν πρύτανη που παίζει θέατρο στο εξωτερικό με μία κόκκινη μπέρτα «που μοιάζει περισσότερο με ζουρλομανδύα», όταν εδώ χάνονται τα εξάμηνα στα πανεπιστήμια…
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις
Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών
Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.
Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.
«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.
Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.
«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.
Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.
Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή
Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=280846&catID=1
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…
