ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, https://detectiv.gr/. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Για ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «μεγάλες ανατροπές» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που φέρνει ο προϋπολογισμός του 2014 έκανε λόγο στη Βουλή κατά ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τη συζήτηση ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ προϋπολογισμού ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ο πρωθυπουργός.”

Σαμαράς: Στεκόμαστε και πάλι στα πόδια μας ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή μέρα υποστηρίζοντας πως «για πρώτη φορά η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά για να καλύψει τις ανάγκες της»
Ο ίδιος υποστήριξε ότι το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης, ενώ εκτίμησε ότι από αυτή τη χρονιά θα υπάρξει αποκλιμάκωση της ανεργίας.
«Μία ακόμη μεγάλη ανατ ροπή είναι πως από τους πέντε στόχους του περσινού προϋπολογισμού πετύχαμε τους τέσσερις», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στην ανεργία, είπε πως «αυτή αποκλιμακώνεται διαρκώς και όχι με ψεύτικα στοιχεία».
«Η Ελλάδα, δεν χρεοκόπησε γιατί εμείς το εμποδίσαμε, είπε απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί που χρεοκόπησαν ήταν οι κοινωνίες του υπαρκτού σοσιαλισμού και ο κρατισμός όπου επικρατούσε στη δύση.
«Σας στεναχωρώ αλλά εκεί θέλετε να γυρίσετε τη χώρα» σημείωσε καταγγέλλοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λαϊκισμό.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις
Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών
Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.
Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.
«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.
Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».
Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.
«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις
Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.
Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.
Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Επίθεση με μπουκάλια στον Πρ. Παυλόπουλο
Θύμα προπηλακισμού των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή, έπεσε ο πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλόπουλος ανέβαινε με τα πόδια τη Β. Σοφίας, όταν έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές.
Κάποιοι εξ αυτών φώναξαν συνθήματα εις βάρος του, ενώ στη συνέχεια εκτοξεύθηκαν μπουκαλάκια με νερό, πολλά εκ των οποίων τον πέτυχαν καταβρέχοντας το κοστούμι του.
Ο κ. Παυλόπουλος παρέμεινε ψύχραιμος και χωρίς να πει το ο,τιδήποτε κατέφυγε στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο και αποχώρησε.
Εικόνες από την επίθεση
<param name="movie" value="//www. YouTube ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ -nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3″>
<embed src="//www. YouTube ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ -nocookie.com/v/VBSUiqap 3Gg?hl=en_US&version=3″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” height=”315″ width=”560″>
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είχαν συνάντηση με τον αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, χωρίς να ικανοποιηθούν από τις δεσμεύσεις του.
Το πλήθος που διαδήλωνε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντέδρασε έντονα όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση.
Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι θα παραστεί στις κινητοποιήσεις τους.
Πηγή βίντεο: Ναυ Τεμπορική
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/379413/samaras-stekomaste-kai-pali-sta-podia-mas
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…