δόντια δόντια δόντια ΜΕΙΚ ΑΠ – Υγεία – Απαλλαγείτε από την κακοσμία του σώματος με φυσικούς τρόπους

ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Υγεία – Απαλλαγείτε από την κακοσμία του σώματος με φυσικούς τρόπους ΜΕΙΚ ΑΠ Απομακρύνετε την κακοσμία του σώματος… ακόμα και εάν έχετε ιδρώσει λόγω του άγχους, της ζέστης ή της νευρικότητας. Αρκετοί κάνουν δυο ή τρία ντους την ημέρα ή βουρτσίζουν συχνά τα δόντια τους, αλλά δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από την άσχημη μυρωδιά εξαιτίας της διατροφής ή άλλων προβλημάτων υγείας. Παρόλα αυτά υπάρχουν φυσικά «όπλα» για να νικήσετε, όχι μόνο την άσχημη αναπνοή, αλλά και τη δυσοσμία στην περιοχή των πελμάτων, της μασχάλης και της ευαίσθητης περιοχής…

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Κεδίκογλου: Πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής ο Τσίπρας

«Κλειστά σχολεία δεν είναι πρόοδος, είναι σκοταδισμός» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

Απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, απιστια Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, απιστια έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτηρίζοντάς τον ως πρόεδρο 15μελούς παλαιάς κοπής, κι όχι ως αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ο κ. Τσίπρας δεν εμφανίστηκε σήμερα ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ως πρόεδρος 15μελούς παλαιάς κοπής, καλώντας τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία τους.

Κλειστά σχολεία δεν είναι πρόοδος, είναι σκοταδισμός. Δεν είναι αγώνας, είναι επιστροφή στο Μεσαίωνα».

«Η δημόσια παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Δεν είναι συντεχνιακή άσκηση επαναστατικής γυμναστικής. Αυτά όλα πρέπει να τα αφήσουμε πίσω και μαζί όσους υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την παρακμή».

ΜΕΙΚ ΑΠ Οι γιαγιάδες παχαίνουν τα εγγόνια!

Η γιαγιά για να δείξει την φροντίδα της προς το εγγόνι, του προσφέρει σοκολάτα ή κάποιο φαγητό, συνήθως πρόχειρο, που του αρέσει και δεν λέει ποτέ όχι

Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη διατροφή του παιδιού, απιστια όσο και στη διατροφική συμπεριφορά που θα αναπτύξει, απιστια ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μαθαίνει να συνδέει το φαγητό με τη σωματική του ανάγκη για κάλυψη του αισθήματος της πείνας, την Ασφάλεια του οικογενειακού περιβάλλοντος, την επικοινωνία του με την οικογένεια και του φίλους και με συναισθήματα όπως η επιβράβευση, η τιμωρία κ.ά. Έχετε παρατηρήσει για παράδειγμα, την ικανοποίηση που προσφέρει στο οικογενειακό τραπέζι το παιδί που τρώει όλο του το φαγητό; Αυτόματα αποκαλείται «καλό» παιδί και επιβραβεύεται!

Τα παραπάνω μας επισημαίνει η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος Εύα Τσάκου, τονίζοντας πως στον  όρο «οικογένεια», δεν περιλαμβάνονται μόνο οι γονείς, αλλά και οι παππούδες, απιστια οι οποίοι συμμετέχουν πολλές φορές ενεργά στην ανατροφή των παιδιών, καθώς οι γονείς δουλεύουν και περνούν λιγότερες ώρες μέσα στο σπίτι. Η επιρροή αυτή ασφαλώς αγγίζει και το κομμάτι της διατροφής, απιστια αλλά πολλές φορές όχι προς τη σωστή κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η γιαγιά για να δείξει την φροντίδα της προς το εγγόνι, του προσφέρει σοκολάτα ή κάποιο φαγητό, συνήθως πρόχειρο, που του αρέσει και δεν λέει ποτέ όχι στο εγγόνι της. Πόσες φορές ακούσατε την έκφραση «η τελευταία σου μπουκιά είναι η δύναμή σου», πιέζοντας το παιδί να τελειώσει όλο του το φαγητό, ακόμη και αν έχει ήδη χορτάσει, ώστε να έχει πάντα δύναμη; Η συσσώρευση τέτοιων πρακτικών, μπορεί σταδιακά να αυξήσει το βάρος του παιδιού και να το μπερδέψει στο θέμα της διατροφής, αφού άλλα μηνύματα λαμβάνει από τους γονείς και άλλα από τη γιαγιά και τον παππού.

Κάποια περίοδο μιλούσαμε πιο έντονα για το λεγόμενο «κατοχικό σύνδρομο», δηλαδή την ανάγκη των ανθρώπων που πέρασαν μεγάλη πείνα στην κατοχή, απιστια να έχουν αρκετό φαγητό στη διάθεσή τους και να μην πετούν ούτε μία μπουκιά από αυτό. Αυτή η συμπεριφορά περνάει στα εγγόνια; Μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που οδηγούν στην παιδική παχυσαρκία; Η απάντηση είναι πως ναι, μπορεί. Άλλωστε η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική νόσος. Τα ερευνητικά δεδομένα όμως που έχουμε μέχρι στιγμής, δεν είναι αρκετά ώστε να υποστηρίξουν ρητά την υπόθεση, δηλαδή ότι «η γιαγιά παχαίνει το παιδί». Αναφέρονται γενικότερα στη διατροφική συμπεριφορά, είτε καλή είτε κακή, η οποία έχει αντίκτυπο στο εγγόνι, σημειώνει η κ. Τσάκου.

Τί μπορείτε λοιπόν, ως γονείς, να κάνετε ώστε η γιαγιά και ο παππούς να περάσουν καλά διατροφικά μηνύματα στο παιδί;

-Μιλήστε τους ανοιχτά για να έχετε ένα κοινό πλάνο διαπαιδαγώγησης. Ορίστε τη συμπεριφορά που θα έχετε. Το παιδί δεν πρέπει να δέχεται συγκεχυμένα μηνύματα. Για παράδειγμα, η μητέρα δεν θέλει το παιδί να φάει σοκολάτα πριν το φαγητό και η γιαγιά θα απαντήσει «Άσε το παιδί να φάει τη σοκολάτα, κρίμα είναι και μετά θα φάει και το φαγητό».

-Τονίστε τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών. Μπορούν να έχουν σε ορατά σημεία στο σπίτι φρουτιέρες με φρέσκα φρούτα εποχής, διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή στα παιδιά. Να φτιάξουν μαζί χυμούς φρούτων, απιστια σπιτική λεμονάδα και γρανίτα, για διασκέδαση.

-Να έχουν πάντα διαθέσιμα στο σπίτι υγιεινά σνακ, όπως μπάρες δημητριακών ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα υγείας, αποξηραμένα φρούτα και να ενθαρρύνουν τα παιδιά να καταναλώσουν αυτά έναντι των πρόχειρων και αυξημένων σε θερμίδες σνακ, όπως τα γαριδάκια.

-Μπορείτε να τους δείξετε τη διατροφική πυραμίδα για να μάθουν στα εγγόνια τους τις αξίες της ισορροπημένης διατροφής.

-Το γεύμα των παιδιών να περιλαμβάνει πάντα σαλάτα, απιστια με ποικιλία λαχανικών, καθώς στα παιδιά αρέσουν τα χρώματα.

-Την ώρα του φαγητού να μην υπάρχει ανοιχτή τηλεόραση ή οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει το παιδί από το φαγητό. Έχει φανεί ότι η κατανάλωση φαγητού μαζί με την τηλεόραση, αυξάνει την καταναλισκόμενη ποσότητα!

-Συνήθως η γιαγιά και ο παππούς εκπροσωπούν τη ζωή στο χωριό. Ενθαρρύνετέ τους να μιλούν στα εγγόνια τους για την αγνότητα των τροφών, απιστια την καλλιέργειά τους και την προέλευσή τους.

-Δώστε μεγάλη βάση στην αποφυγή σύνδεσης του φαγητού με συναίσθημα επιβράβευσης ή τιμωρίας, καθώς οι παππούδες τείνουν να επιβραβεύουν το εγγόνι τους με σοκολάτα. Επίσης, είναι σημαντικό να μην πιέζουν το εγγόνι να τελειώσει όλο του το φαγητό. Το παιδί θα καταναλώσει την ποσότητα που το χορταίνει, χωρίς πίεση και άγχος.

-Ενθαρρύνετε τη γιαγιά και τον παππού να πηγαίνουν βόλτα με τα εγγόνια ή να κάνουν μαζί κάποια δραστηριότητα. Η καθιστική ζωή συμβάλει στην παχυσαρκία.

-Αγοράστε παραμύθια που εκπαιδεύουν τα παιδιά στην αξία της σωστής διατροφής και δώστε τα στους παππούδες να τους τα διαβάσουν.

Να θυμάστε, απιστια τα παιδιά λειτουργούν μιμητικά στα πρώτα στάδια της ζωής τους.

Γίνετε λοιπόν καλά πρότυπα!

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274225&catID=19




ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply