ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ απιστια ΦΘΗΝΑ απιστια απιστια ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ απιστια ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Ο καναδοαμερικανικός όμιλος ενημέρωσης Thomson Reuters σκοπεύει να απιστια καταργήσει 4. απιστια 500 απιστια θέσεις εργασίας”

Ο όμιλος ενημέρωσης Thomson Reuters καταργεί 4.500 θέσεις εργασίας ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ
Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τις 2.500 καταργήσεις θέσεων εργασίας που σχεδίαζε ο όμιλος για τον τομέα αυτό βάσει της ανακοίνωσης που είχε κάνει στα μέσα Φεβρουαρίου.
Ο γενικός διευθυντής του ομίλου Τζέιμς Σμιθ υπογράμμισε ότι η εταιρεία αναμένει να συνεχιστούν οι «δύσκολες συνθήκες τα επόμενα τρίμηνα κυρίως στις μεγάλες παγκόσμιες τράπεζες», σημαντικοί πελάτες του Thomson Reuters.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ
Με τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.
To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,
έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για
να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ Πορτογαλία: Ραγδαία επιδείνωση στις ελλείψεις τροφίμων
Περίπου δύο εκατ. άνθρωποι στην Πορτογαλία ζουν μέσα στη φτώχεια
Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται στην Πορτογαλία, μία χώρα που βρίσκεται σε πρόγραμμα διεθνούς στήριξης, έχουν επιδεινώσει τη φτώχεια και την έλλειψη διατροφικών αγαθών, προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της ομοσπονδίας των τραπεζών τροφίμων της χώρας, Ιζαμπέλ Ζονέτ.
«Πολλά νοικοκυριά έχουν χάσει τα οικογενειακά τους επιδόματα και η αύξηση των φόρων, ιδίως του ΦΠΑ, έχει επιβαρύνει τον οικιακό προϋπολογισμό των Πορτογάλων, κάτι το οποίο συνέβαλε να αυξηθεί η προσφυγή τους στις τράπεζες τροφίμων», είπε ο Ζονέτ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λισσαβόνα.
«Περίπου 2 εκατ. άνθρωποι στην Πορτογαλία ζουν μέσα στη φτώχεια. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, πολλές οικογένειες δεν τρώνε όποτε νοιώθουν πείνα», πρόσθεσε.
Ωστόσο, «κανείς δεν πεθαίνει από πείνα στην Πορτογαλία, διότι το δίκτυο των οργανώσεων αρωγής είναι πολύ ανεπτυγμένο και η κρίση δεν έχει πλήξει την αλληλεγγύη των Πορτογάλων», δήλωσε η Ζονέτ, η οποία προεδρεύει επίσης και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων (FEBA).
Από το 2010 ως το 2013, τα προβλήματα όσον αφορά τον επισιτισμό έχουν επιδεινωθεί στην Πορτογαλία, σύμφωνα με δύο μελέτες, που εκπονήθηκαν από κοινού από τις τράπεζες τροφίμων και το Καθολικό Πανεπιστήμιο, με δείγμα 2.209 προσώπων τα οποία επωφελούνται από τις τράπεζες αυτές.
Το 39% των ερωτηθέντων ανέφερε πως έχει περάσει τουλάχιστον μία ημέρα χωρίς να έχει φάει τίποτε, ελλείψει χρημάτων, κατά την διάρκεια του εξαμήνου που προηγήθηκε των μελετών, που έγιναν τον Ιανουάριο του 2013, έναντι ποσοστού 27% κατά την προηγούμενη έρευνα το 2010.
Το 26% των ερωτηθέντων το 2013 δήλωσε πως στερείται διατροφικών αγαθών και πως νοιώθει πείνα «πολλές ημέρες κάθε εβδομάδα», από 16% το 2010. Το 2013, μόνον το 23% των συντηρούμενων από τις τράπεζες τροφίμων δήλωσε πως «είναι σε θέση να αγοράσει τροφή έως το τέλος του μήνα», από 49% τρία χρόνια νωρίτερα.
Το 2012, οι πορτογαλικές τράπεζες τροφίμων συγκέντρωσαν 28.000 τόνους τροφίμων, συνολικής αξίας 35,5 εκατ. ευρώ και τα διένειμαν σε περίπου 390.000 ανθρώπους σε συνεργασία με 2.200 ενώσεις και κέντρα κοινωνικής βοήθειας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ
source: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/363420/o-omilos-enimerosis-thomson-reuters-katargei-4500-theseis-ergasias
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΦΘΗΝΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ONLINE ΜΕΙΚ ΑΠ…