Έλληνες ΦΠΑ εφορία ΜΕΙΚ ΑΠ Κατάρρευση! 2,5 εκατ. Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία (vid)

ΜΕΙΚ απιστια ΑΠ Νέο απιστια ρεκόρ στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, απιστια τα οποία άγγιξαν τα 62 απιστια απιστια απιστια δισ. ευρώ στα τέλη απιστια απιστια Σεπτεμβρίου, απιστια με τις «νέες» ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανέρχονται σε 5,848 δισ. ευρώ.”

Κατάρρευση! 2,5 εκατ. Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν την εφορία (vid) ΜΕΙΚ ΑΠ

Εντύπωση αλλά και έντονο προβληματισμό προκαλεί το στοιχείο ότι μέσα στον Σεπτέμβριο ο αριθμός των επιχειρήσεων που οφείλουν στο Δημόσιο αυξήθηκε ξαφνικά κατά 343.692. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις με χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 526.477 από 182.785 που ήταν στο τέλος Αυγούστου, στοιχείο που δείχνει ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και ολοένα και περισσότερες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/y68ghhZnbHU” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″ allowfullscreen=”true”>

Ανείσπρακτα πρόστιμα 16,5 δισ. ευρώ

Την ίδια ώρα, στον «αέρα» βρίσκονται έσοδα ύψους 16,488δισ. ευρώ από φορολογικά και τελωνειακά πρόστιμα, τα οποία αν και βεβαιώθηκαν και οριστικοποιήθηκαν από τα δικαστήρια, ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αδυνατεί να τα οδηγήσει στα δημόσια ταμεία. Τα δικαστήρια ενώ έχουν επιδικάσει προς είσπραξη πρόστιμα ύψους 17,376 δισ. ευρώ, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει μόλις 887,66 εκατ. ευρώ ή ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,1% του συνόλου.

Πρόκειται για πρόστιμα που αφορούν φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις για τις οποίες ασκήθηκε προσφυγή και επιδικάστηκαν μέχρι και το τέλος Σεπ Τεμβρίου του 2013. Στις δικαστικές αίθουσες «συνωστίζονται» σήμερα περισσότερες από 127.000 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για 32.738 φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια το συνολικό ύψος των προστίμων ανέρχεται σε 8 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δείχνουν τα εξής:

Τον Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους και τέλη ύψους 739,27 εκατ. ευρώ.

• Από τα 61,953 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα, τα 22,6 δισ. ευρώ είναι χρέη που οφείλουν 2.594.366 φυσικά πρόσωπα και τα υπόλοιπα 39,35 δισ. ευρώ τα χρωστούν 526.477 επιχειρήσεις και λοιπά νομικά πρόσωπα.

• Κατά μέσο όρο, κάθε οφειλέτης του Δημοσίου που είναι φυσικό πρόσωπο χρωστά 8.712,41 ευρώ. Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις ο αριθμός των φυσικών προσώπων με οφειλές προς το Δημόσιο μειώθηκε τον Σεπτέμβριο καθώς από 2.819.741 που ήταν στο τέλος Αυγούστου στις 30 Σεπ Τεμβρίου ήταν 2.594.366 άτομα.

• Κάθε νομικό πρόσωπο χρωστά στο Δημόσιο 74.743 ευρώ κατά μέσο όρο.

• Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,7 δισ. ευρώ.

• Οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 11,135 δισ. ευρώ.

• Οι οφειλές από φόρους στην περιουσία ανέρχονται σε 830 εκατ.

Τα έσοδα που εισπράχθηκαν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπ Τεμβρίου από ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 2,132 δισ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 35% ή κατά 553 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ποσά που εισπράχθηκαν στο εννεάμηνο του 2013 από ληξιπρόθεσμα είναι περίπου ίσα με τα συνολικά ποσά που εισέρρευσαν στα δημόσια ταμεία ολόκληρο το 2011.

Οικονομικό αδιέξοδο

Οι επιχειρήσεις με χρέη προς το Δημόσιο ανέρχονται σε 526.477 από 182.785 που ήταν στο τέλος Αυγούστου, στοιχείο που δείχνει ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και ολοένα και περισσότερες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Απλήρωτοι φόροι

Τον Σεπτέμβριο οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους και τέλη ύψους 739,27 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 2,5 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν στην Εφορία και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οφειλές

Κάθε νομικό πρόσωπο χρωστά στο Δημόσιο 74.743 ευρώ κατά μέσο όρο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,7 δισ. <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%8ΣΟΚ! Τα 62 δισ. ευρώευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία (vid)

ΜΕΙΚ ΑΠ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΜΕΙΚ ΑΠ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, Πάτμο και Αθήνα

«Τα

Βέλγικα»,

το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό

πρόγραμμα που διοργανώνεται από την

Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα

τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν

με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι

επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με

τρεις συναυλίες στην Αττική και το

Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτή

τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,

ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,

ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του

σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig

Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens

Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία

μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί

μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, θα

ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn

Buckinx, Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις

συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον

υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου

της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη

19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του

Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου

(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig

Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του

σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο

της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα

στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί

σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και

του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά

βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,

International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du

Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει

κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα

της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής

στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.

Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς

σεμιναρίου και φεστιβάλ “Julian Menendez”

της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών

επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το

1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels

Clarinet Choir, με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει

τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το

Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης

Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Γιάννος

Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην

Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Larisa

Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Renato

Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα – Ορχήστρας

των Φίλων της Μουσικής)

Η

είσοδος είναι ελεύθερη για το

κοινό

Διοργάνωση: Πρεσβεία

του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε

συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και

Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους

Πάτμου και Σάμου

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/366874/katarreysi-2-5-ekat-ellines-adynatoyn-na-plirosoyn-tin-eforia-vid




ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply