ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Οι ελληνικές μετοχές έχουν την καλύτερη απόδοση σχεδόν σε όλο τον κόσμο…..

Οι ελληνικές μετοχές έχουν την καλύτερη απόδοση σχεδόν σε όλο τον κόσμο ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Η εξαετής ύφεση της οικονομίας αποκλιμακώνεται και νέοι επενδυτές εξετάζουν την αγορά τους
Οι ελληνικές μετοχές έχουν την καλύτερη απόδοση σχεδόν σε όλο τον κόσμο, καθώς η εξαετής ύφεση της ελληνικής οικονομίας αποκλιμακώνεται και νέοι επενδυτές εξετάζουν την αγορά τους, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, από τις 5 Ιουνίου 2012 – δύο εβδομάδες πριν γνωστοποιήσει η MSCI την πρόθεσή της να ανακατατάξει την Ελλάδα ως αναδυόμενη αγορά – ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει αυξηθεί κατά 146%, περιορίζοντας στο 79% το ποσοστό της υποχώρησής του, σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του 2007, τονίζει το δημοσίευμα. Η άνοδος είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τους άλλους 94 εθνικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με εξαίρεση αυτόν της Βενεζουέλας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου έχουν υποχωρήσει στο 8,31% από το υψηλό 33,7% τον Μάρτιο του 2012.
Οι αμερικανικές επενδυτικές εταιρείες Paulson & Co και JPMorgan Chase & Co αγοράζουν ελληνικές μετοχές, καθώς άλλα επενδυτικά κεφάλαια που τοποθετούνται σε αναδυόμενες αγορές – μεταξύ των οποίων το Renaissance Capital Holdings και το Templeton Emerging Markets Group – έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους.
O Φραντσέσκο Κόντε της JPMorgan, ο οποίος είχε πουλήσει τις ελληνικές μετοχές πριν από τρία χρόνια καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτοξευόταν, αγόρασε μετοχές της εταιρείας Jumbo και της εταιρείας Folli Follie μετά τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους που έγινε στον κόσμο, αναφέρει το δημοσίευμα. «Οι προοπτικές για τη χώρα έχουν αλλάξει εντελώς.
Έχω κάνει μεγάλες τοποθετήσεις στην Ελλάδα, επειδή βρίσκω πολύ καλές ευκαιρίες, εγκατασταση ηλιακου θερμοσιφωνα πολύ καλά διοικούμενες εταιρείες και πολύ φθηνές αποτιμήσεις. Η Ελλάδα μόλις τώρα βγαίνει από την κρίση. Καθώς έχουν μειώσει το κόστος τους σε πολύ χαμηλό επίπεδο, η αύξηση της κερδοφορίας θα είναι τεράστια, αν έχουμε θετικό ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ», δήλωσε στο Bloomberg ο κ. Κόντε, ο οποίος διαχειρίζεται 2,8 δις. δολάρια από το Λονδίνο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας αποκλιμακώνεται και ότι η κυβέρνηση προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6% για το 2014. Οι ροές σε μετοχικά κεφάλαια που επενδύουν στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 129% από την αρχή του 2013 έως τις 28 Οκτωβρίου, έναντι αύξησης 15% για την ευρώπη ως σύνολο, σύμφωνα με στοιχεία της EPFR Global Inc.
Οι επενδυτές έχουν διοχετεύσει το ποσό των 179 εκατ. δολαρίων σε ελληνικές μετοχές φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά. «Μόλις πριν από εννιά μήνες, το κλίμα διεθνώς ήταν “δεν θέλω να ακουμπήσω τίποτε ελληνικό, ούτε καν το γιαούρτι”», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς κ. ‘Ανθιμος Θωμόπουλος, προσθέτοντας: «Τώρα, εγκατασταση ηλιακου θερμοσιφωνα οι επενδυτές θέλουν να βλέπουν μόνο την Ελλάδα. Είναι μία περίεργη αγορά με τη δική της ιδιοσυγκρασία, ηλιακοι θερμοσιφωνες βικιπαιδεια όπου επενδύονται χρήματα σε μία αναπτυγμένη οικονομία, αν και είναι εξαντλημένη, ηλιακοι συλλεκτες τιμες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΠΟΥΡΑΝΗΣ «Σταδιακά κι έπειτα από ψυχολογική με προσδοκίες ανόδου με ένα ισχυρό νόμισμα ανάλογες με αυτές των αναδυόμενων αγορών».
Η MSCI, οι μετοχικοί δείκτες της οποία ακολουθούνται από επενδυτές με έναν ενεργητικό της τάξης των 7 τρις. δολαρίων περίπου, επιβεβαίωσε φέτος τον Ιούνιο ότι θα κατατάξει την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές από τις αναπτυγμένες, όπου την είχε τοποθετήσει από το 2001.
Τα κεφάλαια που επενδύουν στις αναδυόμενες αγορές, με υποχρέωση να ακολουθούν τους δείκτες της MSCI, θα έχουν δυνατότητα να επενδύουν σε ελληνικές μετοχές, αφού λάβει χώρα η αλλαγή αυτή μετά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης στις 26 Νοεμβρίου.
Ο Μαρκ Μόμπιους, ο οποίος επιβλέπει κεφάλαια ύψους 53 δις. δολαρίων ως εκτελεστικός Πρόεδρος του Templeton, δήλωσε ότι εξετάζει τις εισηγμένες τράπεζες, εταιρείες λιανικής και μόδας καθώς και ΕλλάδαΕλλάδας, βλέπουμε δυνητικές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες. Υπάρχει μία αντίληψη ότι η Ελλάδα ανακάμπ ΤΕΙ και, με τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη θα μπορούσε να ενισχυθεί σημαντικά», δήλωσε ο Μόμπιους στο Bloomberg.
«Η Ελλάδα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα για τους πελάτες μας», δήλωσε ο Μπέντζαμιν Σάμιουελς, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων μετοχών της RenCap, κατασκευη ηλιακου συλλεκτη προσθέτοντας: «Έχουμε ήδη προγραμματίσει δύο – τρία ταξίδια πελατών μας στην Ελλάδα για να τους βοηθήσουμε να γνωρίσουν την αγορά. Αυτό θα είναι πολύ συναρπαστικό, ως μία νέα αγορά». Καθώς η Ελλάδα θα αποκτήσει μεγαλύτερο επενδυτικό βάρος στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών, αυτό μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές μετοχές, αντίθετα με ότι συνέβη στην περίπτωση του Ισραήλ, το οποίο αναβαθμίστηκε από την MSCI στην κατηγορία των αναπτυγμένων αγορών, αναφέρει το Bloomberg.
Ενώ οι διαχειριστές κεφαλαίων που επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές αναμένουν την υλοποίηση της απόφασης της MSCI σχετικά με την Ελλάδα, τα ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), μεταξύ των οποίων το Paulson & Co του Τζον Πόλσον και το Third Point του Dan Loeb, έχουν προχωρήσει ήδη σε αγορές ελληνικών μετοχών, τοποθετηση ηλιακου θερμοσιφωνα αναφέρει το δημοσίευμα. Ο Πόλσον αγόρασε μετοχές της Alpha Bank στο τρίτο τρίμηνο στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας, ενώ αγόρασε και warrants για να αποκτήσει 7,41 επιπλέον μετοχές για κάθε κοινή μετοχή που κατέχει.
Το Third Point ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα ίδρυε ένα ταμείο με επίκεντρο την Ελλάδα, ενώ ο χρηματοπιστωτικός όμιλος Fairfax Financial Holdings αγόρασε φέτος μετοχές στην Eurobank Properties Real Estate έναντι 164 εκατ. ευρώ, skroutz ηλιακοι θερμοσιφωνες αυξάνοντας το μερίδιο του στο 42% από 19% και επίσης αύξησε το ποσοστό του στην εταιρεία Mytilineos Holdings στο 5,2%.
Οι «αρκούδες» (οι απαισιόδοξοι), σημειώνει το δημοσίευμα, λένε ότι το ράλι των μετοχών έχει ενσωματώσει ήδη την οικονομική βελτίωση στην Ελλάδα. Η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας αντιστοιχεί σε 32 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη των εισηγμένων επιχειρήσεων έναντι 11 φορές που είναι ο μέσος όρος 5ετίας και 14,9 φορές στην περίπτωση του πανευρωπαϊκού δείκτη μετοχών Stoxx Europe 600. «Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά με διακυμάνσεις και δεν θα ήταν σκόπιμο να την επιλέξουμε για τους πελάτες μας», δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της μονάδας διαχείρισης πλούτου της Barclays κ. Κέβιν Γκάρντινερ.
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς
Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, ηλιακοι θερμοσιφωνες maltezos Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα
Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, ηλιακοσ θερμοσιφωνασ θεσσαλονικη προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Πηγή: Flashnews.gr
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
source: ηλιακοσ φουρνοσ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/602447/oi-ellinikes-metohes-ehoun-tin-kaluteri-apodosi-shedon-se-olo-ton-kosmo/
ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΜΡΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ…
