ΔΙΑΖΥΓΙΟ O ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ «Μαντίμπα» πέθανε γαλήνια στο σπίτι ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του στο Γιοχάνεσμπουργκ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στα 95 του χρόνια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ περιστοιχισμένος από τα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μέλη της ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ οικογένειάς του
…”

Παγκόσμια συγκίνηση και φόρος τιμής στον Μαντέλα ΔΙΑΖΥΓΙΟ
O «Μαντίμπα» πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, στα 95 του χρόνια, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του
Θλίψη και συγκίνηση προκαλεί παγκοσμίως ο θάνατος του ιστορικού ηγέτη της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα.
«Το έθνος έχασε το σημαντικότερο τέκνο του, ο λαός έχασε τον πατέρα του». Με αυτά τα λόγια και ντυμένος στα μαύρα ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα ανακοίνωσε το θάνατο του Μαντέλα αργά τη νύχτα της Πέμπτης.
Ο «Μαντίμπα» πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Γιοχάνεσμπουργκ, στα 95 του χρόνια, περιστοιχισμένος από τα μέλη της οικογένειάς του.
«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας αυτήν την ώρα είναι με την οικογένειά του, στην οποία οφείλουμε ευγνωμοσύνη διότι θυσίασε πολλά για να είναι ελεύθερος ο λαός μας» δήλωσε ο Τζέικομπ Ζούμα αναφερόμενος ονομαστικά στη σύζυγό του, την Γκράσα Μασέλ, την πρώην σύζυγό του Ουίνι Μαντέλα, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά του.
«Σκεφτόμαστε επίσης τους συντρόφους και τους φίλους του που πολέμησαν μαζί με τον Μαντίμπα, σκεφτόμαστε το λαό που σήμερα θρηνεί τον χαμό του μοναδικού ανθρώπου που πάνω απ’ όλους ενσάρκωσε τις ελπίδες του για ειρήνη και συμφιλίωση» τόνισε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος.
Ο Ζούμα τόνισε ότι ο Μαντέλα θα κηδευτεί δημοσία δαπάνη και ότι οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες από την Παρασκευή έως και την τέλεση της κηδείας του.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζον Κι, εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, λέγοντας ότι αποτέλεσε ένα πρότυπο ηγέτη.
«Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας ηγέτης που ενέπνευσε το λαό του, ένας ιδιαίτερα αξιόλογος άνθρωπος», είπε. «Επί χρόνια συμβόλιζε την ελπίδα της Νότιας Αφρικής για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς».
Ο Κι τόνισε ότι ο Μαντέλα αποτέλεσε τη δύναμη αλλαγής, όχι μόνο στη Νότια Αφρική αλλά και σε όλο τον κόσμο.
«Την εποχή που ήταν πρόεδρος της χώρας συμβιβάστηκε με το παρελθόν της και μέσα από τη συμφιλίωση έχτισε τα θεμέλια για ένα ισχυρότερο έθνος».
Η Νότιος Αφρική και ο κόσμος έχασαν «έναν κολοσσό, την επιτομή της ταπεινότητας, της ισότητας, της Δικαιοσύνης και της ειρήνης» ανακοίνωσε το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Μαντίμπα.
«Η ζωή του μας δίνει το θάρρος να προχωρήσουμε με την ανάπτυξη και την πρόοδο προς τον τερματισμό της φτώχειας και της πείνας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κογκρέσο.
Ο Νέλσον Μαντέλα ζει ανά τους αιώνες, άφησε την κληρονομιά της ελευθερίας στη χώρα του, και της ειρήνης στον κόσμο» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από το Λευκό Οίκο αποτίοντας φόρο τιμής στον ιστορικό ηγέτη, τον οποίο χαρακτήρισε ως «έναν από τους πιο σημαντικούς, θαρραλέους και αληθινά καλούς ανθρώπους που έζησε ποτέ».
«Κατάφερε περισσότερα από ότι θα μπορούσε να κάνει ένας και μόνο άνθρωπος» είπε ο Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε ο θάνατος του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής. «Δεν ανήκει πλέον σε εμάς. Ανήκει στην ιστορία» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση για τη δική του πολιτική πορεία.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το παράδειγμα που έθεσε ο Μαντέλα και όσο ζω θα κάνω ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να μαθαίνω από αυτόν» είπε συμπληρώνοντας: «Σήμερα πήγε σπίτι του αλλά εμάς χάσαμε έναν από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους που είχε την τιμή ο κόσμος να γνωρίσει».
Για έναν «γίγαντα της Δικαιοσύνης και έναν άνθρωπο τόσο προσγειωμένο που αποτελούσε πρότυπο για τους ανθρώπους ανά τον κόσμο» μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Kι Mουν.
«Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως έχουν επηρεαστεί σημαντικά από τον ανιδιοτελή του αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και την ελευθερία. Άγγιξε τόσες πολλές ζωές σε προσωπικό επίπεδο» δήλωσε.
Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι ο Μαντέλα αγωνίστηκε για τις αξίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. «Ας συνεχίσουμε να αντλούμε έμπνευση καθημερινά από το παράδειγμα του βίου του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος αγωνίστηκε σκληρά για ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο» υπογράμμισε.
Ο θάνατος του Νέλσον Μαντέλα σηματοδότησε την απώλεια ενός από «τους σημαντικότερους ηγέτες του κόσμου και ενός από τους πιο χαρισματικούς ανθρώπους», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.
«Η ιστορία θα θυμάται τον Νέλσον Μαντέλα ως ένα πρωταθλητή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ελευθερίας, της ειρήνης και της συμφιλίωσης», δήλωσε ο Κλίντον, χαρακτηρίζοντας τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής ως ένα «πραγματικό φίλο» τόσο για τον ίδιο όσο και για τη σύζυγό του, Χίλαρι Κλίντον.
«Όλοι ζούμε σε ένα καλύτερο κόσμο εξαιτίας αυτού του ανθρώπου και του έργου του. Απέδειξε ότι η ελευθερία συγχωρεί, ότι μια μεγάλη καρδιά είναι καλύτερη από ένα κλειστό μυαλό και ότι οι πραγματικές νίκες της ζωής πρέπει να μοιράζονται.
Και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του Νέλσον Μαντέλα, λέγοντας πως έσβησε ένα από τα δυνατότερα φώτα της εποχής μας.
«Ένα από τα μεγαλύτερα φώτα του κόσμου έσβησε. Ο Νέλσον Μαντέλα αποτέλεσε ηγετική φιγούρα στην εποχή μας. Ένας θρύλος στη ζωή, τώρα και στο θάνατο – ένας πραγματικά παγκόσμιος ήρωας», είπε ο Κάμερον.
«Στη χώρα που αγάπησε, ολόκληρο το έθνος θα θρηνεί το χαμό ενός ανθρώπου που αποτέλεσε της ενσάρκωση της χάρης. Η συνάντηση μαζί του ήταν μία από τις μεγαλύτερες τιμές της ζωής μου και η καρδιά μου είναι μαζί με την οικογένειά του, το λαό της Νότιας Αφρικής αλλά και όλους τους ανθρώπους των οποίων οι ζωές άλλαξαν χάρη στο κουράγιο του Νέλσον Μαντέλα».
Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν «εξαιρετικός και ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους», δήλωσε ο πρίγκιπας της Βρετανίας, Γουίλιαμ, ο οποίος παρακολουθούσε την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας αφιερωμένη στη ζωή του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής, όταν έμαθε τα νέα του θανάτου του.
«Είναι εξαιρετικά λυπηρή και τραγική αυτή η είδηση», είπε. «Μόλις που είχαμε αναθυμηθεί πόσο εξαιρετικός ήταν ο Νέλσον Μαντέλα και πόσους ανθρώπους άγγιξε με το έργο του. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένειά του».
Και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επαίνεσε το έργο του Νέλσον Μαντέλα λέγοντας ότι αποτέλεσε παράδειγμα για την ανθρωπότητα και η κληρονομιά του θα εμπνεύσει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο
«Ακόμα και τα 27 χρόνια που πέρασε στη φυλακή δεν κατάφεραν να σπάσουν το ηθικό του Νέλσον Μαντέλα ή να τον μετατρέψουν σε ένα φθονερό άνθρωπο. Το μήνυμα του για συμφιλίωση τελικά οδήγησε σε μια νέα, καλύτερη Νότια Αφρική», δήλωσε η Μέρκελ.
«Το φω ΤΕΙνό παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα και η πολιτική του κληρονομιά κατά της βίας σε συνδυασμό με την απόρριψη όλων των μορφών ρατσισμού θα αποτελέσει έμπνευση για τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για πολλά ακόμα χρόνια».
ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς
Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΔΙΑΖΥΓΙΟ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα
Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Πηγή: Flashnews.gr
ΔΙΑΖΥΓΙΟ
source: http://www.protothema.gr/world/article/334581/pagosmia-suginisi-kai-foros-timis-ston-madela/
ΔΙΑΖΥΓΙΟ…
