Αθήνα Κυπριακό παρακολουθήσεις ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ – Πολιτική – Νέες δηλώσεις Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, τοποθετηση πετρασ Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Νέες δηλώσεις Πάγκαλου για τις παρακολουθήσεις ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Διευκρινίσεις έδωσε, μιλώντας στον BHMA FM, ο Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του ότι «κι εμείς παρακολουθούσαμε τους Αμερικανούς».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι οι παρακολουθήσεις των δύο αμερικανών πρέσβεων σε Αθήνα και Αγκυρα αφορούσαν τα ελληνοτουρικά και το Κυπριακό και ειδικότερα την αρνητική στάση των ΗΠΑ απέναντι στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.

«Εγώ είπα ότι κάποια στιγμή παρακολούθησε η ΕΥΠ δύο παλιάς τεχνολογίας σταθερά τηλέφωνα που έχουμε. Και κατάφερε, προς τιμήν της και θέλω να τους δοξάσω, διότι είναι μεγάλη τους επιτυχία, να παρακολουθούμε συζητήσεις εκείνης της εποχής μεταξύ του (Αμερικανού) πρέσβη στην Αθήνα και στην Άγκυρα, διαμορφωση κηπου με βοτσαλα οι οποίες ήταν για δύο πολύ σημαντικά θέματα: το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και γιατί έπρεπε να παρακολουθούνται τότε οι Αμερικανοί; Διότι μπροστά στην Ε.Ε. είχε πάρει πολιτικές διαστάσεις το εξής δίλημμα: αν θα γίνει μέλος της Ε.Ε. η Κύπρος ενώ συνεχίζεται, πλακακια θεσσαλονικη τιμες λόγω της τουρκικής κατοχής, το πολιτικό της πρόβλημα, δηλαδή πριν ανακτήσει την ακεραιότητα του εδάφους της και τον έλεγχό της ή θα μπει όπως ζητούσαν οι Τούρκοι και υποστήριζαν μετά μανίας οι αμερικανοί, δηλαδή πρώτα η Τουρκία και μετά ποτέ η Κύπρος, διότι με την Τουρκία μέσα δεν θα έμπαινε ποτέ», τόνισε ο Θ. Πάγκαλος.

«Θυμάστε τότε», πρόσθεσε, «ότι είχε ξαμοληθεί στις πρωτεύουσες τις ευρωπαϊκές ο κ. Μίλερ, γνωστό πρόσωπο, ο οποίος όχι μόνο πήγαινε στις πρωτεύουσες μόνος του, αλλά όπου πήγαινα εγώ, πήγαινε και εκείνος 10 μέρες μετά. Και έπαιρνε και έβλεπε όλους τους ανθρώπους που έβλεπα εγώ και τους έλεγε ότι άποψη των Αμερικανών είναι να μην μπει η Κύπρος, προσέξτε την κτλ. Και σ’ αυτήν τη συγκυρία, εμείς δεν έπρεπε να ξέρουμε τι λένε οι Αμερικανοί, κατά την άποψη αυτών που έλεγαν ότι δεν έπρεπε να το κάνουμε και να μην το μάθουμε για λόγους ηθικής. Κάπου στην τηλεόραση είδα ότι “το θύμα καταδικάζεται ως θύτης”. Ε, αυτό δεν το υιοθετώ. Δεν θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι πάντα θύμα».

«Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα;»

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «η Ελλάδα πρέπει όπου μπορεί και ό,τι μπορεί, να κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλοι. Όχι αμέσως τότε, αλλά με άλλη αφορμή και άλλη στιγμή είχε γίνει συζήτηση στον Τύπο. Θα μου πείτε, το είχε πει υπουργός; Όχι, αλλά δεν το διέψευσε και άλλος υπουργός. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι πάντα θύμα; Γιατί πάντα να την τρώει; Γιατί πάντα να παρακολουθείται αδιαμαρτύρητα και ποτέ να μην παρακολουθεί και να παίρνει πρωτοβουλίες; Γιατί μας αρέσει αυτό και γιατί να μην το πούμε, ότι είχαμε μια ικανότητα να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά μας; Πώς σας έπιασε στον Τύπο ξαφνικά αυτή η μιζέρια και ο καθωσπρεπισμός που λέει «γιατί παρακολουθούσαμε»; Ε, στοκ πλακακια ναι. Παρακολουθούσαμε λοιπόν, διότι ήταν ανάγκη για να παρακολουθήσουμε. Έχουν προηγηθεί 15 χρόνια»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις προχθεσινές του δηλώσεις, σκαλεσ εξωτερικου χωρου ανέφερε ότι «από αυτούς που με εξύβρισαν προχθές, σκεπη κοστος επτά τουλάχιστον διευθυντές δελτίων με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να πάω στο δελτίο τους. Για να πω την άποψή μου και μετά με έβαλαν κάτω και με ξέσκισαν. Ε, τοποθετηση πετρασ αυτά είναι σισιλιάνικα κόλπα. Επειδή δεν πήγα… Αυτό είναι το επίπεδο του Τύπου στην Ελλάδα»

Στη συνέχεια, ο Θ. Πάγκαλος αναρωτήθηκε: «Γιατί είμαστε υπέρ της Μέρκελ ξαφνικά και κατά των Αμερικανών; Εγώ ξέρω ότι οι Αμερικανοί μάς υποστήριξαν για την αναδιάρθρωση του χρέους, πλακες για κηπο ο Ομπάμα είπε να έρθουν και να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα και σε πολύ δύσκολες στιγμές ήρθε η Αμερικανική κυβέρνηση και ο Αμερικανικός επιχειρηματικός κόσμος (να στηρίξουν). Πρόσφατα πήγε και ο πρωθυπουργός στην Αμερική και μίλησε στους επιχειρηματίες. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τη γνωστή κατάσταση που αντιμετωπίζουμε και θα συνεχίσουμε να την αντιμετωπίζουμε, όπως φαίνεται, και στο μέλλον. Γιατί πρέπει να είμαστε εναντίον των Αμερικανών; Επειδή μισούμε τους λαούς κατά φυλετική ιεραρχία; Κατά σύμπτωση, με κατηγορούν γιατί, λέει, πλακα πεζοδρομιου τιμη μίλησα υπερβολικά, ενώ δεν μου παίρνεις κουβέντα. Αν ανοίξω το στόμα μου, θα γίνει μύλος! Θα γίνει κόλαση στην Αθήνα!».

Για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ

Παράλληλα, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές και για το ΠΑΣΟΚ, πετρα δαπεδου λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ πήρε το πρώτο βραβείο. Οι δηλητηριωδέστερες, κακοηθέστερες και εμπαθέστερες επιθέσεις εναντίον μου έγιναν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματός μου, δηλαδή. Είναι δείγμα αλληλεγγύης και φαίνεται υπάρχει γραμμή. Άκουσα κι εγώ τον κ. Κωνσταντινόπουλο να λέει ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ. Τον άκουσα, ναι. Δεν ξέρω… Είπε και κάτι άλλο: ότι τον κ. Πάγκαλο αυτός τον έκανε υπουργό Εξωτερικών. Δεν ήξερα ότι ο κ. Κωνσταντινόπουλος διορίζει υπουργούς Εξωτερικών και φαντάζομαι ότι τότε δεν ήταν σε ηλικία για να του επιτρέπεται κάτι τέτοιο…».

«Το ΠΑΣΟΚ», φυσική πέτρα συνέχισε ο πρώην υπουργός, «ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου και μου ζήτησε να πω ότι ήταν μια δήλωση χιουμοριστική. Τους είπα, όμως, ότι αυτό δεν μπορώ να το κάνω διότι πρώτα θα γελοιοποιήσω τον εαυτό μου αν πω ότι ήταν χιουμοριστική η δήλωση και δεύτερον, διότι αυτά τα πράγματα τα ξέρουν πάρα πολλοί άνθρωποι. Δεκάδες τεχνίτες, υπάλληλοι της ΕΥΠ, οι Αμερικανοί που διέκοψαν τη σύνδεση γιατί κάποια στιγμή το πήραν χαμπάρι. Πώς εγώ θα πω ήταν χιουμοριστική η δήλωση, όταν το ξέρουν όλοι αυτοί; Και δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούσε αυτό, για να μην έχουν ευθύνες; Και τους είπα ότι εγώ δεν θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη γι’ αυτά που λέω εγώ. Και ίσως από εκεί να ξεκίνησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος».

«Αισθάνομαι ότι είμαι μισητός στο χώρο που μέχρι τώρα νόμιζα ότι ανήκα»

Δεν δίστασε, πάντως, να πει ότι αισθάνεται πως είναι μισητός, όπως υποστήριξε, στο χώρο που μέχρι τώρα νόμιζε ότι ανήκε: «Δεν θα με πείραζε αν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ έλεγαν κάτι, αλλά αυτά είναι σε συστηματική βάση. Αυτή η επίθεση εναντίον μου με χαρά και αλαλαγμούς από όλους όσους μίλησαν στο όνομα του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι που με κάνει να αισθάνομαι ότι είμαι μισητός στο χώρο που μέχρι τώρα νόμιζα ότι ανήκα. Με προβληματίζει να προσπαθώ να αγαπήσω κάποιους που με μισούν. Όταν με κάλεσαν, πήγα. Σε μία συγκέντρωση που πήγε ο κ. Βενιζέλος και η αίθουσα δεν ήταν και γεμάτη, ξέρετε, διότι δεν είχε επιτυχία. Στο συμπόσιο της 3ης Σεπτέμβρη, δεν με κάλεσαν. Και γι’ αυτό δεν πήγα, δεν πάω σε μέρη που δεν με καλούν. Διότι υπάρχει θέμα πού θα κάτσεις. Σ’ αυτά υπάρχει πρόσκληση. Και γι’ αυτό δεν πήγα. Κυκλοφορούσαν προσκλήσεις»

«Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος είναι εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είμαι έξω (από το ΠΑΣΟΚ). Είναι εκπρόσωπος Τύπου και με διέγραψε. Εάν αυτός είναι ο τρόπος που διαγράφουν στο ΠΑΣΟΚ σήμερα, τότε έχω διαγραφεί. Εάν δεν είναι, πρέπει να απολυθεί ο κ. Κωνσταντινόπουλος από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου… Ήταν από το ΠΑΣΟΚ αυτός που με πήρε τηλέφωνο. Φίλος από το ΠΑΣΟΚ. Που μιλούσε εξουσιοδοτημένα για το ΠΑΣΟΚ. Και το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η λυσσαλέα επίθεση από όλα τα στελέχη, μηδενός εξαιρουμένου. Έχω πρόβλημα. Δεν το καταλαβαίνετε; Εάν ξαφνικά η οικογένειά μου με έβριζε, θα αισθανόμουν μέλος της; Έχω ένα πρόβλημα λοιπόν…», κατέληξε.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και ακούστε όσα είπε ο Θεόδωρος Πάγκαλος

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.

Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=272573&catID=1




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply