Εισαγγελέας βουλευτών Εισαγγελέα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ελ. Ζαρούλια: «Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, πιστεύω μόνο στη θεία δίκη»

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απίστευτη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ πρόκληση από τη συζυγο του Μιχαλολιάκου που εκτόξευσε δριμεία επίθεση εναντίον του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κοινοβουλευτικού συστήματος ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ από το βήμα της Βουλής…”

Ελ. Ζαρούλια: «Τα δικαστήρια σας δε με αφορούν, πιστεύω μόνο στη θεία δίκη» ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Απίστευτη πρόκληση από τη συζυγο του Μιχαλολιάκου που εκτόξευσε δριμεία επίθεση εναντίον του κοινοβουλευτικού συστήματος από το βήμα της Βουλής

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της άρσης ασυλίας των βουλευτών Μαρίας Διακάκη, Βασίλη Καπερνάρου, Ελένης Ζαρούλια, Ευστάθιου Μπούκουρα, Ηλία Παναγιώταρου και Ηλία Κασιδιάρη η κυρία Ζαρούλια πήρε το λόγο και είπε: «Επιθυμώ την άρση της ασυλίας μου για να μάθω για ποιό λόγο μετέφερα μια σφαίρα στο στόμα του Λύκου όπως με κατηγορούν».

Αμέσως μετά η κυρία Ζαρούλια φωνάζοντας από τα έδρανα της Βουλής είπε απευθυνόμενη προς το προεδρείο: «Τα δικαστήρια σας δεν με αφορούν, πιστεύω μόνο στη θεία δίκη», ενώ τόνισε ότι όλη η διαδικασία είναι παράνομη καθως όπως είπε δεν παρίστανται οι τρεις βουλευτές του κομματος της Χ.Α. αφού δεν τους επιτρέπεται η μεταφορά τους από τις φυλακές στη Βουλή.

«Εσείς οι υποτιθέμενοι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας καταστρατηγείτε τους νόμους και η εισαγγελέας κάνει κατάχρηση εξουσίας απαγορεύοντας σε δυο βουλευτές και έναν αρχηγό κόμματος να έρθουν στην ψηφοφορία».

Μάλιστα η κυρία Ζαρούλια δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και να κάνει λόγο για τυράνους: «Είστε οι χειρότεροι τύραννοι στην ιστορία του τόπου. Με τις δολοπολοκίες σας έχετε κάνει τον λαό να θέλει να κάνει εμετό».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η παρέμβαση του Ηλία Κασιδιάρη κατά την συζητηση της δικής του περίπτωσης ασυλίας και τόνισε ότι το κόμμα του αποχωρεί από την αίθουσα καθώς θεωρούν παράνομη την όλη διαδικασία.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου). εισαγγελέας για τις καταγγελίες αναφορικά με τη διοίκηση και λειτουργία της εταιρείας «Κρατικά Λαχεία»

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά από την πλειοδότρια εταιρεία ΕΜΜΑ DELTA

Τη βασιμότητα των καταγγελιών σχετικά με διοίκηση και λειτουργία της εταιρίας «Κρατικά Λαχεία», στις οποίες είχε προβεί με αναφορές της προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η εταιρεία ΕΜΜΑ DELTA, καλείται να διερευνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χαράλαμπος Τζώνης, μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτας Φάκου για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ειδικότερα, στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας διαβιβάστηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναφορά που είχε καταθέσει η εταιρεία ΕΜΜΑ DELTA, πλειοδότρια εταιρία για την απόκτηση του μετοχικού πακέτου του ΟΠΑΠ. Η εταιρεία με την αναφορά της, υποστήριζε ότι δεν είναι συμφέρουσες για τον ΟΠΑΠ οι συμβάσεις με τις εταιρίες Intralot- Scientific Games για τα κρατικά λαχεία. Πρόκειται για την παραχώρηση 12ετούς άδειας για τα κρατικά λαχεία στην εταιρεία ειδικού σκοπού Ελληνικά Λαχεία ΑΕ, την οποία σύστησε η σύμπραξη ΟΠΑΠ-Intralot-Scientific Games.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να εξεταστούν στελέχη των εμπλεκόμενων εταιρειών, ενώ βέβαιη θεωρείται σε περίπτωση που διαπιστωθούν και ευθύνες κρατικών αξιωματούχων και η παρέμβαση της εισαγγελέως διαφθοράς.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ

source: http://www.protothema.gr/politics/article/325950/el-zaroulia-ta-dikastiria-sas-de-me-aforoun-pisteuo-mono-sti-theia-diki/




ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΕΙΡΑΙΑΣ…

Leave a Reply