Χριστού Χριστού Χριστού ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Στο αντιπροσωπείο της μονής Εσφιγμένου, πλακακια εξωτερικου χωρου στοκ στις Καρυές, διακοσμηση εσωτερικων τοιχων όπου διαμένει η αδελφότητα που εκπροσωπεί θεσμικά τη μονή έγινε χθες η τελετή ενθρόνισης του νέου ηγουμένου……

Ενθρονίστηκε ο νέος ηγούμενος της μονής Εσφιγμένου ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Το μήνυμα του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου προς τους ζηλωτές μοναχούς

Στο αντιπροσωπείο της μονής Εσφιγμένου, διακοσμηση κηπου με πετρες στις Καρυές, όπου διαμένει η αδελφότητα που εκπροσωπεί θεσμικά τη μονή έγινε χθες η τελετή ενθρόνισης του νέου ηγουμένου της, αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, από επιτ ροπή της Ι. Κοινότητας, πράσινα δάπεδα παρουσία των αντιπροσώπων των υπόλοιπων μονών και του πολιτικού διοικητή Α. Κασμίρογλου.

Στην ομιλία του, ο νέος ηγούμενος κάλεσε την Πολιτεία «να κάνει απλώς το καθήκον της» στο θέμα της συνεχιζόμενης παραμονής ζηλωτών στα κτίρια της μονής, πανελ πετρασ ενώ αναφερόμενος σε αυτούς τόνισε ότι «η αυτοαπόσχισις δεν είναι εκ Θεού» και πρόσθεσε : «Αφήσατε το περιθώριον και προσέλθετε δια να αναζητήσωμε δυνατότητας διεξόδου και εντάξεως υμών, εις το αμώμητον σώμα της μιας, αγίας, καθολικής και αποστολικής εκκλησίας του Χριστού”.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Πάπας: «Ας ανοίξουμε τα κλειστά μοναστήρια για τους πρόσφυγες»

«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν τη σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Χωρίς άνδρες ασφαλείας, κατέβηκε από το αμάξι και έφτασε στο κέντρο Αστάλι για τους πρόσφυγες στη Ρώμη. Ο Πάπας Φραγκίσκος αιφνιδίασε ακόμα και τους φωτογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κέντρο υποδοχής προσφύγων. Πλησίασε μία ομάδα τριάντα ανδρών περίπου που προέρχονταν από την Αφρική, τους χαιρέτησε, τους αγκάλιασε και τους φίλησε πριν μπει στο κτίριο. Στη συνέχεια, χαιρέτησε έναν έναν όσους είχαν αντιληφθεί την παρουσία του.

Ο προσιτός ποντίφικας που σχεδόν καθημερινά δείχνει δείγματα ταπεινότητας, διατηρώντας στενή επαφή, ακόμα και προσωπική, με τους πιστούς, δήλωσε πως τα κλειστά μοναστήρια πρέπει να ανοίξουν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

«Τα μοναστήρια θα έπρεπε να υπηρετούν την σάρκα του Χριστού και οι πρόσφυγες είναι η σάρκα του Χριστού», είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φραγκίσκος.

Στο προσωπικό του κέντρου Αστάλι ο ποντίφικας είπε ότι είναι απαραίτητο να δείξουν ότι με τη ζεστή υποδοχή μπορεί να ανοίξει ένα παράθυρο στο μέλλον και «εφόσον ανοίξει το παράθυρο, μπορεί να ανοίξει μία πόρτα και έτσι μπορεί να υπάρξει μέλλον» για τους ανθρώπους που βρίσκουν καταφύγιο σε άλλη χώρα.

Είναι όμορφο, τόνισε ο ποντίφικας, να συνεργάζονται όλοι μαζί, πρόσφυγες, χριστιανοί, άθρησκοι, αλλόθρησκοι, γιατί όπως είπε «όλοι ενωμένοι εργάζονται για το κοινό καλό».

 

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Δείτε νέες φωτογραφίες από το γάμο της κόρης της Γιάννας Αγγελοπούλου

Ευτυχισμένα στιγμιότυπα από το γάμο και τη δεξίωση στο Λονδίνο – Τι μάρκα ήταν το νυφικό, ποιον μόδιστρο επέλεξε η μαμά της νύφης

Το περασμένο Σάββατο και κάτω από μεγάλη μυστικότητα τελέστηκε στο Λονδίνο, στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας (όπου το 1995 ο πρίγκιπας Παύλος παντρεύτηκε τη Μαρί Σαντάλ), ο γάμος της Καρολίνας Αγγελοπούλου – κόρης της Γιάννας Αγγελοπούλου – και του Βασίλη Αμβροσίου.

Η σχέση του ζευγαριού μετρά 10 χρόνια και ήταν επιθυμία τους ο γάμος τους να κρατηθεί μυστικός, καθώς και οι δύο ανέκαθεν διατηρούσαν χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τις κοσμικές εμφανίσεις και τα φωτογραφικά φλας. Το ζευγάρι ζει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου ο Βασίλης Αμβροσίου ασχολείται με real estate, ενώ η Καρολίνα Αγγελοπούλου εργάζεται στις επιχειρήσεις του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, ο οποίος και την ανέθρεψε.

Η νύφη έκλεψε τις εντυπώσεις με το νυφικό της, δημιουργία Elie Saab, ενώ η Γιάννα Αγγελοπούλου επέλεξε να φορέσει ένα λιλά φόρεμα του αγαπημένου της σχεδιαστή Jean Paul Gaultier και καπέλο του Philip Tracy, ενώ για τη δεξίωση, που ακολούθησε, επέλεξε μια κόκκινη τουαλέτα Elie Saab, σύμφωνα διαμορφωση κηπου με βοτσαλα τα δημοσιεύματα των περιοδικών OK! και Hello.

Η λίστα των προσκεκλημένων δεν ξεπέρασε τα 110 άτομα και περιλάμβανε μόνο συγγενείς και στενούς φίλους των δύο οικογενειών. Στο πλευρό της νύφης βρέθηκαν οι δύο αδερφοί της, Παναγιώτης και Δημήτρης, η θεία της – αδερφή της μητέρας της – Ελένη Δασκαλάκη, αλλά και η γιαγιά της, Μαρίκα Δασκαλάκη, που δεν κατάφερε να κρύψει τη συγκίνησή της καθ’ όλη τη διάρκεια του μυστηρίου.

Αμέσως μετά τη σεμνή τελετή ακολούθησε δεξίωση στο πανέμορφο ιστορικό κτίριο «One Mayfair», παλιά εκκλησία, η οποία έχει διαμορφωθεί σε χώρο εκδηλώσεων.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/600776/enthronistike-o-neos-igoumenos-tis-monis-esfigmenou/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply