ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Στο προσκήνιο βρέθηκε πλακες καρυστου για Πρέκια πετρα καρυστου μία ακόμη πετρες καρυστου φορά η Πρέκια πετρες καρυστου βύθιση του πετρα λατομειου τιμη κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond» το 2007 στη θαλάσσια περιοχή της Σαντορίνης και οι επιπτώσεις της.”

Γιατί κ. Υπουργέ δεν ακούτε; ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
Αυτή τη φορά η αφορμή δόθηκε από τη συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα είπε μεταξύ άλλων ότι το ναυάγιο είναι σε τέτοιο βάθος που δεν εμποδίζει τίποτα, ενώ υπάρχει διαρκής παρακολούθηση για θέματα ρύπανσης και ήδη έχει πληρωθεί ένα τεράστιο ποσό για τον καθαρισμό της περιοχής.
Απάντηση με πολλά υπονοούμενα και αιχμές έδωσε με ανοιχτή επιστολή ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης στο Εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων κ. Ευάγγελος Γιδαράκος, υπεύθυνος Διεθνούς Επιστημονικής Ομάδας για το «Sea Diamond».
Ο κ. Γιδαράκος υπενθύμισε στον υπουργό ότι «εκτός από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Πολυτεχνείο Κρήτης, εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιεί δειγματοληψίες, αναλύσεις και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων (τωρινών και μελλοντικών) στην ίδια περιοχή, με χρηματοδότηση, όχι της πλοιοκτήτριας εταιρείας, αλλά της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
Για τα μάτια του κόσμου…
Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης επισημαίνει πως «βάσει της 35χρονης επιστημονικής μου πορείας και των δεδομένων που έχω στα χέρια μου για τη συγκεκριμένη περιοχή μελέτης, σας διαβεβαιώνω ότι το ναυάγιο του “Sea Diamond” αποτελεί σημαντικότατη περιβαλλοντική απειλή, η οποία θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και οριστικά. Λήψη ημίμετρων για τα μάτια του κόσμου, αποδοχή αρεστών και μόνο περιβαλλοντικών μετρήσεων, καθώς και εθελοτύφλωση δεν προστατεύουν κανέναν και τίποτα από τους υφιστάμενους κινδύνους».

Αγνοεί συστηματικά το Πολυτεχνείο Κρήτης
Ο κ. Γιδαράκος απευθύνει ερωτήματα προς τον κ. Βαρβιτσιώτη, όπως για ποιον λόγο τα αποτελέσματα των μελετών του Πολυτεχνείου Κρήτης «τα αγνοείτε, αν όχι τα αποσιωπάτε; Μήπως η αξιοπιστία της έρευνας που πραγματοποιείται με κρατικά κονδύλια, σε ένα από τα πλέον αναγνωρισμένα διεθνώς ιδρύματα της χώρας μας, δεν θεωρείται επαρκής από το υπουργείο; Ή μήπως απλά τα αποτελέσματα αυτής δεν είναι αρεστά;»
Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού σημειώνει πως «εν μέρει δικαιολογούνται από την άγνοιά σας επί του συγκεκριμένου επιστημονικού αντικειμένου, εν τούτοις τις θεωρώ απαράδεκτες, λόγω της θέσης σας. Στα περιβαλλοντικά ζητήματα, κ. υπουργέ, ό,τι δεν είναι ορατό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει ή ότι δεν αποτελεί κίνδυνο / απειλή. Επίσης, η αποκατάσταση ενός ρυπασμένου πεδίου ή η άρση μιας οποιαδήποτε επικινδυνότητας δεν αξιολογείται από τα χρήματα τα οποία έχουν ξοδευτεί, αλλά από τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί».
Ποια είναι η άποψη του ΕΛΚΕΘΕ
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες το ΕΛΚΕΘΕ σε σχετική έκθεση που για έκτη χρονιά πραγματοποίησε μετρήσεις στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας ανέφερε πως δεν υπάρχουν εμφανείς επιπτώσεις στο θαλάσσιο οικοσύστημα της Σαντορίνης από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου, ενώ δεν έχει εντοπιστεί κανένα στοιχείο πετρελαϊκής ρύπανσης.

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι οι συγκεντρώσεις των βαρέων μετάλλων το 2013 βρέθηκαν σε όλους τους σταθμούς και βάθη ιδιαίτερα χαμηλές και παρόμοιες με αυτές που ανιχνεύονται στην ανοιχτή θάλασσα. Επίσης οι συγκεντρώσεις των πετρελαϊκών υδρογονανθράκων στη στήλη του θαλασσινού νερού κατά τη διάρκεια του έτους ήταν σε όλες τις περιπτώσεις μικρές και δεν βρέθηκαν σε κανένα σημείο στοιχεία πετρελαϊκής ρύπανσης.
Επιπλέον στην περιοχή του ναυαγίου έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, που παρακολουθείται καθημερινά από ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος και εξειδικευμένο προσωπικό και με έξοδα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Πρόσφατα τοποθετήθηκε και σύστημα τηλεμετρικής παρακολούθησης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφερόμενος στο θέμα του ναυαγίου είπε ότι το ΕΛΚΕΘΕ είναι ένας πάρα πολύ αξιόπιστος οργανισμός με θαυμαστά έργα και αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι τον συγκεκριμένο οργανισμό που αποτελεί επίσημο σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής <a href="http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%BB%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%B ΕφημερίδαΕφημερίδα NEWSBOMB
Διαβάστε επίσης:
Απλήρωτη εργασία στο Λιμενικό – Ακούει ο κ. υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης;
Βαρβιτσιώτης: Έχουν τηρηθεί όλες οι κατά νόμο προϋποθέσεις!
Ο Βαρβιτσιώτης προσπαθεί να καταργήσει την απεργία στην ακτοπλοΐα
Ανωμερίτης και Βαρβιτσιώτης άφησαν το λιμάνι του Πειραιά χωρίς φάρο!
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς
Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις
Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.
Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.
Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.
Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.
Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.
Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.
Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%
Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς
Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.
Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.
Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/384142/giati-k-ypoyrge-den-akoyte
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…