ΟΣΕ φοιτητές ΟΣΕ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ο υπόγειος «ναός» των βιβλιόφιλων

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Δε διαθέτει εντυπωσιακή είσοδο, λατομεια πηλιου ιδιαίτερη βιτρίνα με μεγάλες τζαμαρίες ή τεράστιες επιγραφές για να… «διαφημίσει την πραμάτεια» του και να……

Ο υπόγειος «ναός» των βιβλιόφιλων ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το καταφύγιο που έγινε πάρκινγκ και μετά βιβλιοπωλείο

Δε διαθέ ΤΕΙ εντυπωσιακή είσοδο, Πλάκες Καρύστου ιδιαίτερη βιτρίνα με μεγάλες τζαμαρίες ή τεράστιες επιγραφές για να… «διαφημίσει την πραμά ΤΕΙα» του και να προσελκύσει πελάτες.

Για την ακρίβεια βρίσκεται σε ένα χώρο, που δε θα φανταζόταν κανείς ότι θα μπορούσε να στεγάσει τον «πλούτο γνώσης» του.

Κι όμως το καλύτερο βιβλιοπωλείο της Κίνας βρίσκεται, πετρα καρυστου όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, στο χώρο ενός… υπόγειου γκαράζ!

Και όχι ενός οποιουδήποτε γκαράζ, πλακα καρυστου αλλά ενός πρώην χώρου παρκαρίσματος κυβερνητικών οχημάτων που παλαιότερα λειτουργούσε ως καταφύγιο.

Όλα αυτά μέχρι το 1999, που το αγόρασε ο τωρινός ιδιοκτήτης του, πετρεσ καρυστου ο Qian Xiaohua και το μετέτρεψε σε ένα εντυπωσιακό βιβλιοπωλείο, το «Librairie Avant-Garde».

«Επιλέξαμε αυτό το χώρο γιατί συνορεύει με το πανεπιστήμιο της Nanjing. Έχει γίνει κάτι σαν δεύτερη βιβλιοθήκη για τους φοιτητές. Ακολουθήσαμε ένα κινέζικο ρητό που λέει “πάρε κάτι σάπιο και μετέτρεψε το σε ένα μικρό θαύμα”» είπε ο ίδιος στο CNN.

Μέσα στο υπόγειο βιβλιοπωλείο τους πελάτες «υποδέχεται» ένα αντίγραφο του γλυπτού του Ροντέν «ο Σκεπτόμενος», ενώ ο πάγκος του ταμείου έχει φτιαχτεί από χιλιάδες παλιά βιβλία.

Ο Qian παραιτήθηκε από τη δουλειά του στο δημόσιο για να ανοίξει το βιβλιοπωλείο του.

«Στο βιβλιοπωλείο μας το διάβασμα είναι η θρησκεία μας και ο χώρος μας αποτελεί τον παράδεισο όσων αγαπούν τα βιβλία» είπε ακόμη.

Διαθέ ΤΕΙ ακόμη ένα χώρο για ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και μια καφετέρια και μια μόνιμη έκθεση για μοναδικά σχέδια εξώφυλλων βιβλίων.

Η ομορφιά του συγκεκριμένου βιβλιοπωλείου έγκειται στο ότι λειτουργεί σαν μια δημόσια βιβλιοθήκη.

Υπάρχουν δύο μακριά τραπέζια για ανάγνωση και πάνω από 300 θέσεις για τους ενδιαφερόμενους πελάτες-αναγνώστες, που θέλουν να περάσουν μερικές ώρες ηρεμίας, διαβάζοντας κάτι που τους αρέσει.

Χάρη σε όλα αυτά πλέον το υπόγειο-πάρκινγκ-βιβλιοπωλείο αποτελεί μία από τις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές ατραξιόν της πόλης.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: πετρες «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, πλακες καρυστου σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου). Γαλλία: Διαδηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε όλη τη Γαλλία διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Από τη Μασσαλία μέχρι τη Λιόν κι από τη Νάντη μέχρι την Τουλούζη, εργάτες, δημόσιοι υπάλληλοι και φοιτητές έκαναν πορείες σε ένδειξη διαμαρ τυρίας για την πρόταση της κυβέρνησης περί σταδιακής αύξησης, πετρα καρυστου από τα 41,5 σήμερα στα 43, των ετών εργασίας που απαιτούνται ώστε να δικαιούνται πλήρη σύνταξη.

Τα τέσσερα εργατικά συνδικάτα που οργάνωσαν τις διαδηλώσεις και τις απεργίες σχεδιάζουν μια μεγαλύτερη διαδήλωση, πλακα καρυστου αργότερα σήμερα, στο Παρίσι. Μέχρι στιγμής πάντως οι κινητοποιήσεις και οι στάσεις εργασίας δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων και των άλλων μέσων μεταφοράς.

Η μεταρρύθμιση που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα έχει ως στόχο να περιοριστεί το ετήσιο έλλειμμα των συνταξιοδοτικών ταμείων που προβλέπεται ότι, εάν συνεχιστεί η παρούσα κατάσταση θα εκτοξευτεί στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2020.

Βασικός στόχος είναι να επεκταθεί η περίοδος καταβολής εισφορών στα 43 χρόνια μέχρι το 2035.

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα Λε Φιγκαρό εκφράστηκε θετικά για τη μεταρρύθμιση, προειδοποιώντας ωστόσο ταυτόχρονα τον Ολάντ να φροντίσει να μην αυξηθεί το ήδη υψηλό κόστος εργασίας. “Είναι μια μεταρρύθμιση α-λα γαλλικά που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση”, πετρα καρυστου είπε χαρακτηριστικά.

ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/Panorama/arthro/622012/o-upogeios-naos-ton-vivliofilon/




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…

Leave a Reply