ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Θεωρείται η πιο επιτυχημένη και ολοκληρωμένη άφιξη του 2013 στο Χαλάνδρι –και δικαίως. Το Theory Bar & More, στην καρδιά……

Όταν ο Θοδωρής Πυρίλλος συνάντησε το Theory ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Ο νικητής του ελληνικού World Class 2013 μας μιλά για τη συνεργασία του με το top new entry της χρονιάς
Κείμενο -Συνέντευξη: Νάντια Μασσαχού
Θεωρείται η πιο επιτυχημένη και ολοκληρωμένη άφιξη του 2013 στο Χαλάνδρι –και δικαίως. Το Theory Bar & More, επενδυση πετρα στην καρδιά της πλέον ανερχόμενης περιοχής της Αθήνας, κατόρθωσε μόλις λίγες μέρες μετά το opening του, λατομεια πηλιου να γίνει talk of the town.
Ας ξεκινήσουμε με μια αναγνωριστική εισαγωγή στο χώρο όμως. Σε ό,τι αφορά το design, το γεγονός ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design –που έχει στήσει μερικά από τα πλέον επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας– το επιμελήθηκε, μάλλον αρκεί για να καταλάβετε ότι θα αντικρύσετε ένα minimal βιομηχανικό χώρο με άποψη. Επίσης, εδώ μπορείτε να έρθετε όλες τις ώρες της ημέρας και να καλύψετε κάθε σας ανάγκη, από πλούσια πρωινά στον υπέροχο –ομολογουμένως- κήπο του (αν ο καιρός το επιτρέπει), american style φαγητό με την παρέα σας που υπηρετεί την λογική tapas (πιάτα που τα μοιράζεσαι με value for πετρα διακοσμητικη money τιμές, πχ ένα burger γίγας κοστίζει €7,50), καθαρά ποτά και φυσικά προσεγμένα cocktails.
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο «επίμαχο» θέμα των cocktails. Μπορεί να είναι μόδα, μπορεί να είναι trend, μπορεί να είναι απλά μια αισθητική απόλαυσης που ήρθε για να μείνει, ίσως και κάτι παραπάνω. Σίγουρα πάντως τα καλά cocktails μας αρέσουν. Όπως και να έχει οι ιδιοκτήτες του Theory, Λέλος Γεωργόπουλος, Θάνος Τσουνάκης και Γιώργος Καίσαρης, στην διαρκή τους αναζήτηση και προσπάθεια να προσφέρουν το καλύτερο στο κοινό του, τεχνητη πετρα τιμες αποφάσισαν να ανανεώσουν την cocktail list του μαγαζιού και να δώσουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν -πραγματικά- μια από τις πιο δελεαστικές της Αθήνας.
Για τον λόγο αυτό ο bartender Θοδωρής Πυρίλλος -νικητής του ελληνικού World Class 2013- ανέλαβε να συνθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το αθηναϊκό κοινό και να καλύψει τα γούστα «του» με τον καλύτερο τρόπο. Τον συναντήσαμε, δοκιμάζοντας φυσικά τις υπέροχες δημιουργίες του- και μας μίλησε για όλα όσα θα μπορούμε να επιλέξουμε στην cocktail list του αλλά και για αυτή τη νέα συνεργασία.

Ο Θοδωρής Πυρίλλος, νικητής του ελληνικού World Class 2013
– Πώς προέκυψε η συνεργασία με το Theory;
Καταρχήν το να μοιράζομαι τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου με τη νέα γενιά των bartenders είναι κάτι που με εξιτάρει. H πρόκληση σε ένα high volume bar όπως το Theory είναι να διατηρούνται τα υψηλά standards στην ποιότητα των ποτών σε ένα περιβάλλον που σφύζει από ζωή και που όλες τις ώρες της ημέρας γεμάτο. Βασικός λόγος της συνεργασίας μου και οι ιδιοκτήτες του, που δουλεύουν καθημερινά στοχεύοντας στα υψηλότερα standards ποιότητας.
– Τι να περιμένει κανείς από τη νέα cocktail list; Ποιες οι πηγές έμπνευσής σου και ποιες γεύσεις κυριαρχούν;
Στο Τheory θα δοκιμάσει κάποιος fancy προτάσεις που ταιριάζουν με το χαρακτήρα του μαγαζιού. Retro chic προτάσεις εμπνευσμένες από τις δεκαετίες 40-60. Συνταγές αμιγώς κλασσικές ή ελαφρώς πειραγμένες που αξίζει τον κόπο ο κόσμος να αρχίσει να δοκιμάζει. Για το τέλος αφήσαμε κάποια cocktails χωρίς αλκοόλ με highlight το Virgin Mary που είναι εμπνευσμένο απο τα γεμιστά της γιαγιάς και για μένα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσω ένα γεύμα.
– Μέσα από τον νέο κατάλογο θα δοκιμάσουμε το cocktail που σου έδωσε τη νίκη στο World Class 2013. Γιατί αποφάσισες να το προσθέσεις για πρώτη φορά σε μια λίστα;
Στο νέο κατάλογο του Τheory θα βρούμε ποτά με γευστικό προφίλ προσιτό για τον μέσο καταναλωτή, πετρα καρυστου σκρουτζ θα βρούμε όμως και κάποιες προτάσεις που με αυτές θα ήθελα να δελεάσω τους πιο “εκπαιδευμένους ουρανίσκους”. Έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην κατάρτιση της ομάδας ώστε να μπορεί να κατευθύνει τους επισκέπτες. Μια τέτοια πρόταση είναι και το “Remy goes above the clouds”, ένα masculine drink όπως θα το χαρακτήριζα με το οποίο διαγωνίστηκα στη Μαδρίτη για το Worldclass. Ζacapa, Aperol και ιταλικό vermouth συνθέτουν ένα γλυκόπικρο ποτό, twist στο κλασσικό boulevardier, με αλμηρή γραβιέρα και μαρμελάδα κυδώνι στο πλάι, να συμβάλλουν σε μια γευστική αρμονία.
– Πώς είναι η συνεργασία σου με τα παιδιά του Theory;
Αναμφίβολα υπάρχει χημεία με τα παιδιά του Theory, ενθουσιασμός και προσήλωση χαρακτηρίζουν τις συναντήσεις μας.
Info:
Πλάτωνος 14, προκατ εκκλησακια τιμες Χαλάνδρι, τηλ. 210 6801633
Δευτέρα-Πέμπτη & Κυριακή: 09.30-02.30, Παρασκευή-Σάββατο: 09.30-04.00
7 ευρώ (ποτό), από 8 ευρώ (cocktails), 3,50 ευρώ (freddo cappuccino)
Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα για την Αθήνα και τα μυστικά της κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε… τα καλύτερα της πόλης «στο χέρι σας»
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή
Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, τσιμεντοπλακες σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, πλακες πετρας καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ
Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό
Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.
Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».
Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:
Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.
Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/603738/otan-o-thodoris-purillos-sunadise-to-theory-/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…










