ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ……

Ολοκληρώθηκαν οι προκαταβολές ενιαίας ενίσχυσης του 2013 στους αγρότες ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Συνολικού ύψους 960 εκατ. ευρώ
Η τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2013 ολοκλήρωσε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τη διαδικασία προκαταβολής των ποσών Ενιαίας Ενίσχυσης του 2013, πετρα στον τοιχο συνολικού ποσού 960 εκατ. ευρώ, πλακες πετρας με δικαιούχους 660.000 χιλιάδες αγρότες της χώρας.
Τα κονδύλια των κοινοτικών ενισχύσεων προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Με τις πληρωμές αυτές διοχετεύτηκε άμεση ρευστότητα στην αγορά, σε μια κρίσιμη περίοδο, πλακες πετρας ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι καταβολές των υποχρεώσεων των αγροτών στον ΕΛΓΑ και στις ΕΑΣ.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό
Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του
Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, τεχνητη πετρα εξωτερικου χωρου τιμες προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, πετρα καρυστου τιμες είναι το Μονακό.
Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.
«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», επενδυση τοιχου πετρα δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.
Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.
Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, τεχνητη πετρα τιμες ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.
Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.
Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ
Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός
Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.
Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τονίζει το ΚΚΕ.
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/603739/oloklirothikan-oi-prokatavoles-eniaias-enishusis-tou-2013-stous-agrotes/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…
