ταβέρνα Κρίση Μίκης Θεοδωράκης ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ «Η γειτονιά των αγγέλων» γίνεται μιούζικαλ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με φόντο ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ την αυλή μίας ταβέρνας στην Δραπετσώνα ξετυλίγονται τα πάθη και οι έρωτες των απλών ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ ΟΙΚΙΑΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ανθρώπων, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ στο εμβληματικό ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που επιστρέφει μετά από δεκαετίες -από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου- στο θεατρικό ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ σανίδι σε σκηνοθεσία του…”

«Η γειτονιά των αγγέλων» γίνεται μιούζικαλ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

Με φόντο την αυλή μίας ταβέρνας στην Δραπετσώνα ξετυλίγονται τα πάθη και οι έρωτες των απλών ανθρώπων, στο εμβληματικό έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που επιστρέφει μετά από δεκαετίες -από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου- στο θεατρικό σανίδι σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου

Στη «γειτονιά των αγγέλων» του σπουδαίου συγγραφέα του ελληνικού θέατρου, Ιάκωβου Καμπανέλη «χωράνε» η νοσταλγική ατμόσφαιρα της Δραπετσώνας της δεκαετίας του ’60, οι εμβληματικές μουσικές και κάποια από τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη όπως το «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», το «Δόξα τω θεώ» και η «Δραπετσώνα», οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού και ένας έρωτας που πάει κόντρα στα ήθη της εποχής, του Αντρέα και της Ξένιας.

Στο νέο ανέβασμα από το Εθνικό Θέατρο και τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνου, η «γειτονιά των αγγέλων» θα παρουσιαστεί σε μορφή μιούζικαλ χωρίς να χάνει όμως το στοχείο της ελληνικότητας που τη χαρακτηρίζει. Όπως  υπογραμμίζει ο ίδιος ο σκηνοθέτης: «Ξαναζωντανεύει με τη μορφή του μιούζικαλ μια νέα “αυλή των θαυμάτων” που εισβάλλει στη σκληρή καθημερινότητά μας για να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει πως οι δυσκολίες δεν είναι ανυπέρβλητες, αρκεί να υπάρχουν πίστη, αλληλεγγύη και αντίσταση στη φθορά που δημιουργούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες σε εποχές κρίσης».

Στον ρόλο του Αντρέα του εργάτη , που σφράγισε με την ερμηνεία του ο Νίκος Κούρκουλος στο πρώτο ανέβασμα του έργου το 1963-64 στο Θέατρο Μαρίκας Κοτοπούλη σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Καμπανέλλη -η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αξέχαστου ηθοποιού- θα δούμε τον Νίκο Ψαρρά. Ο Αντρέας ερωτεύεται την Ξένια -ρόλο που θα υποδυθεί η Μελίνα Ασλανίδου- κόρη του εργοστασιάρχη που τους γκρέμισε το σπίτι στο Κερατσίνι

. Ο έρωτάς τους, παθιασμένος και έξω από τα καθιερωμένα, θα προκαλέσει την οργή της «γειτονιάς». Οι δύο εραστές θα παλέψουν, πρώτα με τις δικές τους προκαταλήψεις και έπειτα με αυτές της γειτονιάς, που λειτουργεί με τους δικούς της κώδικες. Η δύναμη της αγάπης τους, όμως, θα γεφυρώσει τις διαφορές και θα ζεστάνει τις καρδιές όλων.

Στη Γειτονιά των αγγέλων, ο Καμπανέλλης ζωντανεύει, με τη βοήθεια της ανεπανάληπτης μουσικής και των τραγουδιών του Θεοδωράκη, τη νεοελληνική κοινωνία της δεκαετίας του 1960. Μέσα από τις αυλές των προσφυγικών σπιτιών ξεφυτρώνουν οι πολυκατοικίες. Γεννιέται η αντιπαροχή. Η νέα εποχή θεμελιώνεται πάνω σε χαλάσματα, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις και προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον. Στη γειτονιά των αγγέλων η καινούργια αυτή εποχή θα ανατείλει μέσα από τη συμφιλίωση και την αποδοχή του άλλου.

Ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε, πάνω σε στίχους του συγγραφέα, μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Τα «Στρώσε το στρώμα σου για δυο», «Δόξα τω θεώ», «Απ’ το παράθυρό σου», «Το ψωμί είναι στο τραπέζι», αλλά και πολλά ακόμα τραγούδια του Θεοδωράκη, όπως μεταξύ άλλων τα «Σ’ αυτή τη γειτονιά», «Δραπετσώνα», «Το παλικάρι έχει καημό», «Απρίλη μου», θα ακουστούν στην παράσταση, με τη συνδρομή ζωντανής μουσικής.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης είναι του Άγγελου Μέντη, ενώ οι χορογραφίες του Φωκά Ευαγγελινού.

Η πρεμιέρα της παράστασης έχει προγραμματιστεί για τις 26 Οκτωβρίου στο θέατρο Rex, σκηνή Κοτοπούλη.

Παίζουν: Μαρίνα Ασλάνογλου, Κατερίνα Γιαμαλή, Δημήτρης Δεγαΐτης, Αθηνά Δελιάδη, Βασίλης Ευταξόπουλος, Άνδρη Θεοδότου, Ελισάβετ Ιγγλίζ, Ζαχαρίας Καρούνης, Ραφαέλα Κονίδη, Κωνσταντίνος Κωτσαδάμ, Νικόλας Μακρής, Θοδωρής Μπουζικάκος,Χρήστος Νίνης,Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου, Κατερίνα Πατσιάνη, Θάλεια Προκοπίου, Γιάννης Σοφολόγης, Γρηγόρης Σταμούλης, Λουκία Στεργίου, Χάρης Τζωρτζάκης,Ταξιάρχης Χάνος, Άννα Ψαρρά, Νίκος Ψαρράς.

Μουσικοί επί σκηνής:

Πιάνο Παναγιώτης Τσεβάς

Μπουζούκι Αλέξανδρος Γλυκιώτης

Κόντρα Μπάσσο Παναγιώτης Μανουηλίδης

Κιθάρα, Κρουστά Κώστας Νικολόπουλος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη, Παρασκευή: 20:30, Τετάρτη, Σάββατο: 17:30, 20:30, Κυριακή: 19:00

Τηλέφωνο ταμείου:: 210 3305074.

Δείτε το trailer της παράστασης:

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/vC_o1TE-xC8″ allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/bJvdp86fJAQ” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

<iframe src="//www. YouTube.com/embed/qVmmAl8EfzU” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”315″ width=”420″>

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κατά των πολιτικών της Ελλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί ένα ποσό στους Δήμους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.protothema.gr/culture/article/322660/i-geitonia-ton-aggelon-ginetai-miouzikal/
ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ΒΟΛΟΣ…

Leave a Reply