Πολυτεχνείο Μποξ Google ΔΙΑΖΥΓΙΟ Στον «πυρετό» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και σήμερα η Ουκρανία

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – https://spyro.com.gr/. ΔΙΑΖΥΓΙΟ Στήριξη Βέστερβελε στις κινητοποιήσεις – Στο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πλευρό ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ των διαδηλωτών τρεις πρώην πρόεδροι ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ της χώρας – ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Αρχίζει ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σήμερα στην ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ουκρανική πρωτεύουσα η διήμερη προγραμματισμένη υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ…”

Στον «πυρετό» των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και σήμερα η Ουκρανία ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Στήριξη Βέστερβελε στις κινητοποιήσεις – Στο πλευρό των διαδηλωτών τρεις πρώην πρόεδροι της χώρας – Αρχίζει σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα η διήμερη προγραμματισμένη υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕΣτην ιστορική πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, σύμβολο της «Πορτοκαλί Επανάστασης», χτυπά ο παλμός της αντικυβερνητικών διαδηλώσεων με τον παγκόσμιο πρωταθλητή του μποξ και ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βιτάλι Κλίτσκο, τον αδερφό του, Βλαντιμίρ,  επίσης μποξέρ, και τρεις πρώην προέδρους  της Ουκρανίας να δίνουν δυναμικά το παρών. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Γκίντο Βέστερβελε, επισημαίνοντας ότι το Βερολίνο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους φιλοευρωπαίους διαδηλωτές.  Κι ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων, αρχίζει σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα η διήμερη προγραμματισμένη υπουργική σύνοδος του ΟΑΣΕ.

Από την ιστορική πλατεία του Κιέβου, ο απερχόμενος επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας,  δήλωσε ότι οι Ουκρανοί «πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μέλλον τους». Ο Βεστερβέλε, ο οποίος μετέβη στη χώρα για να μετάσχει στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, συναντήθηκε με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων οι δύο αδελφοί Κλίτσκο, παγκόσμιοι πρωταθλητές στο μποξ,  οι οποίοι προπονούνται στην Γερμανία.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρωθυπουργός,  Μικόλα Αζάροφ είχε προειδοποιήσει ξανά την αντιπολίτευση κατά της συνέχισης των κινητοποιήσεών. Ωστόσο, τρεις πρώην πρόεδροι της χώρας, οι οποίοι ανέβηκαν διαδοχικά στην εξουσία της Ουκρανίας μετά την ανεξαρτησία της το 1991 -ο Λέονιντ Κραβτσούκ, ο Λέονιντ Κούτσμα και ο Βίκτορ Γιουστσένκο-  εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις σε κοινή ανοιχτή τους επιστολή.

Στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο στο Κίεβο, θα μετάσχουν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γερμανός ομόλογός του Γκίντο Βεστερβέλε και περίπου 30 αντιπροσωπείες.

Στο μεταξύ, ουκρανική εισαγγελία ζήτησε από το Πολυτεχνείο του Κιέβου τα στοιχεία όσων φοιτητών και καθηγητών απουσίαζαν από τα αμφι θέατρα τις τελευταίες ημέρες.  Όπως αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, η  εισαγγελία ζήτησε στοιχεία από τη διοίκηση του Πολυτεχνείου για φοιτητές και διδακτικό προσωπικό που απουσίαζε από τις 29 Νοεμβρίου . 

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: http://www.protothema.gr/world/article/334406/ston-pureto-ton-adikuvernitikon-diadiloseon-kai-simera-i-oukrania/

ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply