διαμερίσματα διαμερίσματα κυβέρνηση ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ – Οικονομία – Ακίνητα: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Ακίνητα: Ποιοι χάνουν και ποιοι κερδίζουν ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Δικαιότερη κατανομή των φορολογικών επιβαρύνσεων του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών με τις συνεχείς διορθώσεις που γίνονται στο σχετικό σχέδιο νόμου, στη βάση των παρατηρήσεων που υπέβαλαν τα δύο κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι αστικές περιοχές της χώρας, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου που είναι και οι ακριβότερες, θα σηκώσουν τελικώς τα μεγαλύτερα βάρη του νέου φόρου, αποκαθιστώντας την άδικη μεταχείριση που επεφύλασσε το αρχικό σενάριο στα οικόπεδα μικρής αξίας, τα αγρο Τεμάχια και τους βοσκότοπους που βρίσκονται σε απομακρυσμένα χωριά και μικρούς οικισμούς.

Το πρώτο χτύπημα είχαν δεχθεί τα χωριά και οι μικροί οικισμοί με το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα, μέτρο το οποίο οδήγησε χιλιάδες ιδιοκτήτες να διακόψουν την ηλεκτροδότηση και να κλείσουν οριστικά τα σπίτια τους στα χωριά.

Στην περίπτωση που προχωρούσε το αρχικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο, θα δινόταν το τελειωτικό κτύπημα σε όλες τις περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, εν αντιθέσει με τις περιοχές με μεσαία και υψηλή τιμή ζώνης, για τις οποίες προέκυπταν ελαφρύνσεις σε σχέση με τα σημερινά βάρη.

Τα οικόπεδα

Για τα εντός σχεδίου οικόπεδα αυξάνεται ο αριθμός των κλιμακίων της κλίμακας υπολογισμού του φόρου. Από τα 20 κλιμάκια που προέβλεπε η αρχική κλίμακα ανεβαίνουν στα 25. Αποτέλεσμα της νέας κλίμακας είναι η μεγάλη μείωση του φόρου για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε περιοχές με πολύ χαμηλή τιμή ζώνης και σημαντική αύξηση του φόρου για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές.

Ο πολύ χαμηλός συντελεστής που ξεκινούσε από το 0,4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο μειώνεται στο 0,02 ευρώ. Αντίθετα, οι υψηλότεροι συντελεστές αυξάνονται για να καλυφθεί το κόστος της ελάφρυνσης για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων σε περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης.

Ο ανώτατος συντελεστής ανέρχεται πλέον στα 12 ευρώ (ή και περισσότερο) ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ανώτερο συντελεστή φόρου 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Στη νέα κλίμακα, ο φόρος ξεκινά από 0,02 ευρώ το τετραγωνικό για οικόπεδα με αξία από 0,01 έως 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φθάνει μέχρι τα 20 ευρώ το τετραγωνικό για τα εντός σχεδίου οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας με αξία άνω των 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Με το αρχικό σχέδιο του υπουργείου ο φόρος ξεκινούσε από το 0,4 ευρώ το τετραγωνικό και έφθανε τα 4 ευρώ το τ.μ.

Επομένως με το νέο σχέδιο ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων μειώνεται έως 95% για τα εντός σχεδίου οικόπεδα σε περιοχές με πολύ μικρή αντικειμενική αξία, έως 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας ο φόρος πενταπλασιάζεται καθώς από τα 4 ευρώ το τ.μ. που ήταν ο ανώτατος συντελεστής φόρου εκτοξεύεται στα 20 ευρώ το τ.μ.

Αναλυτικότερα: pelletech Το πρώτο κλιμάκιο του αρχικού σχεδίου, στο οποίο αντιστοιχούσε συντελεστής φόρου 0,4 ευρώ το τετραγωνικό για μοναδιαία αξία οικοπέδου από 1 ευρώ έως 20 ευρώ το τ.μ., ηλιακα κενου σπάει σε πέντε επιμέρους κλιμάκια, σύμφωνα με τα οποία:

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας έως 2 ευρώ το τ.μ. θα εφαρμόζεται συντελεστής 0,02 ευρώ/τ.μ., αντί 0,4 ευρώ/τ.μ. που είχε οριστεί με την προηγούμενη κλίμακα.

– Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 2 και μέχρι 4 ευρώ το τετραγωνικό ορίζεται συντελεστής φόρου 0,07 ευρώ/τ.μ., αντί 0,4 ευρώ/τ.μ. που είχε οριστεί με την προηγούμενη κλίμακα.

– Για τα οικόπεδα αξίας πάνω από 4 και μέχρι 6 ευρώ το τ.μ. θα εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 0,15 ευρώ/τ.μ., αντί 0,4 ευρώ/τ.μ. που είχε οριστεί με την προηγούμενη κλίμακα.

– Για τα οικόπεδα αξίας πάνω από 6 και μέχρι 10 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 0,25 ευρώ το τ.μ. αντί 0,4 ευρώ/τ.μ. που είχε οριστεί με την προηγούμενη κλίμακα.

– Για τα οικόπεδα αξίας πάνω από 10 και μέχρι 20 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 0,30 ευρώ το τ.μ. αντί 0,4 ευρώ/τ.μ. που είχε οριστεί με την προηγούμενη κλίμακα.

Για οικόπεδα αξίας μέχρι 75 ευρώ ανά τ.μ. οι συντελεστές του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων μειώνονται σε σύγκριση με τους συντελεστές της αρχικής κλίμακας.

*Για οικόπεδα αξίας άνω των 75 ευρώ, η νέα κλίμακα προβλέπει αυξημένους συντελεστές Ενιαίου Φόρου Ακινήτων σε σύγκριση με την προηγούμενη. Για παράδειγμα:

– για οικόπεδα αξίας από 76 έως 100 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων αυξάνεται στο 0,75 ευρώ/τ.μ. από 0,7 ευρώ/τ.μ.

– για οικόπεδα αξίας 101-150 ευρώ/τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,85 ευρώ/τ.μ. από 0,8 ευρώ.

– για ακριβά οικόπεδα αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ο συντελεστής με βάση τον οποίο υπολογίζεται ο Ενιαίος Φόρος αυξάνεται από 4 σε 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Όσον αφορά τους συντελεστές πρόσοψης για τα αγρο Τεμάχια, μετατροπη λεβητα πετρελαιου σε αεριου ο συντελεστής 1,2 στην περίπτωση που το αγρο Τεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί επιβαρυντικά κυρίως για τους αγρότες που καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες έχουν πρόσοψη σε αγροτική οδό. Με το νέο σχέδιο οι συντελεστές κλιμακώνονται ως εξής: 1 εάν το αγρο Τεμάχιο έχει πρόσοψη σε αγροτική οδό, 1,1 εάν έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και 1,2 στην περίπτωση όπου το αγρο Τεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική οδό και συνεπώς έχει μεγαλύτερη αξία.

Κατοικίες

Για τα κτίρια (κατοικίες κ.λπ.), ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων προκύπ ΤΕΙ από τον πολλαπλασιασμό μιας σειράς συντελεστών, οι οποίοι, με τις αλλαγές που έγιναν, σε άλλες περιπτώσεις αυξάνονται και σε άλλες μειώνονται.

Αύξηση 2%-3% στον νέο φόρο προκύπ ΤΕΙ σε όλα σχεδόν τα κτίσματα, λόγω επιβολής πρόσθετου Συντελεστή Πρόσοψης και στα κτίρια.

Ο φόρος πολλαπλασιάζεται με Συντελεστή Πρόσοψης 1,02 για κτίρια με μία πρόσοψη σε δρόμο και 1,03 για κτίρια με 2 ή παραπάνω προσόψεις. Ο Συντελεστής Πρόσοψης υπολογίζεται σε 1 ή δεν εφαρμόζεται καν εάν το κτίριο δεν έχει καμία πρόσοψη, καθώς και για κτίρια «ειδικών συνθηκών» (απαλλοτριωμένα κ.λπ.) ή μονοκατοικίες.

Για τους επαγγελματικούς χώρους η αύξηση φθάνει και το 5%, λόγω των αλλαγών που έγιναν στους συντελεστές απομείωσης του φόρου, για επιφάνειες από 1.500 τ.μ. και άνω. Οι νέες κλίμακες προβλέπουν αύξηση του συντελεστή κατά 0,05 μονάδα σε σχέση με το αρχικό σχέδιο.

Μείωση 1%-2% στο ποσό του φόρου προκύπ ΤΕΙ για διαμερίσματα από τον 4ο όροφο και άνω επειδή αλλάζει η κλίμακα του συντελεστή φόρου. Ενώ παραμένει αμετάβλητος για υπόγεια (0,98), για ισόγεια ή για τον 1ο όροφο (1,00) και για τον 2ο ή τον 3ο όροφο (1,02), μειώνεται σε 1,03 (αντί 1,04 που σχεδιαζόταν) για διαμερίσματα στον 4ο ή στον 5ο όροφο και σε 1,04 (αντί 1,06) από τον 6ο όροφο και πάνω.

Μείωση 1% προκύπ ΤΕΙ για ημιτελή κτίσματα, καθώς ο φόρος θα υποπολλαπλασιάζεται με 0,4 και όχι 0,5 όπως σχεδιαζόταν αρχικά.

Πηγή :www.euro2day.gr

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά κόμματα»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά κόμματα

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά κόμματα ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά κόμματα», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».

Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά κόμματα. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά κόμματα και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με κόμματα και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.

Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε – για να αλλάξει το σκηνικό.

«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ «Τα Βέλγικα» σε Σάμο, ξυλόσομπες λέβητας Πάτμο και Αθήνα

«Τα

Βέλγικα»,

το μακροπρόθεσμο πολιτιστικό

πρόγραμμα που διοργανώνεται από την

Πρεσβεία του Βελγίου στην Αθήνα τα

τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ταξιδεύουν

με την πανσέληνο σε όλη την Ελλάδα, κι

επιστρέφουν από 17 έως 20 Σεπ Τεμβρίου, με

τρεις συναυλίες στην Αττική και το

Ανατολικό Αιγαίο.

Αυτή

τη φορά, στο πλαίσιο του προγράμματος,

ένας διεθνούς φήμης Βέλγος κλαρινετίστας,

ο πολυβραβευμένος και ιδρυτής του

σχήματος Brussels Clarinet Choir,  Hedwig

Swimberghe, θα συνοδεύεται από το Athens

Artis Quartet, που αποτελείται από κορυφαία

μέλη Ελληνικών Ορχηστρών. Οι μουσικοί

μας από την Ελλάδα και το Βέλγιο, συνδεση θερμοσιφωνα θα

ερμηνεύσουν έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Boudewijn

Buckinx, Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί Ludwig Spohr και Νίκου Σκαλκώτα, σε τρεις

συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αθηνών (Τρίτη 17 Σεπ Τεμβρίου), στον

υπαίθριο χώρο του Ιερού Σπηλαίου

της Αποκάλυψης στην Πάτμο (Πέμπτη

19 Σεπ Τεμβρίου) και στο θέατρο του

Αϊ Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ Σάμου

(Παρασκευή 20 Σεπ Τεμβρίου).  

Ο κλαρινετίστας Hedwig

Swimberghe ξεκίνησε τις μουσικές του

σπουδές στην Μπριζ, από όπου κατάγεται.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο

της Γάνδης με τον Jean Tastenoe και αργότερα

στο Βερολίνο με τον Karl Leister. Έχει διακριθεί

σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς και

του έχουν απονεμηθεί σημαντικά τιμητικά

βραβεία (Maurice Van Guchte Price, Benelux Prize,

International Eindhoven Tromp Competition, Concours International du

Festival de Musique de Toulon). Έχει διατελέσει

κορυφαίος κλαρινετίστας με την Ορχήστρα

της Φλαμανδικής Ραδιοφωνίας και καθηγητής

στο Πανεπιστήμιο Erasmus στις Βρυξέλλες.

Είναι επίτιμος καλεσμένος του διεθνούς

σεμιναρίου και φεστιβάλ “Julian Menendez”

της Ουγγαρίας, και μέλος κριτικών

επιτροπών σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το

1997, ο Hedwig Swimberghe ίδρυσε το σχήμα Brussels

Clarinet Choir, τιμές ηλιακών θερμοσίφωνων με ρεπερτόριο που περιλαμβάνει

τόσο κλασικά όσο και σύγχρονα έργα.

Το

Athens Artis Quartet αποτελούν οι:

Βασίλης

Παπάς, βιολί (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Γιάννος

Μαργαζιώτης, βιολί (1ος κορυφαίος στην

Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής)

Larisa

Vylegzhanina, βιόλα (μέλος της Καμεράτα –

Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής)

Renato

Ripo, τσέλο (μέλος της Καμεράτα – Ορχήστρας

των Φίλων της Μουσικής)

Η

είσοδος είναι ελεύθερη για το

κοινό

Διοργάνωση: ηλιακοι θερμοσιφωνες compact τιμες Πρεσβεία

του Βελγίου στην Ελλάδα

Σε

συνδιοργάνωση με το Βυζαντινό και

Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας, τους Δήμους

Πάτμου και Σάμου

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=264282&catID=2
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply