ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Από τον υπουργό Δικαιοσύνης, πετρα λατομειου τιμη Χαράλαμπο Αθανασίου υπεγράφη η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου……

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την «ηλεκτρονική δικαιοσύνη» ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Αφορά στην υλοποίηση συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων
Από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου υπεγράφη η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης».
Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 16 μήνες από τη στιγμή που θα επιλεχθεί ο ανάδοχος και θα έχει ως κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικών και συστημάτων πληροφορική. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 10.973.450 ευρώ, πλακα καρυστου συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ. Αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την «ηλεκτρονική Δικαιοσύνη» (e-justice) και σύμφωνα με το υπουργείο θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα στην αναβάθμιση των δικαστικών υπηρεσιών, πετρα καρυστου που θα συμβάλει στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή σύγκλιση» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους.
Το έργο στην Α’ φάση για την οποία έχει εγκριθεί το παραπάνω ποσό θα αφορά στην ανάπτυξη, εγκατάσταση και εφαρμογή Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων (ΟΣΔΔΥ) για τη διαχείριση της ροής ποινικής και πολιτικής διαδικασίας, Πέτρες Καρύστου τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών προς το κοινό και την υποβοήθηση των υποστηρικτικών λειτουργιών των δικαστηρίων.
Στην Α΄ φάση, το ΟΣΔΔΥ θα εξυπηρετεί πολιτικά και ποινικά δικαστήρια στις εφε ΤΕΙακές περιφέρειες Αθηνών, < ΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκης και Χαλκίδας καθώς και τον Άρειο Πάγο. Στη Β΄ φάση η οποία δεν αποτελεί αντικείμενο του παρόντος έργου το ΟΣΔΔΥ θα επεκταθεί στους δικαστικούς φορείς όλης της χώρας.
Μετά την υλοποίηση της προκήρυξης του εν λόγω διεθνούς διαγωνισμού ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε:
«Είναι σαφές ότι η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στη Δικαιοσύνη αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα μέσα στην προσπάθεια για την επιτάχυνση και ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και αιχμή του δόρατος στη μάχη κατά της γραφειοκρατίας. Έχω πει πολλές φορές ότι η ταχεία και αποτελεσματική Δικαιοσύνη αποτελεί και τον επιταχυντή της ανάπτυξης. Για τους λόγους αυτούς η επίσπευση των σχετικών δράσεων αλλά και η ενθάρρυνση νέων αποτελεί βασική προτεραιότητα μας. Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, λατομεια πηλιου την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Δικαιοσύνης και ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας έναντι τόσο των λειτουργών της Δικαιοσύνης όσο και των πολιτών».
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο
Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μέρλιν
Στόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.
<iframe src="http://c DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”description” content=””&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”duration” content=””&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”thumbnail” content=””&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”width” content=”640″&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;
&amp;amp;amp;lt;span itemprop=”height” content=”480″&amp;amp;amp;gt;&amp;amp;amp;lt;/span&amp;amp;amp;gt;




ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες
Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης
Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.
Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.
Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.
Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/622630/prokiruhthike-diagonismos-gia-tin-ilektroniki-dikaiosuni/
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…
In case you have any kind of queries with regards to wherever and also the way to work with Συκής, you are able to e mail us with the site.
