ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Ο πρόεδρος του ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΑΣΟΚ φέρεται να ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ έχει αντιληφθεί ότι ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ μόνο οι ρήξεις με ορισμένες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής και η σθεναρή διαπραγματευτική ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στάση ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ έναντι της τρόικας μπορεί να ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δώσει στο κόμμα του μία πολιτική ή και δημοσκοπική ανάσα…”

Διπλό μέτωπο Βενιζέλου κατά Τρόικας και… Στουρνάρα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει αντιληφθεί ότι μόνο οι ρήξεις με ορισμένες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής και η σθεναρή διαπραγματευτική στάση έναντι της τρόικας μπορεί να δώσει στο κόμμα του μία πολιτική ή και δημοσκοπική ανάσα
Αποφασισμένος για ρήξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και σε κάθε περίπτωση ανυποχώρητος έναντι της τρόικας σε κρίσιμα μέτωπα, όπως αυτό των πλειστηριασμών φέρεται το τελευταίο διάστημα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ηγείται ουσιαστικά του κυβερνητικού μετώπου κατά της αλλαγής του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας, που αξιώνει η τρόικα, ενώ όλο και πιο συχνά αφήνει αιχμές κατά κυβερνητικών στελεχών, κυρίως εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την πολιτική που ακολουθεί, ειδικά στην υπερφορολόγηση των μεσαίων και αδύναμων στρωμάτων.
Η στάση του κ. Βενιζέλου δεν είναι τυχαία. Η δραματική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ τον ενάμισι χρόνο που βρίσκεται στην κυβέρνηση με την ΝΔ έχει φτάσει σε οριακό σημείο πολιτικής επιβίωσης το Κίνημα. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος αμφισβητείται έντονα στο εσωτερικό του κόμματος, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν ακόμη και σενάρια διαδοχής μετά από μία πιθανή ήττα στις ευρω εκλεθνικές εκλογέςεκλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έχει αντιληφθεί ότι μόνο η διακριτή παρουσία στο κυβερνητικό σχήμα, οι ρήξεις με ορισμένες πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής και η σθεναρή διαπραγματευτική στάση έναντι της τρόικας αυτή την περίοδο μπορεί να δώσει στο κόμμα του μία πολιτική ή και δημοσκοπική ανάσα, από τον θανάσιμο εναγκαλισμό με τη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τη μνημονιακή πολιτική.
Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα ήταν να συνεδριάσει πριν δύο εβδομάδες με σκοπό να λάβει ο κ. Βενιζέλος την επαναβεβαίωση για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ, η σύγκλισή της αναβλήθηκε – τελικά θα γίνει αύριο Πέμπτη – και μάλλον θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο: Το πώς θα βάλει και υπερασπίσει το ΠΑΣΟΚ τις «κόκκινες γραμμές» του.
Σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να επιμείνει στις θέσεις του και να βάλει τη σφραγίδα του στην κυβερνητική πορεία. Και την τακτική αυτή θα την πάει μέχρι τέλους. Δεν πρόκειται για παράδειγμα να συναινέσει σε γενική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Επίσης ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος σπεύδει να σύρει το χορό της κριτικής στον κ. Στουρνάρα, ανταποκρινόμενος και στο κλίμα που υπάρχει εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Είναι μάλιστα ενδεικτικό των διαθέσεων της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι ενώ αρχικά εμφανιζόταν να συζητά την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις τοπικές εκλογές, τελικά διαφοροποιήθηκε πλήρως από τα σχέδια της ΝΔ και του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών. «Μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους κάθε βεβιασμένη πρόταση επικοινωνιακού χαρακτήρα για την χωροταξική αλλαγή του «Καλλικράτη» ή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Η αποτίμηση του «Καλλικράτη» πρέπει να γίνει μετά τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, απαλλαγμένη από τις όποιες προεκλογικές φορτίσεις και σκοπιμότητες» τόνισε το απόγευμα της Τρίτης η Χαριλάου Τρικούπη, βάζοντας τέρμα στις φιλοδοξίες και τα σχέδια της Συγγρού.
Δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για πραγματικό φλερτ με τη λογική των ρήξεων με την τρόικα και τη στρατηγική των κυρίων Σαμαρά και Στουρνάρα, αλλά σίγουρα η περίοδος της μεγάλης αγάπης προς τον πρωθυπουργό και τη μνημονιακή πολιτική έχει παρέλθει για τον κ. Βενιζέλο.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς
Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις
Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.
Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.
Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.
Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.
Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.
Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.
Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%
Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς
Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.
Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.
Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/333872/diplo-metopo-venizelou-kata-troikas-kai-stournara/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…
