ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Αντικειμενικά αδύνατη είναι η επαναλειτουργία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετά τη διαθεσιμότητα 399 διοικητικών και την αργία άλλων 172 υπαλλήλων……

Η κατάσταση στο ΕΚΠΑ μετά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Οι γραμματείες των τμημάτων χάνουν το 67% του προσωπικού
Αντικειμενικά αδύνατη είναι η επαναλειτουργία του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών μετά τη διαθεσιμότητα 399 διοικητικών και την αργία άλλων 172 υπαλλήλων. Το παραπάνω υποστηρίζει η απεργιακή επιτ ροπή του Καποδιστριακού πανεπιστημίου η οποία σε δελτία τύπου της έχει παραθέσει αριθμητικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Πιο αναλυτικά:
– 36 υπηρεσίες του ΕΚΠΑ χάνουν όλο το προσωπικό τους,
– 11 υπηρεσίες χάνουν από 75% και πάνω του προσωπικού τους
– 42 υπηρεσίες χάνουν από 50-75% του προσωπικού τους
– 43 υπηρεσίες μένουν χωρίς προϊστάμενο
Στις Γραμματείες Τμημάτων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που εξυπηρετούν το σύνολο των φοιτητών τους και όλες τις λειτουργίες των Τμημάτων, ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%.
– Η Γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, μένει με 4 εργαζόμενους.
– Οι Γραμματείες των Τμημάτων Ισπανικής Γλώσσας & Φιλολογίας και Πληροφορικής μέ γαλλικήγαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Φαρμακευτικής, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Χημείας και Βιολογίας μένουν με έναν εργαζόμενο.
Χωρίς εργαζόμενους μένει το πρόγραμμα Erasmus (υποτροφίες και δράσεις), επηρεάζοντας και τη μετάβαση φοιτητών στο εξωτερικό και την εισροή φοιτητών από το εξωτερικό (έχει δημοσιευθεί σχετικό Δελτίο Τύπου με αναλυτικά στοιχεία στον Τύπο από την Απεργιακή Επιτ ροπή).
Επιμέλεια: Καλόγηρος Βασίλης
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πρωτοποριακή συσκευή μεταδίδει ήχους μέσω του ανθρώπινου σώματος!
Η συσκευή Ishin-Den-Shin χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο
Η Disney ανέπτυξε μια πρωτοποριακή συσκευή, η οποία μεταδίδει ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με το BBC.
Ο λόγος για τη συσκευή Ishin-Den-Shin (στα ιαπωνικά σημαίνει «όταν σκέφτεται το μυαλό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα μεταδίδει η καρδιά»).
Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους και ακολούθως τους μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα οποία μεταφέρονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατάει το μικρόφωνο.
Στη συνέχεια, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ όταν το συγκεκριμένο άτομο ακουμπήσει το δάχτυλό του στον λωβό του αυτιού ενός άλλου ατόμου, σχηματίζεται ένα «οργανικό μεγάφωνο» και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται σε ήχους.
Η νέα συσκευή δημιουργήθηκε στα εργαστήρια της Disney στο Πίτσμπεργκ των ΗΠΑ.
Αυτή την εβδομάδα, της απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Σάλφορντ, Τρέβορ Κοξ δοκίμασε την εφεύρεση και σχολίασε: «Είναι μαγικό. Ακούς ήχους που έρχονται από το πουθενά».
Στην ιστοσελίδα της Disney στο διαδίκτυο, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αναφέρεται, ότι «το ηλεκτροστατικό πεδίο που δημιουργείται από τη συσκευή προκαλεί μια σχεδόν ανεπαίσθητη δόνηση στο λωβό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο και το αυτί να λειτουργούν ως φυσικά μεγάφωνα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που μετατρέπουν σε ήχο τα κωδικοποιημένα σήματα».
Όπως διευκρινίζεται, «τα σήματα μεταδίδονται από σώμα σε σώμα σε κάθε φυσική επαφή μεταξύ δύο ατόμων».
Απεργία διαρκείας στα σχολεία- “Λουκέτα” σε ΑΕΙ
Σε αναβρασμό ο χώρος της Παιδείας μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπ Τεμβρίου.
Κοινό ΒΗΜΑτισμό με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.
Απεργία στις 16 και 17 Σεπ Τεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
“Λουκέτο” και στο Καποδιστριακό για μία εβδομάδα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς εργαζόμενοι και καθηγητές αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας.
Κλειστά, επίσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα περισσότερα ΑΕΙ και Α ΤΕΙ.
Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία στο Σύνταγμα.
Οι καθηγητές ψήφισαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.
Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.
Μιλώντας στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, – ο οποίος τέθηκε επίσης στο πρόγραμμα κινητικότητας / διαθεσιμότητας – ανέφερε πως από τις συνελεύσεις βγαίνει το συμπέρασμα πως ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα.
“Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά” ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.
Διαβάστε: Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές
<iframe width="560" height="315" frameborder="0" src="http://www. YouTube.com/embed/Ml3RBYKbz30?feature=player_embedded”>
“Λουκέτο” στο Καποδιστριακό
Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών για μία εβδομάδα αποφάσισε η σύγκλητος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς επίκειται η υπαγωγή 1.600 διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ως τις 20 Σεπ Τεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές που ξεκινούν στις 11 Σεπ Τεμβρίου.
Απεργία ως τις 16 του μήνα αποφάσισαν οι καθηγητές στο Μετσόβιο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ευ. Βενιζέλος
Να επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα και τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Αlpha 9,89.
“Θα συναντηθώ με τη διδασκαλική ομοσπονδία, τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους”, είπε.
Διαβάστε:
<br / Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείςγονείς και μαθητές
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/618615/i-katastasi-sto-ekpa-meta-ti-diathesimotita-ton-dioikitikon/
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…
