πλαστά Εγκληματική Εισαγγελέας Η ΑΘΗΝΑ Ποινική δίωξη για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου

Η ΑΘΗΝΑ Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας στους κατηγορούμενους για την απάτη, σε βάρος του Tαμείου των ναυτικών……

Ποινική δίωξη για την απάτη στον Οίκο του Ναύτου Η ΑΘΗΝΑ Προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη πήραν οι κατηγορούμενοι

Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας στους κατηγορούμενους για την απάτη, σε βάρος του Tαμείου των ναυτικών.

Η Ποινική δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση, αφορά τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία και η δικογραφία που περιλαμβάνει έξι κατηγορούμενους, με πρωταγωνιστές υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου, ανατέθηκε σε Τακτικό Ανακριτή.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη και σύμφωνα με τους συνηγόρους κάποιων εξ αυτών οι εντολείς τους αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις των δικηγόρων, η δίωξη που ασκήθηκε για την υπόθεση είναι υπερβολική ενώ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ όπως ανέφεραν, το κατηγορητήριο θα καταρριφθεί στην πορεία της ανάκρισης.

Οι τέσσερις υπάλληλοι του Οίκου του Ναύτου κατηγορούνται για απάτη ύψους 1 εκατ. ευρώ. Τρεις εξ αυτών συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Λεωφόρο Θηβών τη στιγμή που παραλάμβαναν 205.570 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, το οποίο είχαν συμφωνήσει να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους

Η ΑΘΗΝΑ Η ΑΘΗΝΑ Παύση του δημάρχου Ιθάκης για χρέη προς το δημόσιο

Σε παύση του δημάρχου Ιθάκης Ιωάννη Κασσιανού προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκη, ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Σε βάρος του δημάρχου είχε βεβαιωθεί χρέος 8.447.955 ευρώ προς το Δημόσιο από την προσωπική του επαγγελματική ενασχόληση ως ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας, το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Ο δήμαρχος χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως αιρετού και ενέπλεξε το δήμο στα ατομικά του χρέη.

Συγκεκριμένα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ η ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου Αττικής είχε προβεί σε αναγκαστική εκτέλεση τμήματος της οφειλής και σε αυτό το πλαίσιο επέβαλε κατάσχεση του ¼ της Αποζημίωσης που λάμβανε ως δήμαρχος Ιθάκης.

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του και χωρίς να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών, προέβη σε αρνητική δήλωση, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ με το επιχείρημα ότι η αναγκαστική απαίτηση του Δημοσίου είναι παραγεγραμμένη (και εξ’ αγνοίας του γιγαντώθηκε το ποσό λόγω προστίμων και προσαυξήσεων) και με το επιχείρημα ότι η αντιμισθία του Δημάρχου είναι μη κατασχέσιμη.

Στη συνέχεια η ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών επέβαλλε κατάσχεση κατά της αποζημίωσής του για νέα χρέη προς το Δημόσιο, με έγγραφό της προς την προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών. Η προϊσταμένη αποδέχθηκε την παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας.

Όμως, ο δήμαρχος είχε προβεί σε αρνητική δήλωση δυο ημέρες νωρίτερα. Στη συνέχεια υποβίβασε την προϊσταμένη σε θέση τηλεφωνήτριας στην πολεοδομία. Η υπάλληλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ εκδόθηκε προσωρινή διαταγή και επανήλθε στη θέση της.

Εν τω μεταξύ, ο δήμαρχος είχε ανακαλέσει τη θετική δήλωση προς τη ΔΟΥ και τη σχετική εντολή προς τα ταμεία, ώστε να μη γίνει παρακράτηση της αντιμισθίας του.

Τελικά, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ μετά από αιτιολογημένη έκθεση της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και κλήθηκε να απολογηθεί για την εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες για ατομικά του χρέη, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ για αυθαίρετη δίωξη της προϊσταμένης, για την κατ’ αυτού άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος, για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και για αδικαιολόγητες απουσίες από το δήμο τα έτη 2011-2012.

Οι 439 που προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση

Τα ονόματα των 439 ατόμων που θα εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις στη Δημόσια Τηλεόραση ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ενώ στην ΕΡΤ ετοιμάζεται συναυλία για τους τρεις μήνες από το “λουκέτο”.

Σημειώνεται ότι τελικά επιλέχθηκε μικρότερος αριθμός από αυτόν που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

“Η Ειδική Διαχείριση έχει τεθεί σε μερική λειτουργία και έχουν καταστεί εμφανέστερες οι ανάγκες σε προσωπικό (…). Άλλωστε, μέχρι και σήμερα ο χώρος απασχόλησης των υπαλλήλων περιορίζεται στα κτήρια της Κατεχάκη και της Μουρούζη”, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο κ. Μάναλης.

Στο μεταξύ, “αγκάθι” για την κυβέρνηση παραμένει η παρουσία των απολυμένων της ΕΡΤ στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Προ ημερών ο υπουργός για τα δημόσια ΜΜΕ, Παντελής Καψής, προειδοποίησε για παρέμβαση του εισαγγελέα.

Η ΑΘΗΝΑ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ http://www.newsbeast.gr/society/arthro/603380/poiniki-dioxi-gia-tin-apati-ston-oiko-tou-nautou/




Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ

Leave a Reply