Παιδεία Παιδεία ψυχολόγο ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Προσλήψεις 7.400 ανέργων στα σχολεία

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ μαρμαρινα τραπεζια κηπου ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Ποιες είναι οι θέσεις και οι ειδικότητες…”

Προσλήψεις 7.400 ανέργων στα σχολεία ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

Ποιες είναι οι θέσεις και οι ειδικότητες

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ συνεχίζεται και αυτή τη φορά ανοίγει θέσεις στο χώρο της παιδείας. Οι θέτοποθετηση πλακων σε χωμαις εργασίας θα αφορούν ανέργους από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι θέσεις σε όλη τη χώρα θα είναι συνολικά 7.400, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Όπως σε κάθε άλλη περίπτωση και αυτή τη φορά θα υπάρξει διαδικασία υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει 15 ημέρες. Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ποιος είναι οι θέσεις και οι ειδικότητες

Ειδικότητα

  Θέσεις  

Ψυχολόγοι

Κοινωνικοί λειτουργοί

Βοηθητικό προσωπικό ΑμεΑ               

Επιστάτες

Καθαριστές

Λογοθεραπευτές

Εργοθεραπευτές

Σχολικοί νοσηλευτές

Φυσικοθεραπευτές

Οδηγοί σχολικών

Συνοδοί

Τραπεζοκόμοι

   

    1.250

    1.250

    800

    1.050

    2.056

    80

    70

    90

    60

    50

    50

    596

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Απεργία διαρκείας στα σχολεία- “Λουκέτα” σε ΑΕΙ

Σε αναβρασμό ο χώρος της Παιδείας μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπ Τεμβρίου.

Κοινό ΒΗΜΑτισμό με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.

Απεργία στις 16 και 17 Σεπ Τεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

“Λουκέτο” και στο Καποδιστριακό για μία εβδομάδα, καθώς εργαζόμενοι και καθηγητές αντιδρούν στο σχέδιο διαθεσιμότητας.

Κλειστά, επίσης, τα περισσότερα ΑΕΙ και Α ΤΕΙ.

Για το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ και πορεία στο Σύνταγμα.

Οι καθηγητές ψήφισαν για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

Μιλώντας στους καθηγητές ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης, – ο οποίος τέθηκε επίσης στο πρόγραμμα κινητικότητας / διαθεσιμότητας – ανέφερε πως από τις συνελεύσεις βγαίνει το συμπέρασμα πως ο κλάδος οδεύει σε μεγάλο απεργιακό αγώνα διαρκείας από τις 16 του μήνα.

“Η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δικές μας ευθύνες. Όμως θα πρέπει αυτή τη φορά να βγούμε μπροστά” ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες.

Διαβάστε: Σε απεργία διαρκείας οι καθηγητές

 

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

<iframe width="560" height="315" frameborder="0" src="http://www. YouTube.com/embed/Ml3RBYKbz30?feature=player_embedded”>

“Λουκέτο” στο Καποδιστριακό

Αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου Αθηνών για μία εβδομάδα αποφάσισε η σύγκλητος σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, καθώς επίκειται η υπαγωγή 1.600 διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα ως τις 20 Σεπ Τεμβρίου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εγγραφές που ξεκινούν στις 11 Σεπ Τεμβρίου.

Απεργία ως τις 16 του μήνα αποφάσισαν οι καθηγητές στο Μετσόβιο, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σε αναστολή της λειτουργίας τους έχουν προχωρήσει ΤΕΙ σε όλη τη χώρα.

Ευ. Βενιζέλος

Να επικρατήσει στοιχειώδης κοινωνική υπευθυνότητα και τα σχολεία να μείνουν ανοικτά, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας στον Αlpha 9,89.

“Θα συναντηθώ με διακοσμηση εσωτερικων τοιχων τη διδασκαλική ομοσπονδία, συνθετικη πετρα τα σχολεία πρέπει να είναι πλάκες πεζοδρομίου τιμή ανοιχτά, πατωματα τιμες να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματα τους”, είπε.

Διαβάστε:

<br / Σε συστράτευση καλεί η ΟΛΜΕ γονείςγονείς και μαθητές

  • Νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Νέο Λύκειο
  • Εκτός τα θρησκευτικά από την Γ’ Λυκείου των ΕΠΑΛ
  • ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΣΥΡΙΖΑ: Οφθαλμαπάτη το πρωτογενές πλεόνασμα

    «Οφθαλμαπάτη» χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα οποία εμφανίζεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,9 δισεκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπ ΤΕΙ «με τη βοήθεια της δημιουργικής λογιστικής. Το Υπουργείο κερδίζει:

    -683 εκατ. ευρώ από τη μη επιστροφή φόρων σε πολίτες και επιχειρήσεις.

    -800 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ). Την ίδια στιγμή οι δαπάνες του ΠΔΕ, δηλαδή, οι δημόσιες επενδύσεις είναι μικρότερες κατά 1,3 δισεκ. ευρώ έναντι του στόχου. Μόνο από τη χειραγώγηση του ΠΔΕ, το Υπ. Οικονομικών κερδίζει συνολικά 2,1 δισεκ. ευρώ.

    -2 δισεκ. ευρώ από τις πρωτογενείς δαπάνες, γεγονός που έχει φέρει τη λειτουργία του Κράτους σε οριακό σημείο».

    Όπως σημειώνει ο ίδιος, το Υπ. Οικονομικών «προχώρησε και στην εγγραφή ποσού 1,5 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό από την επιστροφή των εσόδων των Κεντρικών Τραπεζών» ωστόσο, «στο Μνημόνιο αναφέρεται ξεκάθαρα ότι «μεταβιβάσεις που συνδέονται με την απόφαση του Eurogroup της 21ης Φεβρουαρίου 2012 σε σχέση με το εισόδημα των εθνικών κεντρικών τραπεζών της ζώνης του ευρώ … δεν θα πρέπει να μειώνουν την απαιτούμενη προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης και δεν θα υπολογίζονται στην αξιολόγηση αυτών των στόχων.» (σελ. 7, Μνημόνιο στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής)».

    ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

    source: http://www.protothema.gr/greece/article/323292/proslipseis-7400-anergon-sta-sholeia-/




    ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

    Leave a Reply