παιδί προεδρία σεισμού ΕΠΙΠΛΑ Ποια είναι η Τζάνετ Γέλεν που γίνεται η ισχυρότερη τραπεζίτης του κόσμου;

ΕΠΙΠΛΑ Κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Μπαράκ Ομπάμα να την εμπιστευτεί στα ηνία της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ μία από τις ισχυρότερες θέσεις παγκοσμίως…”

Ποια είναι η Τζάνετ Γέλεν που γίνεται η ισχυρότερη τραπεζίτης του κόσμου; ΕΠΙΠΛΑ

Κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Μπαράκ Ομπάμα να την εμπιστευτεί στα ηνία της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, μία από τις ισχυρότερες θέσεις παγκοσμίως

Άριστη μαγείρισσα, ντροπαλή με τους γύρω της αλλά ατρόμητη στους… σεισμούς. Όσοι γνωρίζουν την ασπρομαλλούσα κυρία με το κοντό καρέ μαλλί, που θυμίζει τη… θεία Τάτα, Τζάνετ Γέλεν, λένε γι’ αυτή τα… καλύτερα.

Η Γέλεν, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, είναι η γυναίκα που θα κυβερνήσει τον κόσμο.

Κατάφερε να πείσει ακόμα και τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα να της εμπιστευτεί  τα ηνία της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, μία από τις ισχυρότερες θέσεις παγκοσμίως.

Το όνομά της αναμένεται από ώρα σε ώρα να ανακοινωθεί και επισήμως από τον Ομπάμα ως διαδόχου του Μπεν Μπερνάνκι στην προεδρία της FED. Η Γέλεν θα είναι η πρώτη εκπρόσωπος του ωραίου φύλου σε αυτό το αξίωμα. Οι οικονομολόγοι τη λατρεύουν το ίδιο και ο σύζυγός της, Τζορτζ Ακελροφ, «κολλητός» του Γούντι Άλεν.  

Η Γέλεν γεννήθηκε το 1946 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της ήταν γιατρός. Από μικρή ήταν αυτό που λέμε « παιδί– θαύμα» στο σχολείο αλλά και το πανεπιστήμιο. Αλλά και ως αντιπρόεδρος της FED, εξέπληξε τους πάντες με τις ικανότητες και την διορατικότητά της.  

Τον διορισμό της ως προέδρου της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον Ιανουάριο του 2014, όταν λήγει η θητεία του Μπεν Μπερνάνκι, είχαν ζητήσει γερουσιαστές του Δημοκρατικού κόμματος με επιστολή την οποία έσ ΤΕΙλαν προς τον Αμερικανό πρόεδρο.  

Η επιστολή έφερε τις υπογραφές του ενός τρίτου των 54 Δημοκρατικών γερουσιαστών. Αν και δεν είναι γνωστός ο κατάλογος με τα ονόματα όσων έχουν υπογράψει, φαίνεται ότι αυτοί εκπροσωπούν τη φιλελεύθερη πτέρυγα της ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο σώμα.  

Ο μεγάλος αντίπαλος της Γέλεν, Λ. Σάμερς ήταν ο άνθρωπος με επαφές από το στενό περιβάλλον του προέδρου Ομπάμα όμως απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FED βλέποντας το… ρεύμα της 67χρονης οικονομολόγου. Εξάλλου, η Γέλεν έχει εργαστεί στενά με τον πρόεδρο της FED  και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι της Fed θα νιώσουν πιο άνετα όταν αναλάβει το αξίωμα του Μπεν Μπερνάνκι.

Η Γέλεν είναι οικονομολόγος με διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ και φιλελεύθερες πολιτικές απόψεις. Διετέλεσε και στέλεχος της κυβέρνησης Κλίντον. Είχε καθοριστικό ρόλο στη συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από τη Fed.

ΕΠΙΠΛΑ ΕΠΙΠΛΑ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΑ ΒΟΛΟΣ μεταξύ των ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι ΕΠΙΠΛΟ είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ εγκλήματος, ΕΠΙΠΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΒΟΛΟΣ ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν ΕΠΙΠΛΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΕΠΙΠΛΑ Ημερίδα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του μαστού στην Ύδρα

Οι τελευταίες εξελίξεις για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και του μαστού θα παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η κλινική στις 21/9

Οι τελευταίες εξελίξεις για την πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του μαστού, καθώς επίσης και οι νεότερες εξελίξεις που υπάρχουν στο πρόγραμμα του Εθνικού εμβολιασμού, πρόκειται να παρουσιαστούν σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η κλινική ΡΕΑ στην Ύδρα.

Η ημερίδα με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στην Πρόληψη, Διάγνωση & Θεραπεία στη γυναίκα και το παιδί» θα διεξαχθεί στην Ύδρα, το Σάββατο 21 Σεπ Τεμβρίου, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Ιεράς Μητρόπολης.

Παράλληλα με την ημερίδα, που διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, του Δήμου Ύδρας, του Κουλούρειου νοσοκομείου και του Υδραϊκού Ναυτικού Ομίλου, η ΡΕΑ συνεχίζει το πρόγραμμα ιατρικής βοήθειας με τίτλο «Η ΡΕΑ ταξιδεύει και προστατεύει» και θα προσφέρει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις από ομάδα ιατρών της, στο Κουλούρειο νοσοκομείο Ύδρας από την Πέμπτη 19 Σεπ Τεμβρίου έως και το Σάββατο 21 Σεπ Τεμβρίου.

ΕΠΙΠΛΑ

source: http://www.protothema.gr/world/article/317814/auti-i-aspromallousa-kuria-tha-kuvernisei-ton-kosmo-/




ΕΠΙΠΛΑ…

Leave a Reply