ΟΤΕ κατασκευή Νεκρός ΔΙΑΖΥΓΙΟ Κανένας κίνδυνος από την κλοπή ραδιενεργού υλικού στο Μεξικό

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Μεξικού όπως εκτίμησε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), μετά την κλοπή μιας……

Κανένας κίνδυνος από την κλοπή ραδιενεργού υλικού στο Μεξικό ΔΙΑΖΥΓΙΟ Οι κάτοικοι δεν εκτέθηκαν σε ακτινοβολία σύμφωνα με την ΙΑΕΑ

Δεν κινδυνεύουν οι κάτοικοι του Μεξικού όπως εκτίμησε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), μετά την κλοπή μιας ποσότητας «εξαιρετικά επικίνδυνου» ραδιενεργού υλικού.

«Με βάσει τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι μεξικανικές αρχές και η ΙΑΕΑ πιστεύουν ότι ο πληθυσμός του Μεξικού είναι ασφαλής και θα παραμείνει», ανέφερε η Υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Ένα φορτηγό που μετέφερε περίπου 60 γραμμάρια κοβαλτίου 60 το οποίο προοριζόταν για ιατρική χρήση εκλάπη τη Δευτέρα από ένα βενζινάδικο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βορείως της πρωτεύουσας.

Η ουσία εντοπίστηκε χθες Τετάρτη σε έναν αγρό έξω από το προστατευτικό της κέλυφος.

Ο διευθυντής της Εθνικής Επιτ ροπής Ατομικής Πυρηνικής Ασφαλείας του Μεξικού Χουάν Εϊμπενσούτς εκτίμησε χθες ότι οποιοσδήποτε έπιασε στα χέρια του αυτό το υλικό είναι σχεδόν απολύτως βέβαιο πως «είτε είναι ήδη νεκρός, είτε ετοιμοθάνατος».

Η ΙΑΕΑ από την πλευρά της επανέλαβε ότι το ραδιενεργό υλικό που εκλάπη ήταν «εξαιρετικά επικίνδυνο» και ότι η παρατεταμένη έκθεση σε αυτό «πιθανόν μοιραία».

Σύμφωνα με την Υπηρεσία, οι άνθρωποι που εκτέθηκαν στο κοβάλτιο 60 δεν υπάρχει κίνδυνος να μολύνουν άλλους ανθρώπους με τους οποίους ενδέχεται να έρθουν σε επαφή.

Πέρσι η ΙΑΕΑ είχε καταγράψει 17 περιπτώσεις παράνομης κατοχής ραδιενεργών υλικών και απόπειρας πώλησής του καθώς και 24 κλοπές ή απώλειες ραδιενεργών ουσιών, αριθμοί που, κατά την υπηρεσία αυτή, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ συνιστούν μονάχα την «κορυφή του παγόβουνου» στο πρόβλημα.

Πολλές από τις περιπτώσεις αυτές εντοπίστηκαν σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως στη Γεωργία, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τη Μολδαβία και την Τσετσενία όπου το 2011 είχαν συλληφθεί πολλοί ύποπτοι με την κατηγορία ότι επιχείρησαν να πουλήσουν ουράνιο για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Flashnews.grΔΙΑΖΥΓΙΟ Ασία: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…

Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.

“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.

Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.

Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.

Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.

Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.

“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.

Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.

Στο Μπανγκλαντές, την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.

Όπως προκύπ ΤΕΙ, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/617313/kanenas-kindunos-apo-tin-klopi-radienergou-ulikou-sto-mexiko/




ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply