ΟΤΕ βαμβάκι Παιδεία ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Διάλεξη Νίκου Λυγερού στη Ζαγορά

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΙΝΗΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τις ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ευεργετικές επιδράσεις του ζεόλιθου στις αγροτικές καλλιέργειες θα αναπτύξει ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Βολιώτης καθηγητής Νίκος ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Λυγερός στη διάλεξη ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ 18:00 ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ στη Δημόσια  Ιστορική  Βιβλιοθήκη “

Διάλεξη Νίκου Λυγερού στη Ζαγορά ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

Τις ευεργετικές επιδράσεις του ζεόλιθου στις αγροτικές καλλιέργειες θα αναπτύξει ο Βολιώτης καθηγητής Νίκος Λυγερός στη διάλεξη που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στη Δημόσια  Ιστορική  Βιβλιοθήκη  Ζαγοράς με  θέμα: «Ζεόλιθος και αποτελεσματική γεωργία».

Επίσης, την επομένη, Σάββατο στις 14 Δεκεμβρίου στις  10:00 π.μ., ο κ. Λυγερός θα παρευρεθεί και πάλι στη βιβλιοθήκη σε μια εκδήλωση για παιδιά με θέμα: «Ζεόλιθος, παιδεία και πειράματα» κατά τη διάρκεια της οποίας θα κάνει πειράματα με τη συμμετοχή των παιδιών. Τις παραπάνω εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς και ο Αθλητικός και Εκ πολιτιστικός Σύλλογος Κατηχωρίου «Χείρων Κένταυρος». Οι  εκδηλώσεις  τελούν υπό  την αιγίδα  του  Δήμου  Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Ο  Νίκος  Λυγερός, ως ερευνητής, κατέχει  διάφορα  παγκόσμια  ρεκόρ στους τομείς  της  άλγεβρας,  της  θεωρίας  των αριθμών και  της συνδυαστικής. Είναι  επισκέπτης καθηγητής  στο  Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο  Δημοκρί ΤΕΙο Πανεπιστήμιο Θράκης,  στην  Πολυτεχνική  σχολή  Θράκης,  στην  Αστυνομική  Ακαδημία  και  στη  Σχολή  Εθνικής  Ασφάλειας. Είναι στρατηγικός  σύμβουλος, καθηγητής  προικισμένων παιδιών, expert διερμηνέας  και μεταφραστής  στα γαλλικά  δικαστήρια, συγγραφέας,  σκηνοθέτης, ποιητής, επιστημονικός  σύμβουλος  του  Υπουργείου  Εξωτερικών  και  του συνδέσμου  φίλων  Καραθεοδωρή, που  έχει στόχο την ανάδειξη  της επιστημονικής μορφής  του Κωνσταντίνου  Καραθεοδωρή,  ΕλλάδαΕλλάδας.

 Πολύτιμο για τη γεωργία

Ο  Ζεόλιθος είναι ορυκτό που έχει την ικανότητα  δέσμευσης  βακτηρίων,  αερίων, ανόργανων, οργανικών  και οργανομεταλλικών  ενώσεων,  ρυθμίζει προς το ουδέτερο το ph  των υδάτων και εμπλουτίζει  τα ύδατα  με οξυγόνο. Η  χρήση του  στις καλλιέργειες,  εκτός  από  την ποιοτική  βελτίωση των καρπών, προσφέρει  αύξηση της παρ αγωγής κατά  30-55% στο  σιτάρι,  33%  στο  ρύζι,  50%  στο καλαμπόκι,  17%  στο  βαμβάκι,  73%  στο  σταφύλι, 48-52%  στη ντομάτα, 45%  στο  ακτινίδιο,  καθώς και 25%  αύξηση  της  ανθοφορίας στα γαρύφαλλα.

 Η  ορυκτολογική σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες  καθιστούν  το  φυσικό ζεόλιθο το καταλληλότερο υλικό για πολυάριθμες και ποικιλόμορφες περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κτηνοτροφικές και αγροτικές εφαρμογές.

Ως  100%   φυσικό  προϊόν  ο ζεόλιθος  μπορεί να χρησιμοποιηθεί  στη  βιολογική  γεωργία. Οι  ευεργετικές  του επιδράσεις  είναι  μόνιμες,  αφού  δεν αποικοδομείται, όπως   τα  άλλα βελτιωτικά  εδάφους. Βελτιώνει  τη γεύση και  την  ποιότητα των τροφίμων. Αποδεσμεύει  αργά και με φυσικό  τρόπο  τις  θρεπτικές  ουσίες  στο  ριζικό σύστημα  των  νέων φυτών,  αυξάνοντας  τη δύναμη και την απόδοσή τους.

Η  ανάμειξη  του  ζεόλιθου  στα  αγροτικά  εδάφη  βελτιώνει  τις θρεπτικές ικανότητές  τους, βελτιώνει  τους ρυθμούς ανάπτυξης των φυτών και μειώνει  τις  ασθένειες  στο ριζικό σύστημα. Ανακουφίζει  τα συμπυκνωμένα  εδάφη   και  βελτιώνει  τη δομή του εδάφους. Έχει  τη  δυνατότητα να κατακρατεί το νερό, μειώνοντας έτσι την απώλεια  νερού. Παράλληλα μειώνει  τις μύγες  και  σκοτώνει  τους σπόρους των ζιζανίων.

 

                    

 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://taxydromos.gr/article.php?id=101697&cat=1

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply