ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Αφού η Κουμουνδούρου τον είχε αντιμετωπίσει ως αντάρτη, τώρα τρέχει να εκφράσει το… σεβασμό της στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
…”

Τρέχει να μπαλώσει την κριτική Γλέζου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ
Αφού η Κουμουν Δούρου τον είχε αντιμετωπίσει ως αντάρτη, τώρα τρέχει να εκφράσει το… σεβασμό της στο ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς
Σε μία ιδιότυπη διπλή επιχείρηση κατευνασμού προκειμένου να μετριάσουν τις αρνητικές για τον ΣΥΡΙΖΑ εντυπώσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ότι το κόμμα δεν έχει πειστικές απαντήσεις για τη χρηματοδότηση του προγράμματός του, επιδίδονται από το πρωί της Πέμπτης στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία προσπαθούν να κατευνάσουν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που είναι φανερό ότι πνέει μένεα κατά της Κουμουν Δούρου γιατί τον λοιδόρησε που απείχε από την ψηφοφορία για την αναστολή χρηματοδότησης της χρυσής Αυγής, αρνούμενος να υπακούσει στην επίσημη κομματική γραμμή.
Από την άλλη προσπαθούν να παρουσιάσουν κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που απαντούν στο πού θα βρεθούν τα χρήματα για την επόμενη ημέρα. Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι, που βρήκαν ευκαιρία για δημοσιότητα χρησιμοποιώντας ευφυολογήματα, όπως ο συγγραφές και γνωστός αιρετικός της Κουμουν Δούρου Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος παρομοίασε τον κ. Γλέζο με τον «γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα…»!!! Πρόσθεσε δε ότι «ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική» – άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή.
Ο κ. Τατσόπουλος, όπως και οι Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Στρατούλης και Δημήτρης Παπαδημούλης οι οποίοι ήταν εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που έκαναν δηλώσεις εξέφρασαν σε όλους τους τόνους την εκτίμησή τους και ον σεβασμό τους στην ιστορία και την προσφορά του κ. Γλέζου. Και στη συνέχεια βέβαια προσπάθησαν να μετριάσουν τις εντυπώσεις από την παρέμβαση του πιο μαχητικού ίσως ενεργού πολιτικού, άλλοι με περισσότερη και άλλοι με λιγότερη επιτυχία.
Ο κ. Σκουρλέτης, εκφράζοντας την επίσημη άποψη του κόμματος πήρε αποστάσεις από την κριτική Γλέζου λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό προσπαθεί και κάθε μέρα νομίζω το κάνει και με τον καλύτερο τρόπο να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικός. Γι’ αυτό και είναι εδραιωμένη πια η εκτίμησή μας ότι βρίσκει ανταπόκριση η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε απ’ αυτούς που δεν φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή να κριθούμε από τον ίδιο το λαό, ο οποίος θα κρίνει και το βαθμό πειστικότητας του κάθε προγράμματος και του κάθε κόμματος».
Ο κ. Στατούλης από την πλευρά του έδειξε να συμμερίζεται αρκετά τις ανησυχίες του κ. Γλέζου λέγοντας ότι «στο κομμάτι αυτό των προγραμματικών επεξεργασιών έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο και έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση. Βεβαίως, η πρότασή μας επιδέχεται βελτιώσεων». Και παρέθεσε ορισμένες από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εξεύρεση χρημάτων: «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα εξοικονομήσει χρήματα από τους τόκους και τα χρεολύσια που θα περικοπούν, από μια δίκαιη φορολογική πολιτική που θα φορολογήσει τις offshore, όσους βρίσκονται στις λίστες καθώς και τους φοροφυγάδες που ποτέ δεν πλήρωσαν, καθώς και από τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών στο επίπεδο εκείνο, στο οποίο θα εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας και όχι τις μίζες διάφορων πολιτικών ή άλλων προσώπων».
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «η επιτ ροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει και τις προτάσεις που ετοιμάζει ο Μ. Γλέζος. Δεν παριστάνουμε τους τέλειους. Δεν μας ενοχλεί όταν κάποιος, είτε πολίτης είτε στέλεχός μας, μάς επισημαίνει κενά και αδυναμίες, διότι είναι στις προτεραιότητες του ίδιου μας του Συνεδρίου η επεξεργασία του προγράμματός μας, έτσι ώστε να γίνεται πιο συγκεκριμένο, πιο πειστικό και πιο τεκμηριωμένο».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή
Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.
Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!
Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>
Τι απαντά η Χρυσή Αυγή
Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.
«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».
«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου
Με τίτλο “Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους Pop Eye.
Με την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην
ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.
Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του
Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, πετρα δαπεδου η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.
Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, πλάκες πεζοδρομίου τιμή Αέρας της
Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, διακοσμηση εσωτερικων τοιχων Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, πετρα για χτισιμο σπιτιου Από περιέργεια υπάρχω, μαρμαρινα τραπεζια κηπου Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι
αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.
Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), διαμορφωση κηπου με βοτσαλα Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), πλακακια εξωτερικου χωρου τιμες Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)
Την επιμέλεια
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο Γιώργος Διαμαντόπουλος
Προπώλησηεισιτηρίων: €10,00.
Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο την ημέρα της
συναυλίας: €12,00
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ
source: http://www.protothema.gr/politics/article/324273/trehei-na-balosei-tin-kritiki-glezou-o-suriza/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…
