πετρες, http://lithorama.com.gr/. ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ πετρα καρυστου ΛΑΤΟΜΕΙΟ Για καθυστέρηση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αναπληρωτών Σκεπή καθηγητών
Μπιλιετάκια- γιορτινό… μποναμά επενδυση πετρα στα Λύκεια της Μαγνησίας, πετρα τιμες στέλνει το ΙΚΑ. Διευθυντές σχολείων καλούνται να αποπληρώσουν άμεσα, πετρα τιμες χρηματικά πρόστιμα, πλακεσ καρυστου το ύψος των οποίων”
Μπιλιετάκια στα σχολεία ~ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
Για καθυστέρηση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των αναπληρωτών καθηγητών
Μπιλιετάκια- γιορτινό… μποναμά στα Λύκεια της Μαγνησίας, στέλνει το ΙΚΑ. Διευθυντές σχολείων καλούνται να αποπληρώσουν άμεσα, χρηματικά πρόστιμα, το ύψος των οποίων κυμαίνεται ανά σχολική μονάδα, για καθυστέρηση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, για λογαριασμό των αναπληρωτών καθηγητών που υπηρέτησαν στα κατά τόπους λύκεια την τελευταία δεκαετία!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Τις τελευταίες δύο ημέρες, τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις Λυκείων, δύο γενικών και ενός επαγγελματικού, έχουν παραλάβει τα… ΒόλοΒόλου, «έτριβε τα μάτια» του όταν άνοιξε το φάκελο από το ΙΚΑ και είδε πρόστιμο ύψους 1.700 ευρώ που πρέπει να επιβαρυνθεί το σχολικό ταμείο.
Οπως έγινε γνωστό, μέσα στην τελευταία δεκαετία, οπότε και εκκαθαριστές των αποδοχών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δίδασκαν στα σχολεία, ήταν οι ίδιοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, παρατηρούνταν καθυστέρηση στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ. Η καθυστέρηση οφείλονταν είτε σε αντίστοιχη καθυστέρηση της αποστολής των χρημάτων από το Υπουργείο Παιδείας προς τα σχολεία προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοδοσίες και η Ασφάλεια των αναπληρωτών καθηγητών, είτε στην έλλειψη συγχρονισμού μεταξύ των καταληκτικών προθεσμιών του ΙΚΑ και της αποστολής των κονδυλίων από το Υπουργείο Παιδείας.
Ετσι, πολλοί Διευθυντές σχολείων, πλήρωναν μεν τις ασφαλιστικές εισφορές για λογαριασμό των αναπληρωτών καθηγητών, έφθαναν όμως στο ταμείο του ΙΚΑ με καθυστέρηση.
Κλείνοντας τη δεκαετία, το ΙΚΑ, έκανε ταμείο και βεβαίωσε πρόστιμα για λογαριασμό των σχολείων, που καθυστέρησαν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές για λογαριασμό των αναπληρωτών καθηγητών. Τα πρόστιμα έχουν ήδη αρχίσει να παραλαμβάνουν σταδιακά οι Διευθυντές.
Σαστισμένοι διευθυντές επικοινώνησαν με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, ενημερώνοντας για το… χριστουγεννιάτικο μποναμά του ΙΚΑ.
Τα πρόστιμα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και τον ίδιο τον προϋπολογισμό λειτουργίας των σχολείων, έστω κι αν δεν ξοδευτεί ούτε ευρώ για θέρμανση, γραφικές ύλες και ό,τι άλλο χρειάζεται ένα σχολείο για να λειτουργήσει.
Χθες, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Οικονομικών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου επιβεβαίωσε τα όσα του μετέφεραν Λυκειάρχες.
Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, οι Διευθυντές καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε ένταση στο ΙΚΑ, σε ενημέρωση της οικονομικής επιτ ροπής της Δ.Δ.Ε. και στη συνέχεια σε παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας, από τη στιγμή που τα πρόστιμα αφορούν σε καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων από την ίδια την Πολιτεία προς τα σχολεία κι όχι σε κωλυσιεργία των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
«Σε καμία περίπτωση τα πρόστιμα δεν πρέπει να επιβαρύνουν τα σχολικά ταμεία. Τα χρήματα που βρίσκονται στα σχολικά ταμεία προορίζονται για τα ίδια τα σχολεία και τους μαθητές τους», διεμήνυσε σε αυστηρό τόνο, ο κ. Σαβελίδης.
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα
Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Πηγή: Flashnews.gr
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές
Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters
Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.
Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.
Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.
Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.
Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.
Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».
Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=103035&cat=1
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…
