μέτρα μέτρα μέτρα ΜΕΙΚ ΑΠ Την δικαστική υπάλληλο που δέχθηκε επίθεση επισκέφθηκε ο Αθανασίου

ΜΕΙΚ ΑΠ Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και επισκέφθηκε τη δικαστική υπάλληλο η οποία το πρωί δέχθηκε αναίτια επίθεση……

Την δικαστική υπάλληλο που δέχθηκε επίθεση επισκέφθηκε ο Αθανασίου ΜΕΙΚ ΑΠ Εξήγγειλε λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά Μέγαρα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μετέβη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και επισκέφθηκε τη δικαστική υπάλληλο η οποία το πρωί δέχθηκε αναίτια επίθεση με μαχαίρι από 37χρονο αλλοδαπό ιρανικής κατ αγωγής, ενώ παράλληλα εξήγγειλε την λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστικά Μέγαρα.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αθανασίου μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν μετέβη αμέσως στον Ευαγγελισμό για να πληροφορηθεί για την κατάσταση της υγείας της. Μετά την ενημέρωση που είχε από τους θεράποντες ιατρούς, ο κ. Αθανασίου δήλωσε:

«Η κατάσταση της υγείας της βαίνει καλώς. Εκφράζω την αμέριστη συμ παράσταση μου στην ίδια και την οικογένειά της. Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των Δικαστικών Καταστημάτων και την προστασία των δικαστικών υπαλλήλων και των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι ο 37χρονος αλλοδαπός, επιτέθηκε αναίτια με μαχαίρι εναντίον της γραμματέως και την τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, παρακολουθηση κινητου και την πλάτη.

Ο αλλοδαπός εξέτιε από 15 Αυγούστου 2013 ποινή φυλάκισης ενός έτους στο Κατάστημα Κράτησης Χίου για παράβαση του νόμου περί όπλων και του νόμου περί αλλοδαπών. Απολύθηκε με όρους στις 25 Οκτωβρίου 2013 και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε στα ανακριτικά γραφεία.

Ο δράστης μετά την επίθεση συνελήφθη και η υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο « Ευαγγελισμός».

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, παρακολουθηση κινητου που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, παρακολουθηση κινητου ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, παρακολουθηση κινητου ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, παρακολουθηση κινητου πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΜΕΙΚ ΑΠ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, παρακολουθηση κινητου ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: παρακολουθηση κινητου «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, παρακολουθηση κινητου σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/606158/tin-dikastiki-upallilo-pou-dehthike-epithesi-episkefthike-o-athanasiou/




ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply