ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, άνοιξε και στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων……

Στους δρόμους των Χανίων οι εκπαιδευτικοί ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Συλλαλητήριο και την Τετάρτη στις 10:30
Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές, άνοιξε και στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που συμμετέχουν στην πενθήμερη απεργία της ΟΛΜΕ.
Καθηγητές, μαθητές, εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και εκπρόσωποι φορέων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς απ’ όπου μετά από σύντομες ομιλίες ξεκίνησε η πορεία. Νωρίτερα, εκπαιδευτικοί είχαν προχωρήσει σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννη Τσαμαντάκη, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία ήταν 99%. Σύμφωνα με τον ίδιο από τις 35 σχολικές μονάδες οι 30 δεν λειτούργησαν κατά την πρώτη ημέρα της απεργίας.
Οι εκπαιδευτικοί των Χανίων έδωσαν νέο ραντεβού, στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς καθώς θα συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρ τυρίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ ενώ την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 7 το απόγευμα, ΕΠΙΠΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ όπου και θα ληφθεί απόφαση για το μέλλον των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών.
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ
Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός
Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.
Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τονίζει το ΚΚΕ. ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ Κοινή κάθοδο ΝΔ- ΠΑΣΟΚ προτείνει ο Πάγκαλος
Πρόταση να κατέβουν μαζί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις ευρω εκλογές έκανε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό “Βήμα”.
«Από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο, που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω <a href="http://ekloges.ypesεθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτήν τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί», είπε χαρακτηριστικά.
«Ό,τι έχω να τους πω, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΒΟΛΟΣ το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε αναφερόμενος στους λόγους που δεν προσήλθε στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ.
«Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το 10%, μονοψήφιο, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο Βενιζέλος», ΕΠΙΠΛΟ τόνισε.
«Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν επιτέλους, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΟΥ ΒΟΛΟΣ για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι», είπε.
Σκληρή επίθεση σε ΟΛΜΕ
Εξάλλου, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΛΟΣ άσκησε σκληρή κριτική στην ΟΛΜΕ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις, λέγοντας:
«Αυτοί που υπερασπίζονται τη δημόσια Παιδεία, υπερασπίζονται τα φροντιστήριά τους. Και τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά στους δρόμους, κατά των πραιτοριανών.
Η επιστολή της ΟΛΜΕ λέει “βγείτε και πολεμήστε την κυβέρνηση, ή εμείς ή αυτοί”. Κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας! Ποιοι; Η Ρόζα, ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΠΛΩΝ ο Τσίπρας και οι άλλοι. Ο Μπίστης, ο Φίλης – ξέρω κι εγώ πώς τους λένε αυτούς τους τυχάρπαστους που λένε «ή εμείς ή αυτοί» στον κόσμο και στα παιδιά λένε να βγουν στους δρόμους και να κάνουν εξέγερση», πρόσθεσε.
«Μου θυμίζουν αυτούς τους μαύρους στην Αφρική που κάνουν ιδιωτικούς στρατούς με τα παιδάκια των εννέα ετών», κατέληξε.
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ
source: http://www.newsbeast.gr/greece/ekpaideusi/arthro/584725/gia-nees-kinitopoiiseis-sunedriazoun-kathigites-kai-daskaloi/
ΕΠΙΠΛΑ ΒΟΛΟΣ…
