κοινωνία Αλέξης Τσίπρας οικονομία ΜΕΙΚ ΑΠ – Πολιτική – Τι είπαν οι ομιλητές των κομμάτων

ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Πολιτική – Τι είπαν οι ομιλητές των κομμάτων ΜΕΙΚ ΑΠ Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία υπέβαλε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και 71 βουλευτές του κόμματός του. Αρχικά στο βήμα της Βουλής ανέβηκαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Βούτσης, παρακολουθηση κινητου δύο εισηγητές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς κατέθεσε το σχετικό αίτημα της πρότασης δυσπιστίας.

Εκ μέρους της ΝΔ η βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, δήλωσε ότι «απορρίπτουμε τη μιζέρια, καταψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας». «πρώτη φορά κάποιος χρησιμοποιεί πρόταση δυσπιστίας για να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από το κόμμα του»,ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επεσήμανε ότι «η πρόταση έρχεται σε κρίσιμη στιγμή. Η κοινωνία βιώνει κατεδάφιση κοινωνικού Κράτους».

Ο κ. Κουρουμπλής επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας: παρακολουθηση κινητου «Πότε είσαστε λαϊκιστές τώρα ή στο Ζάππειο 1,2,3 και όσα λέγατε προεκλογικά και δεν τα τηρήσατε;».

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Παναγιώτης Ρήγας υποστήριξε ότι «αδιέξοδα οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση της δυσπιστίας. Δεν ακούστηκαν παρά μόνο ελάχιστα για την ΕΡΤ. Γιατί το θέμα δεν είναι πιασάρικο. Ο λαός έχει πολλά προβλήματα, δεν είναι το πρόβλημά του η προστασία κεκτημένων που αποτελούν πρόκληση».

«Εμείς ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να δίνεις μάχη. Με παρρησία και ευθύτητα λέμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Τώρα δίνουμε τελική προσπάθεια, παρακολουθηση κινητου και τώρα έρχεστε να κάνετε τι; Φοβούμενοι μήπως η προσπάθεια πετύχει, να βάλετε πάλι τρικλοποδιά. Δίνει την μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει η οικονομία και να κερδίσουν όσοι έχουν επενδύσει στην καταστροφή της χώρας», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας: «Στον κ. Λαφαζάνη θέλει να απαντήσει ο κ. Τσίπρας, παρακολουθηση κινητου γιατί εναλλάσσει τον επαναστατισμό που βγαίνει μέσα από τις ζούγκλες του Αμαζονίου με τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ».

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της Κηφισιάς

Σε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, παρακολουθηση κινητου που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.

Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.

Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.

Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.

Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».

Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».ΜΕΙΚ ΑΠ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες

Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησης

Άμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, παρακολουθηση κινητου ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.

Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, παρακολουθηση κινητου όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, παρακολουθηση κινητου η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, παρακολουθηση κινητου σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.

Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, παρακολουθηση κινητου ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.

Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274697&catID=1




ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply