κατάληψη Λάρισα Λάρισα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Σχολική φύλακας από το Βόλο οδηγήθηκε με κλούβα στη ΓΑΔΑ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Μας αντιμετώπισαν ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ λες και είμαστε εγκληματίες. Λες και ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ είμαστε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κακοποιοί και έχουμε ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κάνει ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το μεγαλύτερο κακό.  Μας πέταξαν εκτός  δουλειάς  και μας συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδια…» λέει και ξαναλέει και ακόμη”

Σχολική φύλακας από το Βόλο οδηγήθηκε με κλούβα στη ΓΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

<img src="http://taxydromos.gr/data/news/13861542581393745714.jpg" width="350" hspace="5" vspace="5" border="0" align="left" alt="Σχολική φύλακας από το Βόλο οδηγήθηκε με κλούβα στη ΓΑΔΑ “/>

«Μας αντιμετώπισαν λες και είμαστε εγκληματίες. Λες και είμαστε κακοποιοί και έχουμε κάνει το μεγαλύτερο κακό.  Μας πέταξαν εκτός  δουλειάς  και μας συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδια…» λέει και ξαναλέει και ακόμη δεν πιστεύει ότι η είσοδό της στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μαζί με άλλους οκτώ απολυμένους συναδέλφους της, χθες τα ξημερώματα, θα της «κόστιζε» ένα ολόκληρο πρωινό στη ΓΑΔΑ και μετά στο Αιγάλεω όπου μεταφέρουν τους συλληφθέντες για να τους «αποθανατίσουν» και να πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα.

Η Βάσω Κανναβού, μέχρι πριν από λίγους μήνες ήταν σχολική φύλακας. Δεκατρία χρόνια προϋπηρεσία στο 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, στο Πολυκλαδικό, στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και τώρα… στο δρόμο.  

Μαζί με άλλους εννιά συναδέλφους της από το Βόλο και καμιά σαρανταριά από Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, ξημέρωσαν χθες Τρίτη έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  

Στις έξι το πρωί η Βάσω μαζί με άλλες δύο γυναίκες και έξι άνδρες συναδέλφους της από Λάρισα και Κόρινθο εισήλθαν μέσα με σκοπό να προχωρήσουν σε «συμβολική κατάληψη».  Ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις των ΜΑΤ και μετά από αρκετό «στριμωξίδι» και σπρωξίδι συνελήφθηκαν, οδηγήθηκαν σε μία κλούβα και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών) όπου και κρατήθηκαν από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 4.30 το απόγευμα. Μετά μεταφέρθηκαν στο Αιγάλεω για τις «απαραίτητες φωτογραφίες» και τα δακτυλικά αποτυπώματα και  από εκεί στην Ευελπίδων  όπου, αφού  τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 31 Μαρτίου για να δικαστούν, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι αντίσταση κατά της αρχής και διατάραξη οικογενειακής γαλήνης. «Εγώ κύριοι στο Υπουργείο που είναι του λαού μπήκα μέσα και όχι στην κρεβατοκάμαρα του κ. Μητσοτάκη για να αντιμετωπίζω και εγώ και οι συνάδελφοί μου τέτοιες κατηγορίες» επισήμανε η Βάσω Κανναβού χθες απευθυνόμενη στην Έδρα, όμως τελικά και αυτή και οι υπόλοιποι οκτώ συνάδελφοί της θα βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 31 Μαρτίου.

Οι διαδηλωτές σχολικοί φύλακες χθες μέχρι αργά το βράδυ και μετά την «απελευθέρωση» των εννιά προσαχθέντων βρίσκονταν έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φωνάζοντας συνθήματα κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.

Ολόκληρο το πρωί στο σημείο επικρατούσε ένταση, ενώ  οι δυνάμεις των ΜΑΤ  κάποια στιγμή το πρωί έκαναν χρήση χημικών κατά σχολικών φυλακών που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρ τυρίας για το γεγονός ότι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Από τη χρήση χημικών, μάλιστα  δύο εργαζόμενοι αισθάνθηκαν δυσφορία και παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

 

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: http://taxydromos.gr/article.php?id=101099&cat=1




ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply