Ευρωζώνη Χρηματιστήριο τρόικα ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πτωτικές διαθέσεις στο Χ.Α.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο το οποίο επανήλθε εκ νέου προς την ζώνη των 1.200 μονάδων, καθώς η αβεβαιότητα για την……

Πτωτικές διαθέσεις στο Χ.Α. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Κρίσιμες οι 1.200 μονάδες για το Γενικό Δείκτη

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο το οποίο επανήλθε εκ νέου προς την ζώνη των 1.200 μονάδων, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς η αβεβαιότητα για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα περιόρισε τον ορίζοντα και αύξησε την αβεβαιότητα και το ρίσκο.

Οι ετερόκλητες εκθέσεις διεθνών οίκων και think tanks καθιστούν πιο επιφυλακτικούς τους ξένους επενδυτές, ενώ η έλλειψη βούλησης και σχεδίου στα πλαίσια της ευρωζώνης και της τρόικας για την επίλυση του ζητήματος του χρέους δεν επιτρέπουν την αγορά να απελευθερώσει τη δυναμική της.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.211,77 μονάδες καταγράφοντας πτώση -0,75%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 110,5 εκατ. ευρώ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου). ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ Φάρμακα σε ανασφάλιστους και απόρους

Ανακοινώθηκε στο υπουργείο υγείας, η συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) της Αρχιεπισκοπής και του υπουργείου υγείας, με στόχο τη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου για τους ανασφάλιστους και τους άπορους.

Ο υπουργός υγείας, Α. Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη δημιουργία τράπεζας φαρμάκου, τόνισε ότι από τους 34.000 πολίτες που έχουν κάνει αιτήσεις για να ενταχθούν σ΄ αυτό το πρόγραμμα βοήθειας, έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 10.500.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να διατίθενται δωρεάν και φάρμακα λίγους μήνες από την ημερομηνία λήξης τους και εκτιμάται, όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής, στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ότι θα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 900.000 φάρμακα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ τα οποία θα διατίθενται αφού προηγουμένως έχουν ελεγχθεί από τον ΕΟΦ.

Μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων για το νέο νομοσχέδιο για το φάρμακο, η συζήτηση άνοιξε και για το θέμα των γενοσήμων.

Όπως έγινε γνωστό, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ το υπουργείο υγείας προτίθεται να μειώσει περισσότερο τις τιμές των γενοσήμων και να δώσει κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, ώστε να αυξηθεί η χρήση τους και να αγγίξει το 60%, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ενώ δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο να ενθαρρυνθούν και οι ασφαλισμένοι να τα χρησιμοποιούν.

Όπως ανέφερε ο υπουργός υγείας «δεχόμαστε κριτική από την τρόικα για τη χαμηλή συμμετοχή (25%) των ασφαλισμένων στο φάρμακο όταν στην Πορτογαλία η συμμετοχή είναι 38%. Παρότι έχει τεθεί, είναι ένα θέμα που δεν συζητάμε».

Τα γενόσημα φάρμακα ελέγχονται από τον ΕΟΦ και το ποσοστό που κρίνονται ακατάλληλα είναι μόλις 4%, όσο και στα πρωτότυπα, είπε.

Όπως τόνισε, εξάλλου, πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης «εμείς δεν διαφωνούμε με τη χρήση γενοσήμων αρκεί τα φάρμακα αυτά να ελέγχονται και να είναι ασφαλή για τους πολίτες».

Σημειώνεται ότι πριν ο υπουργός υγείας μιλήσει για το θέμα των γενοσήμων στη συνέντευξη Τύπου, προκλήθηκε ένταση μεταξύ δημοσιογράφων, του Α. Γεωργιάδη και του προέδρου του ΙΣΑ, επειδή οι εκπρόσωποι του Τύπου επέμεναν ο υπουργός υγείας να μιλήσει για τα γενόσημα.

Ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ σοβαρού και αστείου είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «γκρινιάρηδες» και κάνουν σαν στρουμφάκια, συμπληρώνοντας ότι στο εξωτερικό οι δημοσιογράφοι δεν συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.

Ο Γ. Πατούλης, μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων, τους αποκάλεσε «ανακριτές».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/616814/ptotikes-diatheseis-sto-ha/




ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΥ…

Leave a Reply