ΜΕΙΚ ΑΠ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, απιστια άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
– Διεθνή – Διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ΜΕΙΚ ΑΠ Οι έξι μεγάλες δυνάμεις που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στοχεύουν σε μια συμφωνία για την πραγματοποίηση κάποιων πρώτων βημάτων οικοδόμησης της εμπιστοσύνης, τα οποία θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω συνομιλίες με την Τεχεράνη, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι χθες, παραμονή ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων με το Ιράν στην Γενεύη.
Κατά τις υψηλόβαθμες συνομιλίες που θα γίνουν σήμερα και την Παρασκευή, τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η Γερμανία επιδιώκουν το Ιράν να σταματήσει κάποιες δραστηριότητες του πυρηνικού του προγράμματος, κάνοντας έτσι ένα "πρώτο βήμα", σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της αμερικανικής κυβέρνησης.
Σε αντάλλαγμα, η ομάδα 5+1 των δυτικών θα προτείνει την αναστολή της ισχύος ορισμένων κυρώσεων, σύμφωνα με τους δυτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν.
Η πρώτη φάση μπορεί να διαρκέσει έξι μήνες και οι κυρώσεις που θα αρθούν θα μπορούν να επιβληθούν ξανά αν το Ιράν δεν φέρει εις πέρας τις δεσμεύσεις του, σημείωσε ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Η φάση αυτή θα πρέπει να αφορά τα επίπεδα του εμπλουτισμού ουρανίου από το Ιράν, τα αποθέματα υλικού που έχει όπως και την διεθνή επίβλεψη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
"Αυτό το πρώτο βήμα κατανόησης θα δώσει περαιτέρω χρόνο ώστε να μας προσφέρει το χρονικό περιθώριο που χρειαζόμαστε για να διαπραγματευτούμε μια περιεκτική, τελική συμφωνία που θα ανταποκρίνεται σε όλες τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν", κατέληξε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΕΙΚ ΑΠ Αντ. Σαμαράς: απιστια «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»
Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη – δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, απιστια «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, απιστια Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β’ Αθηνών.
Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, απιστια άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, απιστια καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.
Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, απιστια κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.
Ο πρωθυπουργός, απιστια ωστόσο, απιστια είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας… πανικό στους απόντες.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν… τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.
Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, απιστια που έφτασα πριν από σένα».
Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΜΕΙΚ ΑΠ ΔΟΕ: Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για κιμωλίες
Οι δάσκαλοι ζητούν να δοθεί άμεσα λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Γ.Μιχελάκης: Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και την 4η δόση της επιχορήγησηςΆμεση λύση στα με γάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση και τα οποία απειλούν να τινάξουν στον «αέρα» τη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινάει αύριο, ζήτησαν οι δάσκαλοι από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, με τον οποίο συναντήθηκαν σήμερα.
Το Δ.Σ.της ΔΟΕ ανέφερε με λεπτομέρειες όλα τα ανοικτά «μέτωπα» που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί με το άνοιγμα των σχολείων, όπως είναι η υπολειτουργία των σχολικών επιτροπών και η αδυναμία τους λόγω της υποχρηματοδότησης να εκπληρώσουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους (θέρμανση, πληρωμή λογαριασμών ΟΤΕ, ΔΕΗ, αγορά κιμωλιών και αναλώσιμων, κ.α.), η απουσία καθαριστριών, σχολικών τροχονόμων και σχολικών φυλάκων από τα σχολεία, η μετακίνηση των μαθητών και οι πειθαρχικές διατάξεις που «προκαλούν διωγμούς και αδικία».
Από την πλευρά του, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε, σύμφωνα με την Ομοσπονδία ότι σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες έχει διατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών το ποσό των 21,4 εκατ. ευρώ και ότι θα γίνει προσπάθεια για χορήγηση της 4ης δόσης της επιχορήγησης.
Για το θέμα των καθαριστριών δήλωσε πως έχει κατατεθεί τροπολογία στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που προβλέπει την παράταση των συμβάσεων για δυο χρόνια, ενώ παράταση συμβάσεων ανακοίνωσε και για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών μέχρις ότου γίνει η προκήρυξη για νέες συμβάσεις.
Για το θέμα των σχολικών φυλάκων αναφέρθηκε στην πρόσληψη 3.800 φυλάκων μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για τους σχολικούς τροχονόμους δήλωσε ότι έχει διατεθεί έ<a href="http:/ ΑστυνομίαΑστυνομίας σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η ύπαρξη σχολικού τροχονόμου.
ΜΕΙΚ ΑΠ
source: απιστια http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274286&catID=4
ΜΕΙΚ ΑΠ…
