ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, λατομεια πηλιου άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός

– Οικονομία – Τρόικα: πετρες τιμες Δεν βιαζόμαστε να φύγουμε ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ Κανείς δεν βιάζεται. Οι συναντήσεις της τρόικα με τους συνομιλητές της στα Υπουργεία είτε καθυστερούν, είτε όταν αρχίζουν βρίσκουν πάντα λόγους να συνεχισθούν σε επόμενες ημέρες χωρίς βιασύνη. Λίγο πολύ σαν να υπάρχει μια άτυπη σιωπηρή συμφωνία από όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο δεν υπάρχει λόγος να τελειώσει ίσως ούτε και τον Νοέμβριο.
Τρία είναι χονδρικά τα «κεφάλαια» που είναι ανοικτά : τα δημοσιονομικά του κ. Στουρνάρα (δημοσιονομικά κενά), τα διοικητικά του κ. Μητσοτάκη (απολύσεις – κινητικότητα) και τα ενεργειακά (ρυθμιστικό πλαίσιο, πρεκια πετρινα τιμες κ.λ.π.). Από όσα μέχρι στιγμής μαθαίνουμε η τρόικα φαίνεται να θεωρεί «δρομολογημένα» τα ενεργειακά και… περιμένει να ανοίξει η συζήτηση για τα υπόλοιπα με νέα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Στην “άνεση” με την οποία αντιμετωπίζεται αυτή την φορά ο χρόνος και από τις δύο πλευρές συντελεί αφενός το γεγονός ότι οι μεγάλες δόσεις του Δεκεμβρίου τόσο από το EFSF όσο και από το ΔΝΤ έτσι κι αλλιώς δεν αναμένεται να εκταμιευθούν μέσα στο 2013. Και αφετέρου ότι το Eurogroup την επόμενη εβδομάδα (14/11) θα αρκεσθεί όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα να πάρει το report της τρόικα για την «πρόοδο των εργασιών αξιολόγησης».
Και βέβαια θα υπενθυμίσουν οι κ.κ. Dijsselbloem και Schaeuble (θα παραβρίσκεται σαν υπηρεσιακός ΥΠΟΙΚ, πετρα λατομειου τιμη έτσι τουλάχιστον λένε στις Βρυξέλλες) στον κ. Στουρνάρα το πόσο είναι ο λογαριασμός που πρέπει να κλείσει έτσι κι αλλιώς πριν κλείσει ο χρόνος. Στην συνέχεια και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την συζήτηση για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα.
Τα σχετικά χρονοδιαγράμματα πάντως υπάρχουν (αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έκδοση του “Κεφαλαίου) και το επιτελείο του ΥΠΟΙΚ τα γνωρίζει. Όπως και το τελικό ύψος του «πακέτου» στο οποίο θα καταλήξει η συζήτηση με την τρόικα. Αλλά είπαμε προς το παρόν κανείς δεν έχει λόγο να βιάζεται…
ΠΗΓΗ: www.capital.gr
ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις
Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.
Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.
Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.
Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.
Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και
φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000
φαρμακευτικά σκευάσματα.
Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.
Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το
κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.
Επίσης, σύμφωνα επενδυση εξωτερικου τοιχου με πετρα τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης, έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.
Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%
Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς
Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.
Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, πετρες τιμες είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.
Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το
οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον
υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική
συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός
νόμος Λοβέρδου.
ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ «Ξήλωσαν» αυθαίρετες κατασκευές από μαγαζί στο Κολωνάκι
Σε επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας…
Αυθαίρετες κατασκευές από επιχείρηση εστίασης στη συμβολή των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Φιλικής Εταιρείας, απομάκρυνε το πρωί συνεργείο του δήμου Αθηναίων.
Τα μικτά κλιμάκια του δήμου Αθηναίων (δ/νσεις κα πολεοδομίαπολεοδομίας και Πρασίνου) πραγματοποιούν ελέγχους για πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαίρετες κατασκευές σε επιχειρήσεις της Αθήνας.
Οι έλεγχοι ξεκίνησαν το καλοκαίρι από την πλατεία του Αγ. Θωμά στην περιοχή Γουδή και μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί η πλατεία Βάθη, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, η πλατεία Αγ. Ανδρέα, η Λαμπρινή και η οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου.
ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ
source: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=274789&catID=2
ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΝΕΟΧΩΡΙ ΠΗΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ…
