Διαδίκτυο κοινωνία Ζωγράφου ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Η θεραπευτική πλευρά της τέχνης

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Η θεραπεία με τη βοήθεια της τέχνης είναι μια συνεχώς αυξανόμενη τάση. Μέσω της ζωγραφικής, τσιμεντοπλακες της γλυπτικής και άλλων μορφών τέχνης……

Η θεραπευτική πλευρά της τέχνης ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Πώς θα καταπολεμήσετε το άγχος σας με τη βοήθεια των καλών τεχνών

Η θεραπεία με τη βοήθεια της τέχνης είναι μια συνεχώς αυξανόμενη τάση. Μέσω της ζωγραφικής, διαμορφωση κηπου με βοτσαλα της γλυπτικής και άλλων μορφών τέχνης οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν το άγχος της καθημερινότητας… αναζητώντας βοήθεια μέσα από μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο!

Η ιστοσελίδα «Art as Therapy» δημιουργήθηκε από τον ελβετό συγγραφέα Alain De Botton.

Ο χρήστης καλείται να επιλέξει μια κατηγορία που τον απασχολεί, όπως «εργασία, έρωτας, πολιτική» και να διαλέξει μια φράση η οποία να περιγράφει καλύτερα αυτό που αισθάνεται. Στη συνέχεια μπορεί να δει μια επιλογή έργων τέχνης, τα οποία μπορούν να του προσφέρουν παρηγοριά.

Κάθε έργο τέχνης έχει επιλεγεί βάσει της ιστορίας που «κρύβει» η εικόνα, ή του μηνύματος που θέλει να «περάσει».

Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης είναι αγχωμένος για ζητήματα που αφορούν τη δουλειά του και επιλέξει τη φράση «Θα ήθελα να είμαι πιο δημιουργικός», η ιστοσελίδα θα του εμφανίσει μια αυτοπροσωπογραφία του ολλανδού ζωγράφου του 19ου αιώνα Wouter van Troostwijk, την οποία δημιούργησε το 1805.

«Φανταστείτε ότι στη ζωή σας μπορείτε να ανταμειφθείτε για τη δημιουργικότητά σας και να μετατρέψετε τον “εσωτερικό σας κόσμο” σε χρήμα. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Troostwijk και η ιδέα του εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την κοινωνία» και συνεχίζει: «Όμως δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να το επιτύχετε αυτό. Ορισμένοι αξιόλογοι καλλιτέχνες (ανάμεσα στους οποίους διάσημα μοντέλα και αστέρες της ροκ) έχουν καταφέρει να το κάνουν πραγματικότητα. Να πληρώνονται αδρά για να κάνουν αυτό που τούς αρέσει. Ακούγεται πολύ δελεαστικό, πλακες πεζοδρομιου τιμες όμως λίγοι το καταφέρνουν. Ο συγκεκριμένος πίνακας θα έπρεπε να συνοδεύεται και με μια προειδοποίηση: συνθετικη πετρα Δε θα γίνετε σαν κι εμένα. Οφείλουμε ένα ποσοστό συμπόνοιας στους εαυτούς μας. Ίσως χρειάζεται να έχουμε πορτρέτα λογιστών, οδηγών τραμ και τεχνικών υπολογιστών, συνθετικη πετρα για να καταφέρουμε να εξωτερικεύσουμε τον ηρωισμό που χρειάζεται κανείς… απλά για να τα βγάλει πέρα».

Άλλες κατηγορίες είναι: εργασία, εαυτός, έρωτας, άγχος, ελεύθερος χρόνος και πολιτική.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε για την προώθηση του βιβλίου του De Botton’s με τίτλο «Art as Therapy»: «Είναι ένα εργαλείο, το οποίο μπορεί να μας φέρει σε επαφή με συγκεκριμένα έργα τέχνης, φυσική πέτρα που μπορούν να μας βοηθήσουν όταν αντιμετωπίζουμε συγκεκριμένα προβλήματα. Πιστεύουμε ότι η τέχνη γενικότερα μπορεί να παρέχει θεραπευτική βοήθεια: μπορεί να μας βοηθήσει να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή μας».

Στη συγγραφή του βιβλίου συμμετείχε και ο βρετανός φιλόσοφος και ιστορικός John Armstrong.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, πλακακια εξωτερικου χωρου τιμες να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σκεπη κοστος σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, πλακακι πετρα ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, πλακακια πετρα καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Κρήτη: «Συναγερμός» για τουρίστα στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης

Ο άνδρας, πιθανόν ρωσικής κατ αγωγής, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή – Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ και δύναμη της πυροσβεστικής

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις αρχές για έναν τραυματία τουρίστα, στο φαράγγι της Αγίας Ειρήνης, στο Σέλινο Χανίων, στην έξοδο προς τη Σούγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που είναι ηλικίας 50-55 ετών, και πιθανόν Ρώσος, έπεσε από ύψος 3-4 μέτρων και χτύπησε στο πόδι, ενώ συμμετείχε σε εκδρομή με ομάδα τουριστών.

Ο τουρίστας έχει επικοινωνία με το περιβάλλον και δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο σημείο μεταβαίνει ασθενοφόρο του  ΕΚΑΒ από τα Χανιά, ενώ σπεύδει και δύναμη της πυροσβεστικής.

Διαβάστε περισσότερα στο cretalive.gr

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

source: http://www.newsbeast.gr/health/arthro/592238/i-therapeutiki-pleura-tis-tehnis/




ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ…

Leave a Reply