ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, Πέτρες Καρύστου άμεση ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις, Διασκέδαση – Ψυχαγωγία και Αθλητισμός
– Τεχνολογία – To Wi-Fi σκοτώνει τα φυτά; ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Τα φυτά που τοποθετούνται κοντά στον ρούτερ του ασύρματου Ίντερνετ κινδυνεύουν λόγω αυξημένης ακτινοβολίας, έδειξε σχολικό πείραμα που πραγματοποίησαν μαθήτριες από τη Δανία.
Η ακτινοβολία του Wi-Fi έχει απασχολήσει αρκετά επιστήμονες και καταναλωτές, Πέτρες Καρύστου καθώς κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. Τα επιστημονικά ευρήματα ωστόσο, Πλάκες Καρύστου δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να υποδεικνύουν απειλή για την ανθρώπινη υγεία.
Η ιδέα για το πείραμα των κοριτσιών γεννήθηκε, όταν τα ίδια παρατήρησαν δυσκολία στην συγκέντρωσή τους αν την προηγούμενη μέρα είχαν κοιμηθεί δίπλα στο κινητό τους τηλέφωνο.
Το πείραμα
Στη δοκιμή χρησιμοποιήθηκαν σπόροι κάρδαμου, τους οποίους οι μαθήτριες μοίρασαν σε 12 δίσκους. Τοποθέτησαν τους έξι δίπλα σε δύο ρούτερ Wi-Fi, και άλλους έξι σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία και τους άφησαν εκεί για ένα διάστημα 12 ημερών.
Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος οι μαθήτριες παρατήρησαν ότι οι σπόροι που είχαν τοποθετηθεί κοντά στα ρούτερ δεν είχαν εμφανίσει κανένα απολύτως σημάδι ανάπτυξης σε αντίθεση με εκείνους που είχαν τοποθετηθεί στο «καθαρό» από πλευράς ακτινοβολίας δωμάτιο, οι οποίοι είχαν αναπτυχθεί σε υγιή φυτά.
Ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι οι σπόροι που τοποθετήθηκαν κοντά στα ρούτερ ενδεχομένως να πέθαναν εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας των συσκευών.
«Το πείραμά μας, οδήγησε στο ξέσπασμα μια ολόκληρης συζήτησης στη Δανία γύρω από τις πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν στην υγεία μας οι συσκευές Wi-Fi ή οι συσκευές κινητών τηλεφώνων» αναφέρει από την πλευρά της η δασκάλα Βιολογίας Κιμ Χόρσβαντ, στο σχολείο Hjallerup.
Σύμφωνα με την ίδια, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία εκδήλωσε το μεγάλο ενδιαφέρον του για τα ευρήματα του σχολικού πειράματος λέγοντας ότι θα ήθελε να το επαναλάβει, αυτή τη φορά σε ελεγχόμενο περιβάλλον εργαστηρίου.
Ναι μεν, αλλά…
Τα σχολικά ευρήματα, πετρα λατομειου τιμη έρχονται να ενισχύσουν εκείνα προηγούμενης ολλανδικής μελέτης, τα οποία είχαν δείξει ότι δέντρα που εκτέθηκαν σε σήμα ασύρματου δικτύου έφεραν φθορές στον κορμό τους και ξερά φύλλα στα κλαδιά τους.
Το σήμα του Wi-Fi, πετρες καρυστου τιμες κατά τους ειδικούς, χρησιμοποιεί ραδιοκύματα πολύ χαμηλής συχνότητας, χαμηλότερα σε ένταση κατά 100.000 φορές από τα μικροκύματα. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι η έκθεση ενός ατόμου στην ακτινοβολία του σήματος ασύρματου δικτύου για έναν χρόνο θα μπορούσε να αντιστοιχεί στην ίδια δόση ραδιοκυμάτων που προκύπ ΤΕΙ από μια… 20λεπτη κλήση στο κινητό.
ΠΗΓΗ: tovima.gr
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Ασία: Ένας στους τέσσερις άνδρες παραδέχεται ότι είναι βιαστής!
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της…
Το ένα τέταρτο των Ασιατών παραδέχεται ότι έχει βιάσει γυναίκα, σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες της περιοχής και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην Παπούα Νέα Γουινέα, περίπου το 62% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν συνευρεθεί ερωτικά με γυναίκα χωρίς την συγκατάθεσή της, σύμφωνα με την έρευνα του ΟΗΕ.
“Τα συμπεράσματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της βίας κατά των γυναικών στην περιοχή. Και η βία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων”, δήλωσε η Έμα Φούλου, εκ των επικεφαλής της έρευνας.
Η έκθεση με τίτλο “Γιατί Ορισμένοι Άνδρες Χρησιμοποιούν Βία Κατά των Γυναικών και Πώς Μπορούμε να το Αποφύγουμε;” βασίστηκε σε συνεντεύξεις που δόθηκαν κατά το διάστημα 2010-2013 από 10.000 άνδρες και 3.000 γυναίκες στο Μπανγκλαντές, την Καμπότζη, λατομεια πηλιου την Κίνα, την Ινδονησία, την Σρι Λάνκα και την Παπούα Νέα Γουινέα.
Η έκθεση παρείχε λεπτομερή στοιχεία για την βία που ασκούν οι άνδρες εις βάρος των γυναικών και τα κίνητρά τους.
Η περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού επιλέχτηκε για την πρώτη τέτοια έκθεση κυρίως επειδή τα Ηνωμένα Έθνη διαθέτουν πολλά ενεργά προγράμματα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στην Ασία.
Από την έρευνα προέκυψε ότι το ποσοστό σωματικής και σεξουαλικής βίας εις βάρος συζύγων και συντρόφων είναι υψηλό, καθώς στην Ινδονησία, για παράδειγμα, κυμαίνεται στο 26%, ενώ στην Παπούα Νέα Γουινέα στο 80%.
Μεταξύ των βιαστών που παραδέχονται την πράξη τους, το πιο κοινό κίνητρο που επικαλούνται είναι η αίσθηση σεξουαλικής κυριότητας.
“Παρότι το αλκοόλ συχνά θεωρείται ότι είναι ένας κοινός παράγοντας διάπραξης βίαιου εγκλήματος, ήταν η λιγότερο κοινή απάντηση που έδωσαν οι ερωτηθέντες”, σύμφωνα με την έρευνα.
Η έρευνα αποπειράθηκε επίσης να εξετάσει το θέμα του βιασμού με θύματα άνδρες.
Στο Μπανγκλαντές, πετρες καρυστου την Κίνα και την Ινδονησία, περίπου το 2% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει άλλον άνδρα, ενώ στη Σρι Λάνκα και την Καμπότζη το ποσοστό ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 3% με 4% και στην Παπούα Νέα Γουιένα σε 8%.
Όπως προκύπ ΤΕΙ, η Παπούα Νέα Γουινέα έχει σχετικά χαμηλό επίπεδο ισότητας των δύο φύλων, έλλειψη νομοθεσίας κατά του βιασμού, πετρα λατομειου τιμη ενώ οι πρόσφατες συγκρούσεις έχουν οδηγήσει στην αποδοχή της βίας, εξηγεί η Φούλου.
Η έκθεση διαπίστωσε ότι περίπου το 72% με 97% των ανδρών που παραδέχτηκαν ότι έχουν βιάσει δεν αντιμετώπισαν τις συνέπειες του νόμου.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ Το ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε ΕΑΒ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ
Οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις και πετσόκομμα μισθών, αναφέρει ο Περισσός
Τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο Περισσός.
Το ΚΚΕ αναφέρει πως παρά τις διαφορές τους, τα σενάρια αυτά οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, σκεπές πετσόκομμα μισθών και προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.
«Η αντίσταση σε οποιαδήποτε σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση χρειάζεται να συμβάλλει στον αγώνα για ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης που θα μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων αυτών των βιομηχανιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών», τονίζει το ΚΚΕ.
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ
source: πετρες καρυστου http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=284304&catID=22
ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ…
