ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Έρχονται τη Δευτέρα οι επικεφαλής των ελεγκτών – Ασφαλιστικό και φόρος ακινήτων στο κέντρο των διαπραγματεύσεων – Απορρίπτουν την κυβερνητική πρόταση για τα ΕΑΣ – Ελάχιστα τα περιθώρια ελιγμών του οικονομικού επιτελείου…”
Αθήνα προς Τρόικα: Κυβερνητική αστάθεια, αν μας πιέσετε κι άλλο ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
Έρχονται τη Δευτέρα οι επικεφαλής των ελεγκτών – Ασφαλιστικό και φόρος ακινήτων στο κέντρο των διαπραγματεύσεων – Απορρίπτουν την κυβερνητική πρόταση για τα ΕΑΣ – Ελάχιστα τα περιθώρια ελιγμών του οικονομικού επιτελείουΤο «χαρτί» της κυβερνητικής αστάθειας που μπορεί να προκληθεί στη χώρα μας, αν οι δανειστές επιμείνουν για νέα μέτρα, «παίζει» η κυβέρνηση.
Άμα τη αφίξει των επικεφαλής των ελεγκτών στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα (το ραντεβού με τον υπουργό έχει κλειστεί για την Τρίτη), ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων, που έχει ήδη συνυπογράψει η τρόικα.
Το ραντεβού με την τρόικα στις αρχές της εβδομάδας επιβεβαίωσαν πηγές από τις Βρυξέλλες αργά το βράδυ της Παρασκευής, διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει λίγες ώρες νωρίτερα πρόσθετες πληροφορίες στις Βρυξέλλες, οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση.
Είχαν προηγηθεί άλλες δηλώσεις πηγών, που έλεγαν ότι υπήρχαν ακόμη εκκρεμότητες και ως εκ τούτου το ραντεβού δεν ήταν κλεισμένο.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει ουσιαστικά στους απεσταλμένους των δανειστών μια εντελώς νέα πραγματικότητα, σε σχέση με εκείνη που άφησαν φεύγοντας από την Αθήνα προ μηνός σχεδόν: το κύμα αμφισβήτησης που έχει ξεσπάσει, ακόμα και στους κυβερνητικούς βουλευτές, κατά των επιλογών του υπουργού για την νέου τύπου φορολόγηση των ακινήτων, δεν υπήρχε όταν έφευγαν οι ελεγκτές, ενώ πίστευαν και ότι, μετά από 18 μήνες διαβουλεύσεων, το νομοσχέδιο είχε πάρει το δρόμο του.
Θα πάρουν όμως άμεσα οι ίδιοι και μία «πρόγευση» για το τι μπορεί να επακολουθήσει, αν οι προϊστάμενοί τους σε Βρυξέλλες, Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον επιμείνουν στην σκληρή στάση τους, παραβλέποντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις αξιώσεις της Αθήνας για ουσιαστική στήριξη από τους δανειστές της.
Οι προθέσεις των ελεγκτών πάντως θα αποκαλυφθούν «με το καλημέρα» που θα πουν στην Αθήνα, μόλις εκφράσουν την άποψή τους για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν φανεί πως τους καλύπ ΤΕΙ -κατ’ αρχήν τουλάχιστον- το σχέδιο Βρούτση, θα αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη πως δεν επιθυμούν να ανοίξουν άλλο ένα νέο μέτωπο με το Μαξίμου, την κυβερνητική πλειοψηφία και την κοινωνία.
Διακυβέρνηση. Άμα τη αφίξει των επικεφαλής των ελεγκτών στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα (το ραντεβού με τον υπουργό έχει κλειστεί για την Τρίτη) ο Γιάννης Στουρνάρας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων που έχει ήδη συνυπογράψει η τρόικα. Το ραντεβού με την τρόικα στις αρχές της εβδομάδας επιβεβαίωσαν πηγές από τις Βρυξέλλες αργά το βράδυ της Παρασκευής, πλακεσ πεζοδρομιου τιμη διευκρινίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε στείλει λίγες ώρες νωρίτερα πρόσθετες πληροφορίες στις Βρυξέλλες, κυβολιθοι τιμές οι οποίες βοηθούν στη συνέχιση των διαβουλεύσεων ανάμεσα στην τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση. Είχαν προηγηθεί άλλες δηλώσεις πηγών που έλεγαν ότι υπήρχαν ακόμη εκκρεμότητες και ως εκ τούτου το ραντεβού δεν ήταν κλεισμένο. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει ουσιαστικά στους απεσταλμένους των δανειστών μια εντελώς νέα πραγματικότητα, πλακεσ πεζοδρομιου τιμες σε σχέση με εκείνη που άφησαν φεύγοντας από την Αθήνα προ μηνός σχεδόν: λατομεια πηλιου το κύμα αμφισβήτησης που έχει ξεσπάσει, πετρα βολος ακόμα και στους κυβερνητικούς βουλευτές, πλακεσ πεζοδρομιου τιμες κατά των επιλογών του υπουργού για την νέου τύπου φορολόγηση των ακινήτων, δεν υπήρχε όταν έφευγαν οι ελεγκτές, πλάκες πεζοδρομίου ενώ πίστευαν και ότι μετά από 18 μήνες διαβουλεύσεων, Πλάκες Καβάλας το νομοσχέδιο είχε πάρει το δρόμο του. Θα πάρουν όμως άμεσα οι ίδιοι και μία «πρόγευση» για το τι μπορεί να επακολουθήσει, αν οι προϊστάμενοί τους σε Βρυξέλλες, κυβολιθοι τιμές Φραγκφούρτη και Ουάσιγκτον επιμείνουν στην σκληρή στάση τους, ακανονιστη πετρα παραβλέποντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις αξιώσεις της Αθήνας για ουσιαστική στήριξη από τους δανειστές της. Οι προθέσεις των ελεγκτών πάντως θα αποκαλυφθούν «με το καλημέρα» που θα πουν στην Αθήνα, πλακες καβαλας μόλις εκφράσουν την άποψή τους για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν φανεί πως τους καλύπ ΤΕΙ –κατ’αρχήν τουλάχιστον- το σχέδιο Βρούτση, θα αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη πως δεν επιθυμούν να ανοίξουν άλλο ένα νέο μέτωπο με το Μαξίμου, την κυβερνητική πλειοψηφία και την κοινωνία.”>εδώ
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο
Μπουκάλια με νερό εκσφενδόνισαν διαδηλωτές εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών – Ο κ. Παυλόπουλος βρισκόταν στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό ΜέρλινΣτόχος των εργαζομένων στην μεταλλευτική βιομηχανία ΛΑΡΚΟ έγινε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ διαδήλωναν έξω από τη Βουλή και όταν εντόπισαν τον κ. Παυλόπουλο επιτέθηκαν εναντίον του καθυβρίζοντας τον με σκαιούς χαρακτηρισμούς. Ορισμένοι μάλιστα εκσφενδόνισαν εναντίον του μπουκάλια με νερό.
DNApi.kaltura.com/p/787781/sp/78778100/embedIframeJs/uiconf_id/12749501/partner_id/787781?iframeembed=true&playerId=kaltura_player_1378813378&entry_id=0_125xf6ga&flashvars[akamaiHD.loadingPolicy]=preInitialize&flashvars[akamaiHD.asyncInit]=true&flashvars[streamerType]=hdnetwork” allowfullscreen=”” webkitallowfullscreen=”” mozallowfullscreen=”” style=”width: 640px; height: 480px;” itemprop=”video” itemscope=”” itemtype=”http://schema.org/VideoObject” frameborder=”0″ height=”480″ width=”640″>
<span itemprop=”name” content=”Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ επιτέθηκαν στον Πρ.Παυλόπουλο”></span>
<span itemprop=”description” content=””></span>
<span itemprop=”duration” content=””></span>
<span itemprop=”thumbnail” content=””></span>
<span itemprop=”width” content=”640″></span>
<span itemprop=”height” content=”480″></span>
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη
Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίναΝεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.
Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.
Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.
Πηγή: Cretalive.gr
Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες
Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.
Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..
Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.
Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Πηγή: Flashnews.gr
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ
source: http://www.protothema.gr/economy/article/324791/athina-pros-troika-kuvernitiki-astatheia-an-mas-piesete-ki-allo/
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…
