ασφαλείας κυκλοφορία Ηράκλειο Η ΑΘΗΝΑ Ήθελε κι άλλους νεκρούς ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου

Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Τι προκύπτει από το οπτικό υλικό που κατέγραψε η κάμερα ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ ασφαλείας έξω από τα γραφεία ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο – Πυροβόλησε τέσσερις νέους, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ σκότωσε δύο εξ αυτών και τραυμάτισε άλλον ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ έναν – «Κλειδί» η μαρτυρία του τέταρτου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ που γλίτωσε από τα…”

Ήθελε κι άλλους νεκρούς ο εκτελεστής του Νέου Ηρακλείου Η ΑΘΗΝΑ

Τι προκύπ ΤΕΙ από το οπτικό υλικό που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο – Πυροβόλησε τέσσερις νέους, σκότωσε δύο εξ αυτών και τραυμάτισε άλλον έναν – «Κλειδί» η μαρ τυρία του τέταρτου, που γλίτωσε από τα πυρά – Τα δέκα δευτερόλεπτα του διπλού φονικού και η διαφυγή με την κλεμμένη μοτοσικλέτα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο και τον τραυματισμό ενός ακόμη νέου από τα πυρά, που δίνει μάχη για τη ζωή στο «Γ. Γεννηματάς».

Τα «κλειδιά», σύμφωνα με τους αρμοδίους, για τον εντοπισμό των δραστών, είναι τρία: η ανάλυση του βίντεο από την κάμερα ασφαλείας έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο, η ταυτοποίηση της κλεμμένης μοτοσικλέτας, που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, καθώς και οι μαρ τυρίες από ανθρώπους που ήταν στον τόπο του εγκλήματος, την ώρα του διπλού φονικού.

«Κλειδί» στο σημείο αυτό θεωρείται η μαρ τυρία ενός τέταρτου άντρα, που δέχτηκε τα πυρά του εκτελεστή, κατάφερε ωστόσο να σκύψει, να τα αποφύγει και να βρει ασφαλές καταφύγιο μέσα στα γραφεία της ΧΑ.

Παράλληλα, στην Αντιτρομοκρατική περιμένουν και την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης, προκειμένου να έχουν σαφή εικόνα για το πού θα στραφούν οι έρευνές τους.

Το βίντεο, πάντως, από την κάμερα ασφαλείας στα γραφεία της ΧΑ, σοκάρει, ακθώς αποκαλύπ ΤΕΙ την ωμότητα και την ψυχραιμία του εκτελεστή (όπως έγινε γνωστό, από τους δύο δράστες, πυροβόλησε μόνο ο ένας).

Όλα εκτυλίχθηκαν μέσα σε μόλις δέκα δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, «ο εκτελεστής, που φορά καπέλο τζόκεϊ, είναι συνεπιβάτης στη μοτοσικλέτα, ενώ ο οδηγός φοράει κράνος. Σταματούν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Λ. Ηρακλείου απέναντι από τα γραφεία. Κατεβαίνει και κινείται προς τους τέσσερις νεαρούς που συζητούν. Ακολουθείται από το συνεργό του, που οπλοφορεί για να του παρέχει κάλυψη».

Ο τέταρτος νεαρός και βασικός μάρτυρας, αλλά και ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, ήταν οι πρώτοι που είδαν τον δράστη να πλησιάζει και εντόπισαν ότι κρατούσε πιστόλι. Επιχείρησαν να τρέξουν και είναι οι πρώτοι που δέχονται τα πυρά του. Ο εκτελεστής πυροβολεί αρχικά προς τον τέταρτο νεαρό, που καταφέρνει να μπει στα γραφεία, χωρίς να τραυματιστεί. Στη συνέχεια πυροβολεί τον Αλέξανδρο Γέροντα, που πέφ ΤΕΙ αιμόφυρτος στο έδαφος.

Οι Γιώργος Φουντούλης και Μανώλης Καπελώνης έχουν πλάτη στον εκτελεστή και καθυστερούν να αντιδράσουν. Όταν γυρνούν πρόσωπο στον εκτελεστή, εκείνος έχει φθάσει ακόμη πιο κοντά και τους πυροβολεί διαδοχικά στο στήθος. Πέφτουν βαριά τραυματισμένοι στο δρόμο. Ο δράστης προσεγγίζει και από απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου δίνει “χαριστικές βολές” στα κεφάλια των θυμάτων.

Στη συνέχεια, με γοργό βήμα επιβιβάζονται στη μοτοσικλέτα μάρκας HONDA AFRICA TWIN και εξαφανίζονται, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι οι δράστες στρίβουν στην οδό Αυξεντίου, από εκεί στην οδό Μίνωος και από στενά της περιοχής φθάνουν στο ρέμα της Χελιδονούς, όπου πετούν τη μοτοσικλέτα στο ρέμα, αφού βγάζουν την πινακίδα κυκλοφορίας και διαφεύγουν με όχημα συνεργών τους.

Η μοτοσικλέτα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς αναζήτηση τυχόν αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Τα νέα δεδομένα στο αντάρτικο πόλης

Για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, ο εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε, αυτή τη φορά με άλλο πρόσωπο…

Σαράντα  μήνες μετά το τελευταίο δολοφονικό χτύπημα, με θύμα τον δημοσιογράφο Σωκράτη  Γκιόλια και, ενώ υπήρχε η αίσθηση στις αρχές ασφαλείας ότι η εγχώρια τρομοκρατία σε επίπεδο εκτελεστών έχει ξεδοντιαστεί, ήρθε το διπλό φονικό στο Ηράκλειο, για να ανατρέψει όλα τα δεδομένα.

Και μπορεί  να υπήρχαν βόμβες, επιθέσεις με γκαζάκια ακόμη και πυροβολισμοί στην περίπτωση των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, όμως σκηνικά όπως η εν ψυχρώ εκτέλεση στα τέσσερα μέτρα δύο ανώνυμων μελών της Χρυσής Αυγής δεν υπήρχαν.

Ποιοι συγκροτούν τη νέα γενιά ανταρτών πόλης, με άρτια επιχειρησιακή ικανότητα, δολοφονικό ένστικτό και ψυχραιμία επαγγελματία εκτελεστή; Πώς από τις βόμβες στις κατσαρόλες και τις μολότοφ περάσαμε στις φονικές επιθέσεις; Ποιοι τελικά κινούν τα νήματα και, το κυριότερο,  αν υπάρξει συνέχεια, ποια θα είναι τα υποψήφια θύματα;

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Η ΑΘΗΝΑ Η ΑΘΗΝΑ Σοκ στην Κρήτη: Η μία αυτοκτονία μετά την άλλη

Ηράκλειο: 27χρονος κρεμάστηκε με τη ζώνη του – Χανιά: 61χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα

Νεκρός βρέθηκε ένας 27χρονος από τη Λιθουανία, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Αμμουδάρας, περίπου στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο νέος άνδρας κρεμάστηκε μέσα στη ντουλάπα του με τη ζώνη του, ενώ είχε προηγηθεί καβγάς με την κοπέλα του.

Τις συνθήκες της αυτοχειρίας ερευνά η Αστυνομία.

Πηγή: Cretalive.gr

Και δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες

Το πρώτο σοκ από την αυτοκτονία του νεαρού, διαδέχεται ένα δεύτερο σοκ, αφού όπως αποκαλύφθηκε άλλος ένας συμπολίτης μας έβαλε τέλος στη ζωή του στον Αποκόρωνα Χανίων.

Πρόκειται για έναν 61χρονο άντρα ο οποίος το πρωί εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι συγγενικού του προσώπου στο χωριό Αμυγδάλου Καλαμίτσι στον Αποκόρωνα Χανίων..

Ο αυτόχειρας, προκάλεσε το θάνατό του με καραμπίνα καταφέροντας το μοιραίο χτύπημα στο πάνω μέρος του σώματός του, και συγκεκριμένα στη μασχάλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, ο 61χρονος άφησε σημείωμα με το οποίο ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και εξηγεί ότι δεν άντεχε άλλο τα οικονομικά του προβλήματα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας έπασχε από την επάρατο νόσο.

Στο σημείο σπεύδει Αστυνομική δύναμη ενώ η σορός του 61χρονου θα διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Πηγή: Flashnews.grΗ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ «Απόψεις του Στουρνάρα τα περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων», λέει ο πρόεδρος του ΔΣΑ

Ιδιαίτερη αιχμηρή η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό

Σε δύο διατάξεις περιορίζονται οι ενστάσεις των δικηγόρων αναφορικά με τον νέο Κώδικα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτ ροπή της Βουλής και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα από το τρίτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τοποθετήσεις εκπροσώπων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας οι ε< δικηγόροδικηγόρο< δικηγόροδικηγόρους του Δημόσιου τομέα) και σε εκείνη που καθορίζει τα ποσοστά εισφορών στα διπλότυπα γραμμάτια είσπραξης στα Δικαστήρια.

Πέραν αυτών, ιδιαίτερη αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννη Αδαμόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αλλά και σε όσους υποστηρίζουν ότι το δικηγορικό επάγγελμα είναι κλειστό.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι: «Ο κ. Στουρνάρας δεν ζητα την απελευθέρωση του επαγγέλματος λόγω τρόικας. Τα ίδια έλεγε και πριν 25 χρόνια. Υπάρχουν όλα αυτά στις εκθέσεις του ΙΟΒΕ. Δεν είναι λοιπόν απόψεις της τρόικας αλλά εσωτερικών συμφερόντων και απόψεων» και πρόσθεσε «πολλοί χρησιμοποιούν την καραμέλα για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όμως με όσα μέτρα έχουν ληφθεί το επάγγελμα κλείνει. Δεν ανοίγει».

Ο πρόεδρος μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία για να υποστηρίζει την ομιλίας του σύμφωνα με τα οποία:

Το 2010 εισήλθαν στον ΔΣΑ 1.005 νέα μέλη και εξήλθαν 642. Το 2011, εισήλθαν 1.049 και έφυγαν 642 ενώ το 2012 μπήκαν 850 και εξήλθαν 721. Από τους 850 μάλιστα μόλις οι 255 έμειναν τελικά ενεργά μέλη του δικηγορικού κλάδου.

Εξίσου, αποκαλυπτικά είναι τα νούμερα για τις παραστάσεις των δικηγόρων καθώς και για τις συνάψεις συμβολαίων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Αδαμόπουλου: το 2011 δόθηκαν 1.056.000 παραστάσεις και το 2012 9 δικηγόροδικηγόροι δεν είχαν καμία παράσταση ενώ πάνω από 50 πα δικηγόροδικηγόροι (1/20 του συνόλου).

Η ΑΘΗΝΑ

source: http://www.protothema.gr/greece/article/325006/ithele-ki-allous-nekrous-o-ektelestis-tou-neou-irakleiou/




Η ΑΘΗΝΑ…

Leave a Reply