αποζημίωση διάστημα διάστημα ΔΙΑΖΥΓΙΟ Με 15,6 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΕΛΓΑ

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ, https://spyro.com.gr/. ΔΙΑΖΥΓΙΟ Με το ποσό των 15,6 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΕΛΓΑ για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων……

Με 15,6 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΕΛΓΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Στόχος η Αποζημίωση των παραγωγών

Με το ποσό των 15,6 εκατ. ευρώ επιχορηγείται ο ΕΛΓΑ για την πληρωμή του προγράμματος κρατικών οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ) υπέρ των παραγωγών της χώρας των οποίων οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν από πυρκαγιές, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ θεομηνίες (πλημμύρες, κατολισθήσεις) και δυσμενείς καιρικές συνθήκες για το διάστημα 2009-2012.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι ενισχύσεις είναι δυο κατηγοριών. Οι εφάπαξ καταβαλλόμενες για την ανασύσταση του φυτικού κεφαλαίου, την αντικατάσταση του ζωικού κεφαλαίου και την αποκατάσταση ζημιών παγίου κεφαλαίου, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ και οι σταδιακά καταβαλλόμενες για την απώλεια εισοδήματος, λόγω ανασύστασης φυτικού κεφαλαίου, την απώλεια παρ αγωγής και την καταστροφή αποθηκευμένων γεωργικών προϊόντων-ζωοτροφών μετά από καταστροφή του αποθηκευτικού χώρου.

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ Το μεγάλο δίθυρο coupe της Mercedes

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο έκλεψε τη παράσταση στη παρουσίαση του νέου «οπλοστασίου» της Mercedes-Benz στην ημέρα Τύπου της Έκθεσης αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης!

Παραδοσιακά η γερμανική μάρκα έχει στη κορυφή της γκάμας της ένα μεγάλο κουπέ και η S-Class Coupe Concept αποτελεί προπομπό για αυτό, όσο κι αν τελικά θα διαφέρει όταν θα μπει στη γραμμή της παρ αγωγής.

Το δίθυρο μοντέλο ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά. Σύμφωνα με τη Mercedes, το σχεδιασμό της χαρακτηρίζει «αισθησιακή σαφήνεια» και τοποθετείται ανάμεσα σε έννοιες όπως μοντερνισμός και avant-garde, παράδοση και εξέλιξη. Χαρακτηριστικές αναλογίες πισωκίνητου κουπέ, με τις γνώριμες καμπύλες της μάκρας, σε ένα μαεστρικά σμιλεμένο σύνολο.

Με μακρύ καπό που οδηγεί στο δυναμικό πρόσθιο μέρος όπου θεσπόζει η γρίλια με τα χρωμιωμένα μέρη, στην οποία βρίσκεται και το αστέρι. Τα ιδιαίτερου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα είναι όλα LED. Στο πλάι συναντάμε μυώδεις γραμμές, μεγάλους θόλους που φιλοξενούν τους 21 ιντσών τροχούς (με ελαστικά 265/35 R 21 εμπρός και 295/35 R 21 πίσω).

Πίσω, λιτή αλλά σαγηνευτική, με την πινακίδα να έχει κατέβει στο χαμηλότερο μέρος του προφυλακτήρα, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ επιτρέποντας να κατέβει και το σήμα της μάρκας, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ κάτω από τη χρωμιωμένη γραμμή που ενώνει τα δύο άκρα, με τα επίσης LED φωτιστικά σώματα.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ

source: ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/617261/me-156-ekat-euro-epihorigeitai-o-elga/




ΔΙΑΖΥΓΙΟ…

Leave a Reply