απεργία VOL Κρήτη ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΠΟΣΔΕΠ: Διάλογος με πρωτοβουλία Σαμαρά για να ανοίξουν τα ΑΕΙ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Τη μεσολάβηση του πρωθυπουργού προκειμένου να υπάρξει διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών έτσι ώστε να λειτουργήσουν και πάλι τα Πανεπιστήμια ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) η οποία ωστόσο τονίζει ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια έχει καταστροφικά αποτελέσματα.”

ΠΟΣΔΕΠ: Διάλογος με πρωτοβουλία Σαμαρά για να ανοίξουν τα ΑΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

“Η κυβέρνηση θέ ΤΕΙ σε διαθεσιμότητα μεγάλο αριθμό ικανών και παραγωγικών υπαλλήλων οκτώ Πανεπιστημίων της χώρας, μέσα από μια αυθαίρετη και αναξιόπιστη διαδικασία, η οποία οδήγησε σε πλήρες αδιέξοδο και τέλμα την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, βοθροι απορροφητικοι με τα δυο μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Αθηνών κλειστά και τα υπόλοιπα έξι να οδηγούνται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας.

Μετά από τρεις μήνες άστοχων ενεργειών και αυθαίρετων πρακτικών, το Υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε τις λίστες διαθεσιμότητας με τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ Πανεπιστημίων, λίστες που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα, ανακρίβειες, σημαντικές ελλείψεις και λάθη.

Καταργούνται ολόκληρες ειδικότητες ενώ διακεκριμένα στελέχη της Διοίκησης με μεγάλη προσφορά, εμπειρία και γνώσεις στο αντικείμενό τους αναγκάζονται να αποχωρήσουν. Πλήττονται έτσι καίριες δομές των Πανεπιστημίων (τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, γραμματείες τμημάτων, βιβλιοθήκες) οι οποίες θα περιέλθουν σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας. Όλα αυτά χωρίς καμία ουσιαστική αξιολόγηση και με μοριοδότηση βασιζόμενη σε έωλα, αδιαφανή, πελα ΤΕΙακά, ανισότιμα και χωρίς τεκμηρίωση κριτήρια.

Το μέτρο της διαθεσιμότητας δεν αποτελεί «μεταρρυθμιστική δράση», όπως παρουσιάστηκε, hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ αλλά αντίθετα προϊόν αποφάσεων που ελήφθησαν στη λογική των οριζόντιων μέτρων, με προχειρότητα, ηλιακοι θερμοσιφωνεσ κενου αυθαιρεσία και αυταρχισμό. Με μια σειρά ανεύθυνων και αυθαίρετων ενεργειών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι επεμβαίνει σε ένα ευαίσθητο χώρο, παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, τα οδήγησε σε αδυναμία λειτουργίας.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας δείχνουν είτε την ανικανότητα του Υπουργείου είτε τη συνειδητή του επιλογή να υπονομεύσει και να υποβαθμίσει τα πανεπιστήμια στα πλαίσια ενός γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού αναδιάταξης της δημόσιας δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Από την άλλη πλευρά, παράγοντες της πανεπιστημιακής κοινότητας, με άστοχους χειρισμούς, δεν έχουν διευκολύνει να αποφευχθεί το σημερινό αδιέξοδο.

Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στα πανεπιστήμια έχει καταστροφικά αποτελέσματα. Η κατάσταση στα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ τα οποία παραμένουν κλειστά μετά από 10 βδομάδες απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων αρχίζει να γίνεται δύσκολα αναστρέψιμη.

Ο Υπουργός θα πρέπει να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Πανεπιστήμια, skroutz ηλιακοί η οποία πλήτ ΤΕΙ τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όλα τα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας αλλά και τη φήμη των Πανεπιστημίων μας, ηλιακοι θερμοσιφωνες ελκο εγκαταλείποντας την αδιάλλακτη στάση του ώστε να βρεθεί λύση και διέξοδος με βάση ρεαλιστικές προτάσεις που έχουν κατατεθεί από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η ψυχραιμία και η λογική απ’ όλες τις πλευρές, οι οποίες πρέπει να προσέλθουν σε διάλογο κάνοντας ταυτόχρονα ένα βήμα πίσω, αναστέλλοντας το μεν υπουργείο την ΚΥΑ που αφορά στη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων, οι δε διοικητικοί υπάλληλοι τις κινητοποιήσεις τους. Παράλληλα, το Υπουργείο θα πρέπει να αποσύρει τις πειθαρχικές διώξεις των υπαλλήλων που δεν απογράφησαν. Για το σκοπό αυτό η ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε ν’ ανοίξουν άμεσα, με τη συμβολή όλων, τα δυο πανεπιστήμια των Αθηνών και να αποφευχθεί η απορύθμιση της λειτουργίας των υπολοίπων.

Με δεδομένο ότι ο Υπουργός έχει δείξει αδυναμία στην επίλυση του προβλήματος και έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε διάλογο, απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό από τον οποίο ζητάμε να αναλάβει τις κατάλληλες πρωτοβουλίες ώστε να καλέσει σε διάλογο όλους τους εμπλεκομένους φορείς, δηλαδή το Υπουργείο, τις Πρυτανικές Αρχές, συνδεση θερμοσιφωνα εκπρoσώπους των διοικητικών στελεχών των ΑΕΙ και την ΠΟΣΔΕΠ, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Ο διάλογος θα πρέπει να έχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα 8 ημερών με στόχο τη συνολική επίλυση του προβλήματος ώστε έως την 1η Δεκεμβρίου να ξεκινήσει η πλήρης λειτουργία των Πανεπιστημίων, να μη χαθεί το εξάμηνο και να αρχίσουν να αποκαθίστανται οι τεράστιες εκκρεμότητες που έχουν συσσωρευτεί. Μέχρι τότε, είναι προφανές ότι δε θα πρέπει να εφαρμοστεί καμία από τις άστοχες ενέργειες του Υπουργείου (ΚΥΑ, θερμανση με ηλιακο θερμοσιφωνα κατάλογοι ΑΣΕΠ, αργία μη απογραφέντων κ.λ.π.).

Ο Πρόεδρος

Στάθης Ευσταθόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Ο Αντιπρόεδρος

Νικόλαος Μ. Σταυρακάκης, Καθηγητής Ε.Μ.Π.

Ο Γραμματέας

Χρήστος Κουρουνιώτης, Επίκουρος Καθηγητής πανεπιστημίου Κρήτης”.

Διαβάστε επίσης:

Αναβολή της συνάντησης με Αρβανιτόπουλο ζήτησαν οι πρυτάνεις

Μήνυμα Αρβανιτόπουλου σε πρυτάνεις και διοικητικούς

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της διαθεσιμότητας στο Υπουργείο Παιδείας

<a hrΑναβρασμός στην Παιδεία – Εισαγγελική έρευναέρευνα για τις απεργίες

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Δωρεάν φάρμακα σε ανασφάλιστους και άπορους ανακοίνωσε ο Άδωνις

Η δωράν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας – Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές.Mεγάλη συμμαχία – συνεργασία του υπουργείου Yγείας με τον φαρμακευτικό κόσμο, ΣΦΕΕ και φαρμακαποθήκες, ΕΟΦ και ΙΣΑ, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος εξασφάλισε την παραχώρηση φαρμάκων σε όλους τους ανασφάλιστους και άπορους.

Από τον Οκτώβριο εκτιμάται ότι το πρόγραμμα θα είναι στην πλήρη εξέλιξή του.

Η δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη θα αφορά στο πρόγραμμα της κάλυψης των δικαιούχων των εισιτηρίων υγείας.

Ουσιαστικά οσοι λάβουν το εισιτήριο υγείας θα καλύπτονται και

φαρμακευτικά. Μπορούν να διατεθούν, σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ, περίπου 900.000

φαρμακευτικά σκευάσματα.

Οι μέχρι τώρα δικαιούχοι είναι περίπου 10.500 αλλά αυτοί καλύπτονται μόνο για εξετάσεις ιατρικές. Το δίκτυο που οργανώνεται σήμερα θα καλύπ ΤΕΙ και τις φαρμακευτικές ανάγκες των ανασφάλιστων και των άπορων.

Πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή ότι το ποσό που αφορά στο εισιτήριο υγείας δεν επαρκεί και για φαρμακευτική κάλυψη, και αυτό το

κενό θα καλύψει η συνεργασία με τις εταιρίες και τις φαρμακαποθήκες.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη θα επεκταθεί το δίκτυο ιατρείων κοινωνικής αποστολής σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, μέσω των ενοριών θα γίνει καταγραφή των ανασφάλιστων και άπορων στην επικρά ΤΕΙα. Μέχρι τώρα στο κοινωνικό ιατρείο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Πατούλης,  έχουν εξεταστεί 30.000 άτομα ανασφάλιστα.

Στόχος η χορήγηση γενοσήμων έως και 60%

Γενναία μείωση της τιμής των γενόσημων ανακοίνωσε ακόμη ο υπουργός υγείας. Είναι ένα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για τα φάρμακα που καταρτίζεται και θα παρουσιαστεί και στην τρόικα. Κίνητρα δόθηκαν ήδη στους ασφαλισμένους που επιλέγουν γενόσημα, αλλά αναλόγως θα δοθούν και στους γιατρούς για να τα συνταγογραφούν καθώς και στους φαρμακοποιούς

Ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι είναι ανάγκη να συνταγογραφηθούν γενόσημα, προκειμένου να διατεθούν και τα νέα φάρμακα που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας τα τελευταία δυο χρόνια.

Η γενναία μείωση των τιμών θα συνοδεύεται προοδευτικά και από άλλα μέτρα, είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η τιμή θα συσχετίζεται με τον όγκο πωλήσεων.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη ακολουθεί το «μπαράζ» διαμαρτυριών το

οποίο έχουν εξαπολύσει οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας, αλλά και ο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), οι οποίοι ζητούν εκ νέου από τον

υπουργό υγείας να ανακληθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για την αποκλειστική

συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας, καθώς και να ακυρωθεί ο σχετικός

νόμος Λοβέρδου.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/373199/posdep-dialogos-me-protovoylia-samara-gia-na-anoixoyn-ta-aei

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply