Αίγυπτο Θεός ασφαλείας ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Υπό κράτηση 22 γυναίκες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

κυβόλιθος τιμές – http://lithorama.com.gr/index.asp?keyword=0000000276.______.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Οι αρχές της Αιγύπτου κρατούν 22 γυναίκες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας……

Υπό κράτηση 22 γυναίκες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Οι δυνάμεις ασφαλείας της Αιγύπτου έχουν συλλάβει χιλιάδες ισλαμιστές

Οι αρχές της Αιγύπτου κρατούν 22 γυναίκες μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αιγυπτιακής Ασφάλειας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση μερικές ημέρες πριν από τη δίκη του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος καθαιρέθηκε από τον στρατό, και 14 άλλων ηγετικών στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν συλλάβει χιλιάδες ισλαμιστές από την καθαίρεση του Μόρσι στις 3 Ιουλίου από τον στρατό. Ωστόσο οι αρχές σπάνια συλλαμβάνουν γυναίκες, ιδιαίτερα σε τέτοιους αριθμούς.

Ο Νάσερ αλ Αμπντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ασφάλειας στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου, την Αλεξάνδρεια, δήλωσε ότι οι γυναίκες αυτές κατηγορούνται μεταξύ άλλων για τη χρήση βίας με στόχο την πρόκληση προβλημάτων στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, για συμμετοχή σε οργάνωση που έχει τεθεί εκτός νόμου και για διανομή παράνομων φυλλαδίων.

δικηγόρος που εκπροσωπεί τις ύποπτες δήλωσε ότι αυτές είναι ηλικίας 15 ως 25 ετών και ότι συνελήφθησαν χθες το πρωί.

«Ζούμε στην καταπίεση και στο σκοτάδι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η κόρη μου δεν επέστρεψε στο σπίτι μαζί μου και δεν πιστεύω ότι έκαναν τα κορίτσια να γονατίσουν και ότι είχαν στρέψει τα πιστόλια τους πάνω τους», δήλωσε η Ουμ Γιούμνα, η 15χρονη κόρη της οποίας κρατείται.

“Είθε ο Θεός να εκδικηθεί γι’ αυτό και να πληγώσει τις καρδιές τους όπως αυτοί πληγώνουν τις δικές μας”, πρόσθεσε.

Ο Αμπντ αρνήθηκε ότι οι γυναίκες αυτές έχουν υποστεί κακομεταχείριση. «Τις αντιμετωπίζουμε με τον μέγιστο σεβασμό, σαν να ήταν δικά μας παιδιά. Επιτρέπουμε στους γονείς τους να τις επισκέπτονται», σημείωσε.

Εκατοντάδες ισλαμιστές έχουν σκοτωθεί, πετρα λατομειου τιμη ενώ τα ηγετικά στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν φυλακιστεί. Η Αίγυπτος έχει επίσης κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Οι υποστηρικτές του Μόρσι ζήτησαν να γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις από σήμερα ως την έναρξη της δίκης του τη Δευτέρα.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο “Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος ‘Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του “Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς”, έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της

Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Πλάκες Καβάλας Τα ρόδα

του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, κυβολιθοι τιμές Σαν μια

ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώληση

εισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: €12,00

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ Αμαλιάδα: Καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για τον βιασμό αγοριού

Ο 31χρονος κατηγορείται πως αποπλάνησε το 13χρονο παιδί σε ξενοδοχείο της Πάτρας, τον Σεπτέμβριο του 2012Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή, και καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ, καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Αμαλιάδας ένας 31χρονος από την περιοχή της Πάτρας, πλακεσ πεζοδρομιου τιμες για τον βιασμό ενός 13χρονου αθίγγανου αγοριού.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την πρόταση της Εισαγγελέως Αμαλιάδας ο 31χρονος να καταδικαστεί σε περισσότερα χρόνια και να του επιβληθεί μεγαλύτερη χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πρωινή», ο κατηγορούμενος γνώριζε το ανήλικο αγόρι και την οικογένειά του, αφού το κατάστημα που διατηρούσε βρισκόταν κοντά στην περιοχή που ζούσε το παιδί.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, τον Σεπτέμβριο του 2012 οδήγησε τον ανήλικο σε ξενοδοχείο της Πάτρας, ισχυριζόμενος ότι το ίδιο το παιδί είχε ζητήσει να πλυθεί σε κάποιο μπάνιο, αφού είχε λερωθεί μετά από κάποιους αγώνες στους οποίους συμμετείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος, φέρεται να κατέθεσε ότι ο 31χρονος δεν τον βίασε, πετρα βολος αλλά του ζήτησε να υποκύψει σε κάποιες σεξουαλικές προτάσεις. Σύμφωνα με υπαλλήλους του ξενοδοχείου, οι επισκέψεις του 31χρονου με το ανήλικο αγόρι ήταν δύο και την δεύτερη κάλεσαν την Αστυνομία, θεωρώντας ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.

Από την ιατροδικαστική έρευνα φαίνεται να προέκυψε ότι δεν υπήρξε βιασμός, ενώ σε αυτή την άποψη φέρεται κατέληξε και ο ψυχίατρος που εξέτασε τον ανήλικο, ωστόσο το δικαστήριο δεν πείστηκε ότι δεν υπήρξε ασέλγεια, μια κατηγορία που όταν αφορά σε ανηλίκους εμπίπ ΤΕΙ στην κατηγορία του βιασμού.

Ο 31χρονος έχει ήδη προφυλακιστεί για την υπόθεση και έχει ήδη εκτίσει έναν χρόνο.

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/603039/upo-kratisi-22-gunaikes-meli-tis-mousoulmanikis-adelfotitas/

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ…

Leave a Reply