έρωτα Κυριακή γνώση ΜΕΙΚ ΑΠ Στο Σύγχρονο Θέατρο «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ

ΜΕΙΚ ΑΠ «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ ανανεώνουν το ραντεβού τους με το θεατρόφιλο κοινό-μετά το επιτυχημένο δεκαήμερο στο Βυρσοδεψείο- από 11 Νοεμβρίου, στo Σύγχρονο Θέατρο, παρακολουθηση κινητου το οποίο ξανανοίγει και ξεκινάει με αφιέρωμα στη Βιρτζίνια Γουλφ….

Στο Σύγχρονο Θέατρο «Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ ΜΕΙΚ ΑΠ Πρεμιέρα στις 11 Νοεμβρίου

«Τα Κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ ανανεώνουν το ραντεβού τους με το θεατρόφιλο κοινό-μετά το επιτυχημένο δεκαήμερο στο Βυρσοδεψείο- από 11 Νοεμβρίου, στo Σύγχρονο Θέατρο, το οποίο ξανανοίγει και ξεκινάει με αφιέρωμα στη Βιρτζίνια Γουλφ.

«Τα Κύματα» παρακολουθούν μια παρέα έξι φίλων, σε εννέα διαφορετικές ηλικιακές φάσεις της ζωής τους, από τα παιδικά χρόνια μέχρι τα γεράματα. Μέσα σε μια πραγματικότητα άλλοτε πιο ομαλή, άλλοτε πιο σκληρή και πιο βίαιη, αλλά ποτέ εύκολη, παρακολουθηση κινητου η Σούζαν, η Ρόντα, η Τζίννυ, ο Μπέρναρντ, ο Νέβιλ και ο Λούις –οι πρωταγωνιστές της Βιρτζίνια Γουλφ- αυτοπροσδιορίζονται και ετεροπροσδιορίζονται διαρκώς. «Κυματίζοντας» ανάμεσα στο ομαδικό και στο ατομικό, στην παρέα και στη μοναχικότητα, οι ήρωές της προσπαθούν να βρουν το νόημα στη ζωή και να δώσουν απαντήσεις στα με γάλα ερωτήματα: παρακολουθηση κινητου Ποια είναι η δύναμη της συλλογικότητας σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται; Ποιος είναι ο ρόλος της φιλίας και της παρέας στην αέναη αναζήτηση του εγώ;

«Κάποιοι άνθρωποι καταφεύγουν στην εκκλησία, άλλοι στην ποίηση. Εγώ στους φίλους μου». Αυτή είναι η θέση της Βιρτζίνια Γουλφ, σ’αυτό το ανατρεπτικό μυθιστόρημα. Ένα έργο που γράφτηκε το 1931 από μία πρωτοπόρο γυναίκα λογοτέχνη, η οποία κατάφερε να καταργήσει κάθε χωρο-χρονική σύμβαση και να κάνει το κείμενο διαχρονικό ανεξαρτήτως εποχής και κοινωνικο-πολιτικής συνθήκης.

Έξι διαφορετικές ιστορίες συνθέτουν μία ενιαία ιστορία, με άξονα τη φιλία, τον έρωτα, την αγάπη, το θάνατο, την απώλεια και την κοινή μνήμη. Οι ήρωες των Κυμάτων περνούν από πολλά… κύματα και βιώνουν όλες εκείνες τις σημαντικές και ασήμαντες εμπειρίες που τους καθορίζουν.

H Σούζαν (Σάννυ Χατζηαργύρη), η Ρόντα (Αντιγόνη Δρακουλάκη), η Τζίννυ (Σοφιάννα Θεοφάνους), παρακολουθηση κινητου ο Μπέρναρντ (Μπάμπης Γούσιας), ο Νέβιλ (Στάθης Μαντζώρος) και ο Λούις (Φλάβιος Νεάγκου) είναι φίλοι από το σχολείο. Μεγαλώνουν με διαφορετικές προσδοκίες, διαφορετικούς στόχους, τους προσωπικούς τους θριάμβους και τις απογοητεύσεις τους. Όμως, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς την παρουσία των άλλων. Καταλυτική και κομβική είναι η παρουσία ενός έβδομου φίλου, παρακολουθηση κινητου του Πάρσιφαλ, τον οποίο ερμηνεύει κινησιολογικά η Ερμίρα Γκόρο. Ο Πάρσιφαλ είναι ένα σύμβολο, που μέσα από τα μάτια των άλλων εξυψώνεται και αγγίζει τα όρια του τέλειου, του ιδεατού, του θεϊκού.

Όλοι τους αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Μπέρναρντ θα πει: «Δεν είμαι ένας. Είμαι πολλοί. Δεν ξέρω στ’ αλήθεια ποιος είμαι –η Τζίννυ, η Σούζαν, ο Νέβιλ, η Ρόντα ή ο Λούις. Ή ο Πάρσιφαλ. Δεν ξέρω πώς να ξεχωρίσω τη ζωή μου απ’ τη δική τους ζωή».

Έξι συν ένας. Έξι ηθοποιοί, έξι πραγματικοί χαρακτήρες και μία φιγούρα απόκοσμη, ένα ίνδαλμα που όλοι ποθούν, παρακολουθηση κινητου θαυμάζουν και ζηλεύουν. Σαν τα κύματα παρομοιάζεται η ανθρώπινη ύπαρξη στα Κύματα της Βιρτζίνια Γουλφ. Σαν τα κύματα της θάλασσας με τη συνεχή ροή, αλλά και το πρόσκαιρο ύψος που χάνεται γρήγορα .«Δεν υπάρχει τίποτα το σταθερό σ’ αυτό τον κόσμο. Ποιος μπορεί να πει τι νόημα υπάρχει στα πράγματα; Να μιλήσεις για γνώση είναι μάταιο. Όλα είναι πείραμα και περιπέ ΤΕΙα. Μετέχουμε σε άγνωστα μεγέθη. Τι θα γίνει; Δεν ξέρω. Θα δειπνήσω με τους φίλους μου απόψε». Κι αυτό αρκεί!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Άρης Μπερλής

Διασκευή – σκηνοθεσία: Αγγελίτα Τσούγκου

Χορογραφία-Κίνηση: Ερμίρα Γκόρο

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Σκηνικά: Ραλλού Παναγιώτου

Κοστούμια: Άγγελος Φρέντζος

Πρωτότυπη μουσική: Άρης Σιαφάς

Φωτογραφίες: Μαργαρίτα Μυρογιάννη

Με τους: Σάννυ Χατζηαργύρη, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Σοφιάννα Θεοφάνους, Στάθης Μαντζώρος, Μπάμπης Γούσιας, Φλάβιος Νεάγκου.

Κινησιολογική ερμηνεία: Ερμίρα Γκόρο.

Συμμετέχει 10μελής ορχήστρα

Παραστάσεις:

Κυριακή 18:00

Δευτέρα & Τρίτη 21:00

Έναρξη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου

Σύγχρονο Θέατρο – Εταιρεία θεάτρου

Ευμολπιδών 45, Γκάζι

210 3464380

ΜΕΙΚ ΑΠ Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή Αυγή

Είχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

<iframe src="http://www. YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.ΜΕΙΚ ΑΠ Βασάνισαν νεοσύλλεκτο επειδή αρνήθηκε να βγει για ποτό με συστρατιώτες του!

Δείτε σοκαριστικές φωτογραφίες που δείχνουν τον βασανισμό του 18χρονου νεοσύλλεκτου Βρετανού στρατιώτη – Τον έγδυσαν, τον κάρφωσαν στο πάτωμα και κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία!

Ένα απίστευτο βασανιστήριο περίμενε έναν νεοσύλλεκτο Βρετανό στρατιώτη σε στρατόπεδο στη Γερμανία, μετά την άρνησή του να βγει για ποτό με συστρατιώτες του.

Οι «φίλοι» θέλοντας να τον… τιμωρήσουν για την στάση του απέναντί τους του συμπεριφέρθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, καθώς τον έδεσαν, τον έγδυσαν και αφού τον κάρφωσαν στο πάτωμα κόλλησαν τα γεννητικά του όργανα με ταινία.

Στη συνέχεια τον άφησαν σε έναν διάδρομο και αφού τον έβγαλαν φωτογραφίες, πήγαν για να καπνίσουν.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στην «Daily Mail» με την άδεια του Βρετανού στρατιώτη, δείχνουν τα βασανιστήρια που υπέστη ο 18χρονος και προκαλούν σοκ!

Αν και ο ίδιος, όπως είπε, κατάφερε στη συνέχεια να ξεπεράσει το περιστατικό, έμαθε στη συνέχεια ότι κάποιες φωτογραφίες είχαν αναρτηθεί στο facebook.

Μήνες μετά την επίθεση μην μπορώντας να αντέξει τις διάφορες μορφές εκφοβισμού και γενικότερα την επικρατούσα κατάσταση στο στρατό  έφυγε από την Γερμανία, χωρίς άδεια, για το σπίτι του στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωρίζοντας ότι θα τι μωρούνταν για την πράξη του.

Πλέον θα υπηρετήσει σε στρατιωτική φυλακή (ως τιμωρία) πριν ξεκινήσει την πεντάμηνη περιοδεία του στο Αφγανιστάν.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/entertainment/arthro/605773/sto-sughrono-theatro-ta-kumata-tis-virtzinia-goulf/




ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply