Visa ιδιωτικές Car ΜΕΙΚ ΑΠ Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ΑΤΜ πριν ταξιδέψετε

ΜΕΙΚ ΑΠ Είτε χρειάζεστε ευρώ, λίρες Αγγλίας, ή πέσος, το να τραβήξετε χρήματα από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών……

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ΑΤΜ πριν ταξιδέψετε ΜΕΙΚ ΑΠ Οι αναλήψεις μετρητών μπορεί να σας… στοιχίσουν

Είτε χρειάζεστε ευρώ, απιστια λίρες Αγγλίας, απιστια ή πέσος, το να τραβήξετε χρήματα από ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) είναι ο πιο εύκολος και φθηνός τρόπος κάθε φορά που χρειάζεστε μετρητά όταν ταξιδεύετε.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ανταλλαγής χρημάτων μέσω ΑΤΜ είναι ότι όλες οι αναλήψεις μετρητών, γίνονται με βάση τη χονδρική συναλλαγματική ισοτιμία, κάτι που σας συμφέρει περισσότερο από τις ταξιδιωτικές επιταγές ή το να κάνετε συνάλλαγμα επί τόπου στον προορισμό σας σε κάποιο ανταλλακτήριο.

Φυσικά και τα ΑΤΜ χρεώνουν κάτι παραπάνω για την «υπηρεσία διεθνούς ανάληψης», όμως αν χρειάζεστε απαραίτητα μετρητά, μέσω αυτών θα έχετε πάντα την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

– Αν η κάρτα σας είναι PLUS, Cirrus ή Maestro τότε θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε σχεδόν παντού στις ΗΠΑ και σε εκατοντάδες ακόμη χώρες σε όλον τον κόσμο. Το δίκτυο «PLUS» εξυπηρετεί και τις κάρτες Visa, απιστια ενώ τα «Cirrus» και «Maestro» τις MasterCard.

– Στην ευρώπη τα περισσότερα ΑΤΜ δε δέχονται Pin με περισσότερα από τέσσερα ψηφία.

– Προκειμένου να μην «παγώσει» ο λογαριασμός σας –για λόγους προστασίας όταν γίνονται αναλήψεις από το εξωτερικό- φροντίστε να ενημερώσετε την τράπεζά σας προτού ταξιδέψετε. Ρωτήστε ακόμη σε ποιο νούμερο μπορείτε να καλέσετε στον προορισμό σας, απιστια αν κάποιος σας κλέψει την κάρτα ή τη χάσετε. Και… μην το φυλάξετε στο ίδιο σημείο που βάζετε την κάρτα σας.

– Αν μπορείτε έχετε πάντα μαζί σας και μια δεύτερη κάρτα, απιστια ή κάποια μετρητά, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης (αν σας κλέψουν ή χαθείτε).

– Αρκετές τράπεζες χρεώνουν παραπάνω όταν πρόκειται για διεθνείς αναλήψεις μετρητών. Ρωτήστε προτού ταξιδέψετε την τράπεζά σας τι θα σας κοστίζει η ανάληψη, έτσι ώστε να γνωρίζετε το συνολικό κόστος που θα «χρεωθείτε» για κάθε μία, καθώς πολλές φορές δεν υπάρχει προειδοποίηση για το κόστος της προσφερόμενης υπηρεσίας. Ίσως να σας συμφέρει περισσότερο να κάνετε μία ανάληψη με περισσότερα μετρητά, παρά περισσότερες από λίγα.

ΜΕΙΚ ΑΠ ΜΕΙΚ ΑΠ Χρηματιστήριο: Έπιασε τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Έπιασε και τις 1.000 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με το τζίρο να ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώΜε τους τρεις «σωματοφύλακες», τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Αlpha Bank, η αγορά έπιασε τις 1.000 μονάδες, καθώς μετά το χθεσινό ράλι 4% αλλά και τα πλούσια ραντεβού από το road show στο Λονδίνο, η στάση των επενδυτών έχει αλλάξει.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο τζίρος που διακινούν οι τρεις κύριες τραπεζικές μετοχές αφού σε σύνολο 98 εκατ. ευρώ, απιστια τα 44 εκατ. ευρώ αφορούν  την Alpha Βank, την τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών δεν είναι αμελητέες αφού η Πειραιώς απέδωσε ήδη έως 23%, απιστια η Εθνική έως 10% και η Alpha Bank 14%.

To Χρηματιστήριο, με την δραστηριότητα των ξένων στις τράπεζες,

έφερε τον Γενικό Δείκτη μέχρι και τις 1. 001 μονάδες με κέρδη 2,40% για

να υποχωρήσει αργότερα στις 991 μονάδες (+1,37%), με ΕλλάδαΕλλάδας στις αγορές. Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

ΜΕΙΚ ΑΠ Βήματα προς την… ΕΕ κάνει το Μονακό

Έτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, χωρίς να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» τουΈτοιμο να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες στις αρχές του 2014, προκειμένου να συνάψει συμφωνία σύμπραξης με την ΕΕ, είναι το Μονακό.

Ωστόσο, το πριγκιπάτο δεν είναι διατεθειμένο να θυσιάσει τις «ιδιαιτερότητές» του, απιστια ανέφερε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, Μισέλ Ροζέ.

«Επιθυμούμε, για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, να εμβαθύνουμε τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο Ροζέ προς τους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στις Βρυξέλλες. «Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο μιας ολοκλήρωσης στην ΕΕ ούτε καν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Η υπογραφή μιας ιδιαίτερης συμφωνίας σύμπραξης με την ΕΕ είναι το σενάριο που προτιμάμε», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει προπαρασκευαστικές συζητήσεις και το Μονακό ελπίζει πως οι διαπραγματεύσεις με την Επιτ ροπή θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014. Διεξάγονται μαζί με δύο άλλα ευρωπαϊκά «μικροκράτη» που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση, απιστια την Ανδόρα και τον Άγιο Μαρίνο.

Οι διαπραγματεύσεις θα αφορούν κυρίως τη συνεργασία ανάμεσα στις φορολογικές αρχές και τις ανταλλαγές πληροφοριών, ένα θέμα ευαίσθητο για το Μονακό όπως και για τα άλλα μικρά ευρωπαϊκά κράτη όπου η φορολογία είναι ευνοϊκή.

Το Μονακό μάλιστα επικοινωνιακή εκστρατεία στις Βρυξέλλες για να προωθήσει «την ιδιαιτερότητά του στην ευρώπη»: «Έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας απ’ ό,τι κατοίκους —50.000 για 37.000— και η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας φτάνει τις 1.000 το μήνα», υπογράμμισε ο Ζιλ Τονελί, ο πρεσβευτής του Μονακό στις Βρυξέλλες.

ΜΕΙΚ ΑΠ

source: http://www.newsbeast.gr/travel/Tips/arthro/604556/osa-prepei-na-gnorizete-gia-ta-atm-prin-taxidepsete/

ΜΕΙΚ ΑΠ…

Leave a Reply