Sopa προεδρία ΟΤΟΕ Η ΑΘΗΝΑ Το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε, μας στέλνει και το λογαριασμό

Η ΑΘΗΝΑ Το πολιτικό σύστημα που μας ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ χρεοκόπησε, ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ μας στέλνει ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ και ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ το λογαριασμό”

Το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε, μας στέλνει και το λογαριασμό Η ΑΘΗΝΑ

Κι όμως, μετά την αποκάλυψη ότι οι γιοί του κύριου Σιούφα είναι ιδιοκτήτες μιας εκ των μεγαλυτέρων νομικών – εισπρακτικών εταιρειών στην Ελλάδα, άλλη μια αποκάλυψη για πρώην κορυφαίο υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται να ταράξει τα νερά και να καταδείξει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, διαχειρίζονται ακίνητη περιουσία τραπεζών, η οποία, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, προέρχεται και από κατασχεθείσες περιουσίες συμ πολιτών μας.

Πολύς λόγος γίνεται για τον πρώην εργατοπατέρα- συνδικαλιστή και μεγαλο-υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ,κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, που σύμφωνα με το ΦΕΚ11473/2012 που δημοσιεύει η NEWSBOMB, ανέλαβε πρόεδρος στην εταιρεία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ», μια 100% θυγατρική της Εθνικής τράπεζας και ασχολείται με αγορές- πωλήσεις- και εκμετάλλευση ακινήτων.

Ποια είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ και πώς εμπλέκονται οι επενδυτές από το Ισραήλ

Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων του ομίλου της Εθνικής διαχειρίζεται, προς το παρόν, ακίνητα αξίας άνω των 755 εκατ. και είναιμια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ. Διαθέ ΤΕΙ εκατοντάδες καταστήματα, κτίρια γραφείων, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους και οικόπεδα με συνολική επιφάνεια άνω των 256.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η γη υπολογίζεται ότι έχει επιφάνεια πάνω από 416.000 τ.μ. Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ακίνητα που έχει η Εθνική τράπεζα στην κατοχή της καιενίοτε να βγάζει στο «σφυρί», αν χρειαστεί, την περιουσία της Εθνικής προκειμένου να μαζέψει «ζεστό» χρήμα.

Hαπάντηση Πρωτόπαπα

Μετά το μείζον ηθικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ανάληψη καθηκόντων του κύριου Πρωτόπαπα στη θέση του προέδρου της εταιρείας, με το θέμα ασχολήθηκε – μεταξύ άλλων – και ο ιστότοπος Logiosermis, ο πρώην υπουργός απάντησε, όπως γράφει η NEWSBOMB, ότι «όλα είναι ψεύδη καθώς η εταιρεία θα διαχειρίζεται μόνον την δική της περιουσία. Ουδεμία σχέση έχει με την περιουσία του Ελληνικού λαού, ουδεμία σχέση έχει με τις κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου» ισχυρίζεται ο κ. Πρωτόπαπας τονίζοντας παράλληλα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιων γράψουν κάτι επ’ αυτού του ζητήματος. Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός, κατηγορεί για τις διαρροές εις βάρος του, τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ. στο Ν. Έβρου κ. Πάνο Λελιάτσο που φωτογραφίζει ως ιδιοκτήτη του εν λόγω blog. Βέβαια ο πρώην υπουργός ξέχασε να διευκρινίσει μια σημαντική λεπτομέρεια: Αν στην περιουσία της ΠΑΝΓΑΙΑΣ εντάσσονται ή όχι ιδιοκτησίες των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειακαι λοιπά τους ως τώρα και αν θα εντάσσονται στο μέλλον σε περίπτωση που τύχει εφαρμογής η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών οι πρώτες κατοικίες που η Εθνική τυχόν θα κατάσχει. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι το εξής: Αφού η ΠΑΝΓΑΙΑ  λειτουργεί ως realestate της περιουσίας της Ε.Τ.Ε υπάρχει κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι δεν  διαχειρίζεται και τα κατασχεμένα της Εθνικής τράπεζας; Ή μήπως τα κατασχεμένα δεν αποτελούν περιουσία της Εθνικής τράπεζας;

Επίσης θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί η επιχείρηση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΝΓΑΙΑΣ σε αμερικανοϊσραηλινάfunds. Ή μήπως και αυτό δεν το γνωρίζει κανένας;

Οι μπίζνες των υιών Σιούφα με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις κατασχέσεις

Τα παιδιά του βετεράνου πολιτικού διατηρούν τη μεγαλύτερη -νομικά συνεργαζόμενη στενά με εισπρακτική- εταιρεία διεκπεραιώνοντας τις νοµικές ενέργειες για λογαριασµό όλων των µεγάλων τραπεζών, ακόµη καιστο στάδιο των πλειστηριασµών. Με την ίδια εταιρεία συνεργάζεται και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της « ΤΕΙρεσίας Α.Ε.», δηλαδή της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες προκειµένου να προφυλάσσονται από τους κακοπληρωτές πελάτες τους! Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων και υιών Σιούφα γνωρίζει πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο καθώς οι Σιουφαίοιδημιούργησαν «βιομηχανία» κατασχέσεων και πλειστηριασµών ακινήτων σε συνεργασία µε τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωµών, κατασχέσεων και πλειστηριασµών, εισπράττοντας ως αµοιβή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Τι δεν ξέρεις για τον Πρωτόπαπα

Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας ήταν ένας σκληρός συνδικαλιστής των τραπεζικών υπαλλήλων, ο οποίος ανέβηκε στα υψηλά κλιμάκια και τελικώς στην προεδρία της ΟΤΟΕ χάρη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύμφωνα με την Εφημερίδα NEWSBOMB δεν έκρυψε ποτέ πόσο «πρασινοφρουρός» ήταν, ούτε ότι ήθελε να δίνει αγώνες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια «όπου στενάζει ο λαός».

Ο αγωνιστικός οίστρος κράτησε έως ότου έγινε πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Οι λαϊκοί και ταξικοί αγώνες άρχισαν να μεταλλάσσονται σε φιλοδοξία για την κατάκτηση της εξουσίας, όσο κι αν το διέψευδε ο κ. Πρωτόπαπας. Σαν υφυπουργός Εργασίας των κυβερνήσεων Σημίτη αναλώθηκε σε ζυμώσεις και ίντριγκες με κομματικούς παράγοντες και συνδικαλιστές. Πολλές φορές, λέγεται ότι, ενεπλάκη σε υπηρεσιακά θέματα σε κρατικές τράπεζες και ΔΕΚΟ για να καλύψει κακώς κείμενα «πρασινοφρουρών» και «κλακαδόρων» της εξουσίας.

Όταν το 2001 διαδέχθηκε τον κ. Δημ. Ρέππα στο υπουργείο Τύπου, όμως, κατελήφθη από σύνδρομο «κυβερνητισμού», όπως λένε όσοι κάλυπταν την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όσο αναλωνόταν σε ίντριγκες και διαγκωνισμούς με δημοσιογράφους, ιδιαίτερα στην κρατική ραδιοτηλεόραση, τόσο απομακρυνόταν από ανθρώπους που του εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στη Β’ Αθηνών.

Εμφανίστηκε ως πραιτωριανός των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά όταν ανέλαβε το κόμμα ο κ. Γ. Παπανδρέου, άσκησε κριτική προς τον πολιτικό ευεργέτη του, τον κ. Κ. Σημίτη. Με δυσκολία ήταν επιλαχών στις εκλογές του 2004, εξελέγη με πολύ κόπο το 2009 και έμεινε εκτός το 2012.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πρωτόπαπας διεκδικεί θέσεις με μοναδικό όπλο του, ότι πέρασε από κυβερνητικές θέσεις. Δεν ξέρουμε αν θυμάται πλέον τους «λαϊκούς αγώνες» ή αν καμαρώνει που δήλωνε «πρασινοφρουρός»…

Η NEWSBOMB λέει ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;

Διαβάστε επίσης:

Με πρόστιμα και ποινές αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό!

<a href="http://www.newsbomb.gr/medΠέτρος Ίμβριος: Τον χτύπησε ηλεκτρικόηλεκτρικό ρεύμα και σώθηκε από θαύμα!

Oι κάμερες δείχνουν τα πρόσωπα των δολοφόνων

Υπουργοί αρπάζουν κΟ πολιτικός και η γνωστή ηθοποιόςηθοποιός

 

Η ΑΘΗΝΑ Η ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βίντεο: Η Χρυσή Αυγή μετέτρεψε τελετή στις Θερμοπύλες σε ναζιστικό υπερθέαμα

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή», απαντά η Χρυσή ΑυγήΕίχε δεν είχε η Χρυσή Αυγή κατάφερε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο είναι η αλήθεια, να μεταβάλει μια τιμητική τελετή στις Θερμοπύλες προς τιμήν του Λεωνίδα και των συμπολεμιστών του, σε ένα εθνικιστικό σόου.

Τα μέλη του ακροδεξιού κόμματος συγκεντρώθηκαν στο χώρο όπου δόθηκε η μάχη των Θερμοπυλών με σκοπό να τιμήσουν το μεγάλο στρατάρχη και τους υπόλοιπους Έλληνες που έδωσαν τη ζωή τους για να σταματήσουν την προέλαση των Περσών. Αυτό όμως που ξεκίνησε ως τιμητική τελετή, εξελίχθηκε σε ένα ναζιστικό, παραστρατιωτικό υπερθέαμα. Οι παρευρίσκοντες σχημάτισαν έναν μαίανδρο και ανάβοντας δαυλούς εκτελούσαν με θέρμη τα στρατιωτικά παραγγέλματα του Ηλία Κασιδιάρη, ενώ τραγουδούσαν τον ύμνο της οργάνωσης.

Αυτό όμως δεν αρκούσε, καθώς οι συμμετέχοντες θέλοντας να δώσουν κλίμα… γηπέδου άναψαν δεκάδες καπνογόνα!

Το… πρωτότυπο πρόγραμμα απόδοσης τιμής στο Λεωνίδα περιελάμβανε και χαιρετισμό με υψωμένο το χέρι από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σε λόγο που έβγαλε, καταφέρθηκε κ ΕλλάδαΕλλάδας και φυσικά αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματός του.

YouTube.com/embed/N0MnK8jYluQ?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

YouTube.com/embed/5Fy1M1AhdWs?feature=player_embedded” allowfullscreen=”” frameborder=”0″ height=”360″ width=”640″>

Τι απαντά η Χρυσή Αυγή

Πάντως, έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε με το εθνικιστικό σόου στις Θερμοπύλες και την έκταση που πήρε το θέμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έναν «οχετό ύβρεων και άθλιας παραπληροφόρησης» κατά του Εθνικιστικού Κινήματος.

«Οι πολιτικάντηδες με τα “burberry” που χαζογελάνε στις τηλεοπτικές κάμερες, ασφαλώς ενοχλήθηκαν από την αρχαιοπρεπή τελετή της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η Χρυσή Αυγή και συνεχίζει προσθέτοντας ότι, «αυτοί που στέλνουν τις κομματικές τους νεολαίες στην Μύκονο για “clubbing”, πολεμούν τους νέους Εθνικιστές που τιμούν τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες».

«Η Χρυσή Αυγή προσηλωμένη στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού, θα συνεχίσει να αποδίδει τιμές στους Πατέρες, με την αισθητική και τα σύμβολα που γέννησε ο αρχαίος ελληνικός κόσμος και συνεχίζουν να εμπνέουν ακόμα και στο άχρωμο σήμερα.», καταλήγει.

Η ΑΘΗΝΑ

source: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/365346/to-politiko-systima-poy-mas-hreokopise–mas-stelnei-kai-to-logariasmo

Η ΑΘΗΝΑ…

Leave a Reply