mail mail βία ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Ανακαλύφθηκε αρχαίος μαζικός τάφος στην Κίνα

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν κρανία περισσοτέρων από 80 νεαρών γυναικών, επενδυση τοιχου με πετρα εξωτερικου χωρου οι οποίες πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν……

Ανακαλύφθηκε αρχαίος μαζικός τάφος στην Κίνα ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Εντοπίστηκαν τα κρανία πάνω από 80 νεαρών γυναικών

Αρχαιολόγοι στην Κίνα ανακάλυψαν κρανία περισσοτέρων από 80 νεαρών γυναικών, οι οποίες πιστεύεται ότι θυσιάστηκαν πριν από περίπου 4.000 χρόνια.

Τα κρανία βρέθηκαν συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, που οι ειδικοί εκτιμούν ότι ήταν ένας μαζικός τάφος, πετρες χτισιματος τιμες σε μια περιοχή όπου υπήρχε μια νεολιθική πόλη στα βόρεια της επαρχίας Shaanxi.

Στον τάφο δε βρέθηκαν οστά από τον υπόλοιπο σκελετό των γυναικών, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είχαν πέσει θύματα ανθρώπινων θυσιών, οι οποίες ενδεχομένως να συνδέονταν και με τις τελετές ίδρυσης της αρχαίας αυτής πόλης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου, που επικαλείται η βρετανική Εφημερίδα Daily Mail, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι τα κρανία «ίσως σχετίζονται με την κατασκευή του εξωτερικού τείχους της πόλης και με θρησκευτικές τελετουργίες ή τελετές θεμελίωσης, πετρες επενδυσης προτού ξεκινήσουν οι εργασίες».

«Θα μπορούσε ακόμη να έχει υπάρξει ένα ξέσπασμα μαζικής βίας ή εθνοτικών συγκρούσεων στην περιοχή εκείνο το χρονικό διάστημα, καθώς τα αρχαία εκείνα χρόνια οι άνθρωποι είχαν την τάση να θυσιάζουν τους εχθρούς ή τους αιχμαλώτους τους» ανέφερε ακόμη το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Η ανακάλυψη αυτή δεν είναι η πρώτη του… «είδους της», καθώς έχουν εντοπιστεί κι άλλες φορές ανθρώπινα οστά που σχετίζονται με ανθρώπινες θυσίες στην αρχαία Κίνα, προσθέ ΤΕΙ το Channel News Asia.

Οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες θάβονταν μαζί με τους υπηρέτες και τις παλλακίδες τους, τους οποίους είτε σκότωναν, ή σε άλλες περιπτώσεις τους έθαβαν μέχρι και ζωντανούς.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιών

Σε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, διακοσμητικες πετρες εξωτερικου χωρου της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», χτισιμο τοιχου η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, σκαπιτσαριστο πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, spitia me petra επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, τιμη πετρας για επενδυση όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, πλακα καρυστου τιμες το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Τούρκος σκότωσε Βρετανίδα και τραυμάτισε μέλη της οικογένειάς της

Η άτυχη Catherine Bury που έμενε στη Βρετανία είχε πάει για διακοπές στη βίλα που διατηρούσε σε τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας

Σε τραγωδία εξελίχθηκαν οι διακοπές μιας βρετανικής οικογένειας στην Τουρκία. Η 56χρονη Catherine Bury είχε πάει στη βίλα της στο τουριστικό θέρετρο Dalyan για να γιορτάσει τα 56α γενέθλιά της. Ο κηπουρός του σπιτιού όμως είχε άλλα σχέδια για την οικογένεια. Αφού πυροβόλησε τον 24χρονο γιο της Alex στο πόδι και την 87χρονη μητέρα της Cecille στην πλάτη η άτυχη Catherine Bury για να γλιτώσει από τα πυρά κρύφτηκε στο μπάνιο του σπιτιού. Ο μανιακός κηπουρός «γάζωσε» κυριολεκτικά την πόρτα με κυνηγετική καραμπίνα με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει νεκρή.

Ο κηπουρός γνωστός με τα αρχικά V.A. συνελήφθη από την Αστυνομία και οδήγηθε στον εισαγγέλεα. Σύμφωνα με γείτονες ο κηπουρός και η Catherine Bury είχαν τσακωθεί την περασμένη Παρασκευή και ο άνδρας την είχε απειλήσει ότι θα σκοτώσει την ίδια και την οικογένειά της. Η γυναίκα που έδωσε βάση στις απειλές πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε το γεγονός. Ο V.A. συνελήφθη, κρατήθηκε τη νύχτα αλλά οι αστυνομικοί την επόμενη ημέρα έκριναν ότι έπρεπε να τον αφήσουν ελεύθερο.

Τότε ο άνδρας πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στην βίλα της οικογένειας με σκοπό να σκοτώσει. Σύμφωνα με γείτονες και συγγενείς η οικογένεια δεν προκαλούσε ποτέ, ήταν αγαπητή. Μάλιστα οι συγγενείς της Bury είχαν πάει νωρίτερα στη βίλα και την είχαν στολίσει με μπαλόνια.

πηγή: dailymail

ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/615744/anakalufthike-arhaios-mazikos-tafos-stin-kina/
ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΠΕΤΡΑΣ…

Leave a Reply