Google Νομική Ευρωπαϊκή ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Κομισιόν: Βοήθεια 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Η χρηματοδότηση hliakoi thermosifones ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ θα επικεντρωθεί ξυλόσομπες με λέβητα και φούρνο στη Ηλιακοί-Θερμοσίφωνες-Επιλεκτικοί διασφάλιση της βιωσιμότητας των ηλιακοι θερμοσιφωνες ast προηγουμένων παρεμβάσεων με την έμφαση να skroutz ηλιακοί δίνεται στην προετοιμασία προς τα πρότυπα της Ε.Ε., ηλιακοι θερμοσιφωνες ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ κυρίως στους τομείς των υδάτινων πόρων και της υγιεινής των ζώων…”

Κομισιόν: Βοήθεια 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Η χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προηγουμένων παρεμβάσεων με την έμφαση να δίνεται στην προετοιμασία προς τα πρότυπα της Ε.Ε., κυρίως στους τομείς των υδάτινων πόρων και της υγιεινής των ζώωνΧρηματοδοτική βοήθεια ύψους 31 εκατ. ευρώ στην τουρκοκυπριακή κοινότητα ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτ ροπή, σε συνέχεια του προγράμματος της Ε.Ε. για την προώθηση της οικονομικής ολοκλήρωσης στη νήσο, και για τη βελτίωση των επαφών μεταξύ των δύο κοινοτήτων και της Ένωσης.

Όπως επισημαίνει η Κομισιόν, η χρηματοδότηση θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των προηγουμένων παρεμβάσεων με την έμφαση να δίνεται στην προετοιμασία προς τα πρότυπα της Ε.Ε., κυρίως στους τομείς των υδάτινων πόρων και της υγιεινής των ζώων.

Σε γραπτή δήλωση του, ο επίτροπος διεύρυνσης Στέφαν Φίλε, αναφέρει ότι η χρηματοδότηση αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση και την ισχυρή στήριξη της Ε.Ε., ώστε να υπάρξει αναβάθμιση της καθημερινότητας των Τουρκοκυπρίων και να τους φέρει πιο κοντά στην Ε.Ε., ανοίγοντας το δρόμο για τη συμφιλίωση και επανένωση της Κύπρου.

Μέχρι σήμερα η Ε.Ε. έχει χορηγήσει πάνω από 380 εκατ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμα βοήθειας προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα σε εφαρμογής του κανονισμού του Συμβουλίου 380/2006.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Νέο «τσεκούρι» στις συντάξεις

Αίσθηση από την παραδοχή της διοίκησης του ΙΚΑ ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων – Κατόπιν εορτής, το Ίδρυμα ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επανέλεγχο και αποκατάσταση των αδικιώνΣε μειώσεις συντάξεων και παροχών θα οδηγηθούν άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, λόγω της υστέρησης εσόδων, της ύφεσης και της ανεργίας.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, η κύρια σύνταξη θα υποστεί μείωση 10%, η επικουρική 30%, ενώ θα καταργηθεί εντελώς το εφάπαξ.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας στο υπουργείο Εργασίας (ασφαλιστικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ) εξήγγειλαν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπ Τεμβρίου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα 600 συναδέλφων τους.

«Δεν περισσεύει κανένας, αν αποχωρήσουν κι άλλοι υπάλληλοι» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ, Γιώργος Κυριακόπουλος.

Και συμπλήρωσε: «Θα κάνουν διπλάσιο χρόνο να εκδοθούν οι κύριες συντάξεις. Ήδη, η καθυστέρηση φτάνει τους 15 μήνες, ενώ σε κάποια υποκαταστήματα της περιφέρειας, όπως της Χαλκίδας, φτάνουν τους 24».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Κάτι το οποίο αποφεύγει να δημοσιοποιήσει ο Οργανισμός, καθώς δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία για την ανεργία εδώ και τέσσερις μήνες, όπως αναφέρει το newmoney.gr.

«Κούρεψαν» κατά λάθος χιλιάδες συντάξεις

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλεί η παραδοχή, εκ μέρους της ηγεσίας του ΙΚΑ, ότι έγιναν λάθος υπολογισμοί στις περικοπές χιλιάδων συντάξεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η παραδοχή των λανθασμένων υπολογισμών έγινε μάλιστα από τον ίδιο το διοικητή του Ιδρύματος, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο οποίος απέσ ΤΕΙλε χθες σχετικό έγγραφο προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, τις οποίες και καλεί να σταματήσουν να διορθώνουν τα λάθη στις μειώσεις των συντάξεων που εντοπίζουν οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, πηγαίνοντας στα υποκαταστήματα, καθώς στο εξής, όπως αναφέρει, η διαδικασία αυτή θα γίνει μαζικά για όλες τις συντάξεις όλων των Ταμείων κι εκεί θα φανεί αυτόματα πόσοι είχαν μεγαλύτερες μειώσεις από αυτές που δικαιολογούν οι μνημονιακοί νόμοι, οπότε και θα πρέπει να τους επιστραφούν τα ποσά, αλλά και πόσοι γλίτωσαν τις περικοπές, επειδή τα Ταμεία τους δεν είχαν αποστείλει τα ακριβή στοιχεία στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμής Συντάξεων της ΗΔΙΚΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πλέον, κατόπιν… εορτής, το ΙΚΑ προχωρά σε επανέλεγχο των περικοπών στα ποσά των συντάξεων, έπειτα από τη διαπίστωση ότι υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες παρακρατήθηκαν μεγαλύτερα ποσά και άλλες, όπου δεν έγιναν οι μειώσεις που είχαν προβλεφθεί.

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έγιναν μειώσεις αδίκως.

Κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, το ΙΚΑ θα καταγράψει αναλυτικά σε ποιους πρέπει να επιστραφούν ποσά που έχουν παρακρατηθεί και σε ποιους πρέπει να επιβληθούν μειώσεις. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ Beyonce: Οι τελευταίες φωτογραφίες των διακοπών της

Μετά από την Ibiza και πριν επιστρέψουν στο Λος Αντζελες, η Beyonce και η οικογένειά της πέρασαν μερικές μέρες στο Capri της ΙταλίαςΜετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπών στη Μεσόγειο η τραγουδίστρια Beyonce, ο σύζυγός της Jay Z και η μικρή τους κόρη Blue Ivy επέστρεψαν στο σπίτι τους και στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις στο Λος Αντζελες.

Η 32χρονη σταρ, η οποία γιόρτασε πάνω σε πολυτελές σκάφος, πριν από λίγες μέρες, τα 32α γενέθλιά της, φαίνεται πως ακόμα «βρίσκεται» στα υπέροχα μέρη που επισκέφτηκε το καλοκαίρι και για αυτό δεν σταματάει να ανεβάζει φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Όπως για παράδειγμα τις φωτογραφίες που ανέβασε τις τελευταίες μέρες, που είναι από τον τελευταίο σταθμό των διακοπών της διάσημης οικογένειας. Μετά λοιπόν από την Ibiza και πριν επιστρέψουν στο Λος Αντζελες, η τραγουδίστρια και η οικογένειά της πέρασαν μερικές μέρες στο Capri.

Αυτό το καλοκαίρι είναι το πρώτο που η δημοφιλής τραγουδίστρια έκανε διακοπές με την 18 μηνών κόρη της.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

source: http://www.protothema.gr/economy/article/330695/komision-voitheia-31-ekat-euro-stin-tourkokupriaki-koinotita/

ΓΡΑΦΕΙΑ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ…

Leave a Reply